Ухвала
від 28.02.2020 по справі 450/1710/19
ПУСТОМИТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 450/1710/19 Провадження № 2/450/361/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про витребування доказів

28 лютого 2020 року Пустомитівський районний суд Львівської області у складі:

головуючого - судді Данилів Є.О.

при секретарі Ориняк Н.М.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Пустомити цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Миколаївської сільської ради Пустомитівського району Львівської області про (предмет позову): визнати за ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ідентифікаційний код НОМЕР_1 , в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_2 право власності на 1 / 2 частину житлового будинку за адресою: АДРЕСА_1 ,

встановив:

у позовній заяві позивач посилається на те, що він (позивач) прийняв спадщину після смерті спадкодавця ОСОБА_2 .

Згідно ч. 1, 5 ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи. Відповідно до ч. 1, 2, 4 ст. 83 ЦПК України сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви. Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

Згідно ч. 1 ст. 1269 ЦК України спадщина приймається шляхом звернення спадкоємця до нотаріальної контори за місцем відкриття спадщини у строк встановлений ч. 1 ст. 1270 ЦК України.

Згідно повідомлення Пустомитівської ДНК вух. 70/01-16 від 19.02. 2020 року справа після смерті ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 заведена Ярош О. ОСОБА_4 , приватним нотаріусом Львівського міського нотаріального округу Львівської області, згідно Інформаційної довідки зі Спадкового реєстру (спадкові справи та видані на їх підставі свідоцтва про право на спадщину) від 14.02.2020 року.

Враховуючи, той факт, що копія зазначеної вище спадкової справи після смерті ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 самостійно витребувана бути не може, а також необхідність своєчасного повного та всебічного дослідження обставин справи та прийняття остаточного рішення у справі, суд прийшов до висновку про необхідність огляду спадкової справи у судовому засіданні, тому її копію завірену належним чином читабельної форми слід витребувати у законного володільця.

На підставі наведеного та керуючись ч. 2 ст. 247, ст. 259- 261 ЦПК України, суд,-

постановив:

витребувати у ОСОБА_6 приватного нотаріуса Львівського міського нотаріального округу Львівської області належним чином завірену копію спадкової справи читабельної форми після смерті ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Ухвалу суду для її виконання невідкладно надіслати:

ОСОБА_6 приватному нотаріусу Львівського міського нотаріального округу Львівської області / 79000, Львівська обл., м. Львів, вул. Джерельна, 33/3/.

Зобов`язати виконавця цієї ухвали суду:

надіслати витребовувані судом матеріали до Пустомитівського районного суду Львівської області (м. Пустомити, вул.. І. Кандиби, 3) протягом десяти днів з дня отримання копії цієї ухвали суду;

у разі неможливості виконати цю ухвалу суду з об`єктивних причин - повідомити про це суд негайно.

Роз`яснити виконавцеві цієї ухвали суду, що за умисне не виконання рішення (ухвали) суду встановлено кримінальну відповідальність (ст. 382 КК України).

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала виконується негайно в порядку встановленому для виконання судових рішень.

Ухвала може бути оскаржене в апеляційному порядку до Львівського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги в 15 - денний строк з дня проголошення ухвали. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повної ухвали суду.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції або через суд першої інстанції.

СуддяЄ. О. Данилів

СудПустомитівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення28.02.2020
Оприлюднено08.05.2020
Номер документу89118454
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —450/1710/19

Рішення від 02.09.2020

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Данилів Є. О.

Ухвала від 28.02.2020

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Данилів Є. О.

Ухвала від 22.05.2019

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Данилів Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні