Ухвала
від 30.04.2020 по справі 2-а-772/11
РЖИЩІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Головуючий суддя в суді І інстанції

Козіна С.М.

Єдиний унікальний № 2-а-772/11

УХВАЛА

30 квітня 2020 року Ржищівський міський суд Київської області у складі:

головуючої судді - Козіної С.М.,

за участі:

секретаря - Маламан Я.О.,

заявника - ОСОБА_1 (не з`явилась),

стягувача - Рогозовець М.І. (не з`явилась),

представник боржника - (не з`явився);

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання державного виконавця відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Київській області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) Сютко Ярослави Ігорівни про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом ОСОБА_2 до Управління Пенсійного фонду України в Кагарлицькому районні Київської області про визнання дій протиправними та зобов`язання проведення перерахунку та виплати недоплаченої щомісячної державної соціальної допомоги, як дитині війни, -

ВСТАНОВИВ:

23 квітня 2020 року до Ржищівського міського суду Київської області надійшло подання державного виконавця відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Київській області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження, у якому заявник просив замінити боржника у виконавчому провадженні № 57774461 з Управління Пенсійного фонду України в Кагарлицькому районні Київської області на Головне управління пенсійного фонду України у Київській області.

На обґрунтування подання державний виконавець вказувала, що на виконанні у відділі примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Київській області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) перебуває виконавче провадження № 57774461 з примусового виконання виконавчого листа № 2-а-772/11 від 16 листопада 2018 року, виданого Ржищівським міським судом Київської області в резолютивній частині якого зазначено: Зобов`язати Управління Пенсійного фонду України в Кагарлицькому районі Київської області нарахувати та виплатити ОСОБА_2 , як дитині війни, щомісячну державну соціальну надбавку у розмірі 30% мінімальної пенсії за віком, передбачену ст. 6 ЗУ "Про соціальний захист дітей війни", ст. 28 ЗУ "Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування", за період з 28 квітня 2011 року по 22 липня 2011 року, з урахуванням проведених виплат .

Постановою державного виконавця № 57774461 від 26 листопада 2018 року в порядку ст. 3, 4, 24, 25, 26, 27 Закону України Про виконавче провадження було відкрито виконавче провадження з примусового виконання вищезазначеного документа.

Відповідно до статті 104 ЦК України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників.

Так, постановою Кабінету Міністрів України № 628 від 22 серпня 2018 року про деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України реорганізовано Управління Пенсійного фонду України в Кагарлицькому районі Київській області шляхом приєднання його до Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області з 31 липня 2019 року.

Учасники справи у судове засідання не з`явились, хоча про дату, час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином.

За змістом ч. 2 ст. 379 КАС неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Дослідивши матеріали справи судом встановлено наступне.

Постановою Ржищівського міського суду Київської області від 18 листопада 2011 року позовні вимоги ОСОБА_2 задоволено. Зобов`язано Управління Пенсійного фонду України в Кагарлицькому районі Київської області нарахувати та виплатити ОСОБА_2 , як дитині війни, щомісячну державну соціальну надбавку у розмірі 30% мінімальної пенсії за віком, передбачену ст. 6 ЗУ "Про соціальний захист дітей війни", ст. 28 ЗУ "Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування", за період з 28 квітня 2011 року по 22 липня 2011 року, з урахуванням проведених виплат (а.с. 14-15).

16 листопада 2018 року ОСОБА_2 було видано виконавчий лист по справі № 2-а-772/11 для звернення до виконання (а.с. 30).

Постановою про відкриття виконавчого провадження ВП № 57774461 від 26 листопада 2018 року було відкрито виконавче провадження.

Постановою Кабінету Міністрів України № 628 від 22 серпня 2018 року Управління Пенсійного фонду України в Кагарлицькому районі Київській області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області з 31 липня 2019 року.

Відповідно до ч. 1 ст. 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно з вказаної норми закону, сторону виконавчого провадження може бути замінено на будь-якій стадії з моменту відкриття виконавчого провадження до його закінчення.

Згідно з ч. 5 ст. 15 Закону України Про виконавче провадження від 02 червня 2016 року № 1404-VIII, у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов`язкові тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Частиною 2 ст. 15 Закону №1404-VIII, визначено, що стягувачем є фізична або юридична особа чи держава, на користь чи в інтересах яких видано виконавчий документ, а боржником є визначена виконавчим документом фізична або юридична особа, держава, на яких покладається обов`язок щодо виконання рішення.

Відповідно до норм чинного законодавства, заміна сторони виконавчого провадження відбувається у разі вибуття однієї з сторін, зокрема, внаслідок смерті або реорганізації. Заміна сторони полягає у вступі на її місце правонаступника.

За таких обставин суд приходить до обґрунтованого висновку щодо наявності підстав для заміни сторони стягувача у виконавчому провадженні, в зв`язку з чим подання підлягає задоволенню.

За змістом ч. 4 ст. 229 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється. Отже, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Керуючись ст. 379 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Подання державного виконавця відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Київській області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом ОСОБА_2 до Управління Пенсійного фонду України в Кагарлицькому районні Київської області про визнання дій протиправними та зобов`язання проведення перерахунку та виплати недоплаченої щомісячної державної соціальної допомоги, як дитині війни,- задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження у справі № 2-а-772/11 за адміністративним позовом ОСОБА_2 до Управління Пенсійного фонду України в Кагарлицькому районні Київської області про визнання дій протиправними та зобов`язання проведення перерахунку та виплати недоплаченої щомісячної державної соціальної допомоги, як дитині війни, а саме: замінити боржника Управління Пенсійного фонду України в Кагарлицькому району Київській області (09200, Київська область, м. Кагарлик, вул. Незалежності, 3, код ЄДРПОУ: 20591090) на Головне управління пенсійного фонду України у Київській області (04071, м.Київ, вул. Ярославська, 40, код ЄДРПОУ: 22933548).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Відповідно до пп. 15.5 п. 15 Перехідних положень КАС України (в редакції від 15.12.2017) апеляційні скарги подаються учасниками справи через відповідні суди за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу, тобто до Шостого апеляційного адміністративного суду через Ржищівський міський суд Київської області.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя

СудРжищівський міський суд Київської області
Дата ухвалення рішення30.04.2020
Оприлюднено08.05.2020
Номер документу89122814
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-772/11

Ухвала від 30.04.2020

Адміністративне

Ржищівський міський суд Київської області

Козіна С. М.

Постанова від 18.05.2011

Адміністративне

Рівненський районний суд Рівненської області

Сидоренко С.М.

Ухвала від 21.02.2011

Адміністративне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Решетар В. І.

Ухвала від 05.07.2011

Адміністративне

Володарський районний суд Донецької області

Подліпенець Є. О.

Ухвала від 05.10.2010

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Мохонько В. В.

Ухвала від 18.11.2010

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Мохонько В. В.

Постанова від 09.03.2011

Адміністративне

Старобільський районний суд Луганської області

Пелих О. О.

Ухвала від 24.12.2010

Адміністративне

Глобинський районний суд Полтавської області

Свістєльнік Ю. М.

Постанова від 11.02.2011

Адміністративне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Сорока О. В.

Ухвала від 17.01.2011

Адміністративне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Манько М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні