Ухвала
від 07.05.2020 по справі 533/1467/18
КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 533/1467/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 травня 2020 року м.Кременчук

Кременчуцький районний суд Полтавської області в складі:

Головуючого судді - Колотієвського О.О.,

при секретарі - Пасєчніковій В.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі суду, в м. Кременчуці цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірми Добробут до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальність Партнер Агро Груп, державного реєстратора Полтавської філії комунального підприємства Реєстрація бізнесу Коровинської сільської ради Недригайлівського району Сумської області Онищенка Руслана Миколайовича про визнання недійсною угоди про дострокове розірвання договору оренди та визнання недійсним договору оренду землі, -

В С Т А Н О В И В :

07 травня 2020 року від представника позивача надійшла заява про закриття провадження по справі та повернення судового збору. Заява зокрема обґрунтована тим, що сторони, підписали 26 березня 2020 року Договір про урегулювання конфлікту, домовились про те, що ТОВ Агрофірма Добробут буде виплачена (компенсована) ТОВ Партнер Агро Груп та ОСОБА_2 шкода за дострокове припинення договорів оренди землі (в т.ч. і договору оренди землі, укладеного між ТОВ Агрофірма Добробут та ОСОБА_3 щодо земельної ділянки з кадастровим номером 5322081200:00:001:0556), а ТОВ Партнер Агро Груп набуло право на користування спірною земельною ділянкою, то на сьогоднішній день - відсутній предмет спору.

Суд, дослідивши матеріали справи та клопотання представника позивача, прийшов до висновку, що справа підлягає закриттю з огляду на наступне.

Відповідно до ст.255 ЦПК України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо відсутній предмет спору.

Оскільки відпали обставини, що зумовлювали позивача подати даний позов до суду, у зв`язку з тим, що відсутній предмет спору, тому провадження по справі підлягає закриттю.

На підставі вищевикладеного, провадження по справі підлягає закриттю у зв`язку з відсутністю предмета спору.

Крім цього, відповідно до ст.7 ЗУ Про судовий збір , сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі закриття (припинення) провадження у справі.

Оскільки провадження по цій справі підлягає закриттю, тому суд вважає необхідним повернути позивачу суму сплаченого судового збору.

Керуючись ст.255 ЦПК України, ЗУ Про судовий збір , суд,-

У Х В А Л И В :

Провадження по справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Агрофірми Добробут до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальність Партнер Агро Груп, державного реєстратора Полтавської філії комунального підприємства Реєстрація бізнесу Коровинської сільської ради Недригайлівського району Сумської області Онищенка Руслана Миколайовича про визнання недійсною угоди про дострокове розірвання договору оренди та визнання недійсним договору оренду землі - закрити у зв`язку з відсутністю предмета спору.

Зобов`язати Управління державної казначейської служби України повернути ТОВ Агрофірма Добробут кошти в розмірі 7048 гривень, сплачених за такими реквізитами: платіжне доручення № С8-29285 від 13 грудня 2018 року; платник ТОВ Агро Фірма Добробут ; банк платника Райффайзен банк Аваль у м. Києві; код банку 380805; дебет рах.№ НОМЕР_1 ; отримувач УДКСУ у Козельщ р-ні Полт обл.; код 37812571; банк отримувача Казначейство України (ел.адм.подат.); код банку 899998; кредит рах.№ НОМЕР_2 ; призначення платежу Судовий збір за подан. до Козельщ. Райсуду позовн.заяви ТОВ АФ Добробут до ОСОБА_1 , ТОВ Партнер Агро Груп про визн. недісн. правочинів.

Учасники справи, а також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси та (або) обов`язки, мають право оскаржити в апеляційному порядку рішення суду першої інстанції повністю або частково.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається безпосередньо до Полтавського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги на ухвалу суду, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

СуддяО. О. Колотієвський

СудКременчуцький районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення07.05.2020
Оприлюднено10.05.2020
Номер документу89144382
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —533/1467/18

Ухвала від 07.05.2020

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Колотієвський О. О.

Ухвала від 10.01.2019

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Клименко С. М.

Ухвала від 18.12.2018

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні