Ухвала
від 14.05.2020 по справі 910/6440/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

14.05.2020Справа № 910/6440/19 За заявою боржника Дочірнього підприємства приватного акціонерного товариства лікувально - оздоровчих закладів профспілок України Укрпрофоздоровниця

Про затвердження мирової угоди

у справі № 910/6440/19

За позовом Фізичної особи - підприємця Толочкевича Михайла Івановича

До Дочірнього підприємства Клінічного санаторія Жовтень Приватного акціонерного товариства лікувально - оздоровчих закладів профспілок України Укрпрофоздоровниця

про стягнення 66423,89 грн.

Суддя Пінчук В.І.

Представники сторін: без виклику.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Позивач - фізична особа - підприємець Толочкевич Михайло Іванович звернувся до господарського суду міста Києва з позовною заявою про стягнення з відповідача - Дочірнього підприємства Клінічний Санаторій Жовтень Приватного акціонерного товариства лікувально - оздоровчих закладів профспілок України Укрпрофоздоровниця 66423,89 грн. боргу за договором підряду № 104 від 22.11.2018 р.

Рішенням господарського суду м. Києва від 30.07.2019 р. позовні вимоги фізичної особи - підприємця Толочкевича Михайла Івановича задоволені повністю.

Постановою Північного апеляційного господарського суду від 13.12.2019 р. вказане рішення залишене без змін.

13.01.2020 р. на виконання рішення господарського суду м. Києва від 30.07.2019 р. виданий відповідний наказ.

24.04.2020 р. через канцелярію суду фізичною особою - підприємцем Толочкевичем Михайлом Івановичем та дочірнім підприємством Клінічний Санаторій Жовтень Приватного акціонерного товариства лікувально - оздоровчих закладів профспілок України Укрпрофоздоровниця подана спільна заява про затвердження мирової угоди та мирова угода, яка затверджена сторонами 10.04.2020 р.

Відповідно до ст. 330 Господарського процесуального кодексу України мирова угода, укладена між сторонами, або заява про відмову стягувача від примусового виконання в процесі виконання рішення подається в письмовій формі державному або приватному виконавцеві, який не пізніше триденного строку передає її для затвердження до суду, який видав виконавчий документ. Питання затвердження мирової угоди у процесі виконання рішення, задоволення заяви про відмову стягувача від примусового виконання рішення вирішується судом протягом десяти днів з дня надходження до суду відповідної заяви, про що постановляється ухвала.

Як вбачається з матеріалів справи, позивач ( стягувач ) із виконавчим документом до органів виконавчої служби за примусовим виконанням наказу не звертався, виконавче провадження не відкривалося.

Згідно п. 2 та п. 4 ч. 5 ст. 13 Господарського процесуального кодексу України, суд сприяє врегулюванню спору шляхом досягнення угоди між сторонами, а також суд сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу, про що зазначено у ч. 7 ст. 46 Господарського процесуального кодексу України.

Враховуючи викладене та беручи до уваги, що сторони дійшли згоди про примирення та скористались своїм правом щодо укладення мирової угоди на стадії виконання рішення, суд вважає за можливе розглянути спільну заяву сторін про затвердження мирової угоди.

Дослідивши текст поданої суду мирової угоди від 10.04.2020 р. судом встановлено, що її умови стосуються прав та обов`язків сторін щодо предмету позову. Мирова угода підписана стягувачем - фізичною особою - підприємцем Толочкевичем Михайлом Івановичем та від імені боржника - Мельником С.О, який згідно з відомостями з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань є керівником Дочірнього підприємства приватного акціонерного товариства лікувально - оздоровчих закладів профспілок України Укрпрофоздоровниця . Також, мирова угода укладена в інтересах сторін, не зачіпає інтересів третіх осіб і не суперечить вимогам чинного законодавства.

Частиною 3 статті 192 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди.

За таких обставин, суд вважає за необхідне затвердити укладену сторонами мирову угоду від 10.04.2020 р.

Керуючись ст. ст. 46, 233, 234, 235, 330 Господарського процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Спільну заяву фізичної особи - підприємця Толочкевича Михайла Івановича та дочірнього підприємства Клінічного санаторія Жовтень приватного акціонерного товариства лікувально - оздоровчих закладів профспілок України Укрпрофоздоровниця про затвердження мирової угоди у справі № 910/6440/19 задовольнити.

2. Затвердити мирову угоду, що укладена між фізичною особою - підприємцем Толочкевичем Михайлом Івановичем ( АДРЕСА_1 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ) та дочірнім підприємством Клінічного санаторія Жовтень приватного акціонерного товариства лікувально - оздоровчих закладів профспілок України Укрпрофоздоровниця ( 03131, м. Київ, Столичне шосе, 27 км, код 02583744 ) на умовах, викладених у мировій угоді від 10.04.2020 р., а саме:

МИРОВА УГОДА

10.04.2020

Дочірнє підприємство Клінічний санаторій Жовтень приватного акціонерного товариства лікувально-оздоровчих закладів профспілок України Укрпрофоздоровниця ( боржник ), в особі директора Мельника Сергія Олексійовича, який діє на підставі статуту з однієї сторони, та фізична особа-підприємець Толочкевич Михайло Іванович ( стягував ) з другої сторони ( сторони ), з метою мирного врегулювання існуючого спору та добровільного виконання рішення Господарського суду м. Києва від 30.07.2019 року у справі № 910/6440/19, уклали цю мирову угоду на таких умовах:

1. Предметом цієї мирової угоди є домовленість між боржником і стягувачем стосовно відстрочки та розстрочки (реструктуризації) погашення заборгованості боржника перед стягувачем факт наявності якої встановлений рішенням Господарського суду м. Києва від 30.07.2019 року у справі № 910/6440/19, яка на день підписання цієї мирової угоди визнається боржником і складає: 66423,89 грн., основного боргу та 1921,00 грн., судовий збір, а разом 68344 ( шістдесят вісім тисяч триста сорок чотири грн.) 21 коп.

2. Стягувач погодився на розстрочку погашення заборгованості зазначену в пункті 1 цієї мирової угоди, шляхом сплати її щомісячно на протязі трьох місяців - квітень, травень, червень 2020 року до 29 числа кожного відповідного місяця рівними частинами до повного погашення заборгованості на розрахунковий рахунок стягувача.

3. Боржник здійснює перерахування коштів на поточний рахунок стягувача IBAN № НОМЕР_2 в ПАТ Банк інвестицій та заощаджень м. Київ. У разі зміни будь-яких реквізитів відповідна сторона зобов`язана повідомити про це іншій стороні не пізніше трьох календарних днів з дати виникнення змін.

4. Боржник зобов`язується виплатити у повному обсязі заборгованість зазначену у пункті 1 цієї мирової угоди відповідно до пункту 2 цієї мирової угоди, до кінця червня місяця 2020 р.

5. Зобов`язання боржника зі сплати чергового платежу вважаються виконаними за умови надходження на рахунок стягувача коштів у строк та сумі, що встановлені у пункті 2 цієї мирової угоди. В разі несплати боржником одного з платежів (чергового платежу) стягувач має право звернутися з наказом або цією мировою угодою на примусове виконання рішення до Господарського суду м. Києва від 30.07.2019 року у справі № 910/6440/19 р.

6. Мирова угода вступає в силу з дня підписання сторонами. Боржник приступає до виконання зобов`язань перед стягувачем за цією мировою угодою після підписання її сторонами у погодженні терміни.

7. Боржник гарантує, що заборгованість, яка встановлена рішенням суду на загальну суму: 68344 ( шістдесят вісім тисяч триста сорок чотири грн.) 21 коп., буде погашена перед стягувачем у повному обсязі визначеними частинами згідно пункту 2 цієї мирової угоди.

8. Боржник має право достроково виконати своє зобов`язання перед стягувачем за цією мировою угодою.

9. Зобов`язання по цій мировій угоді повинні виконуватись належним чином і в установлений нею строк, одностороння відмова від виконання умов цієї мирової угоди, а також одностороння зміна її положень не допускається.

10. Стягувач заявляє, що з моменту підписання цієї мирової угоди та у випадку належного її виконання не матиме жодних майнових претензій до боржника з приводу заборгованості, погашення якої є предметом цієї мирової угоди.

11. Стягувач зобов`язується з моменту підписання цієї мирової угоди та до повного її виконання боржником, не подавати наказ на примусове виконання рішення Господарського суду м. Києва від 30.07.2019 року у справі № 910/6440/19 р., до будь-яких Управлінь та відділів державної виконавчої служби Головних територіальних управлінь юстиції в Автономній Республіці Крим, в областях, містах Києві та Севастополі, а також до будь-яких приватних виконавців.

12. Сторони визнають, що у разі невиконання боржником свого грошового зобов`язання перед стягувачем в повному обсязі до спливу строку визначеного відповідно до графіку погашення заборгованості, стягувач має право звернутися із наказом на примусове виконання рішення Господарського суду м. Києва від 30.07.2019 року у справі № 910/6440/19 р.

13. Боржник та стягувач заявляють, що ні в процесі укладення цієї мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, у тому числі й держави.

14. Сторони даної мирової угоди повністю усвідомлюють умови, мету та сутність цієї мирової угоди. Сторони підтверджують, що всі викладені умови цієї мирової угоди відповідають їх реальному волевиявленню та інтересам і породжують настання наслідків, зазначених у тексті цієї мирової угоди.

15. В усьому, що не передбачено умовами цієї мирової угоди, сторони керуються чинним законодавством України.

16. Ця мирова угода складена в трьох оригінальних примірниках, українською мовою по одному примірнику для кожної сторони та один примірник для затвердження Господарським судом м. Києва, які мають однакову юридичну силу.

17.Ця мирова угода набирає законної сили з моменту підписання її сторонами та дійсна до повного виконання своїх зобов`язань по ній Боржником та підлягає затвердженням її Господарським судом м. Києва.

18. Юридичні адреси та реквізити сторін:

Боржник Стягувач

ДП Клінічний санаторій Фізична особа - підприємець

Жовтень ПрАТ Толочкевич М.І.

Укрпрофоздоровниця ідентифікаційний код: НОМЕР_1

03131, м. Київ, Конча - Заспа, АДРЕСА_1,

Столичне шосе, 27 км. АДРЕСА_1

код ЄДРПОУ 02583744 IBAN № UA

IBAN № UA НОМЕР_2

НОМЕР_4 в ПАТ Банк інвестицій та

в АТ КБ ПриватБанк заощаджень м. Київ

у м. Києві МФО 320649 Платник єдиного податку 3 група ( 5% )

свідоцтво ПДВ 37108428

ІПН НОМЕР_5

Платник податку на прибуток

на загальних підставах.

Директор


С.О. Мельник ФОП
М.І. Толочкевич

3. Відповідно до ч. 2 ст. 193 Господарського процесуального кодексу України дана ухвала є виконавчим документом та може бути пред`явлена до виконання у строк до 14.05.2023.

4. Стягувач: фізична особа - підприємець Толочкевич Михайло Іванович ( АДРЕСА_1 , ідентифікаційний код НОМЕР_1 )

5 . Боржник: дочірнє підприємство Клінічний санаторій Жовтень приватного акціонерного товариства лікувально - оздоровчих закладів профспілок України Укрпрофоздоровниця ( 03131, м. Київ, Конча - Заспа, Столичне шосе, 27 км., код 02583744 )

Ухвала набирає законної сили відповідно до вимог ст. 235 ГПК України і може бути оскаржена до апеляційної інстанції у строки передбачені ст. 256 ГПК України.

Суддя В.І. Пінчук

Дата ухвалення рішення14.05.2020
Оприлюднено15.05.2020
Номер документу89239615
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 66423,89 грн.

Судовий реєстр по справі —910/6440/19

Ухвала від 14.05.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пінчук В.І.

Постанова від 13.12.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Іоннікова І.А.

Ухвала від 12.11.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Іоннікова І.А.

Ухвала від 10.09.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Іоннікова І.А.

Рішення від 30.07.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пінчук В.І.

Ухвала від 28.05.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пінчук В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні