Ухвала
від 15.05.2020 по справі 360/1915/20
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

15 травня 2020 року СєвєродонецькСправа № 360/1915/20 Суддя Луганського окружного адміністративного суду Петросян К.Є., перевіривши матеріали адміністративного позову Головного управління ДПС у Луганській області (вул.Енергетиків, 72, м.Сєвєродонецьк, Луганська область, 93400) до товариства з обмеженою відповідальністю Пінта - Кременський пивоварений завод (вул.Промислова, 33 Б, м.Кремінна, Луганська область, 92900) про стягнення податкового боргу, -

ВСТАНОВИВ:

14 травня 2020 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Головного управління ДПС у Луганській області до товариства з обмеженою відповідальністю Пінта - Кременський пивоварений завод , відповідно до якого позивач просить суд:

стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю Пінта - Кремінський пивоварений завод (код ЄДРПОУ 32570662, місцезнаходження: 92900, Луганська область, Кремінський район, м.Кремінна, вул.Промислова, буд. 33-Б) кошти за податковим боргом у загальній сумі 75621,68 грн з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих цього платника та за рахунок готівки, яка належить платнику податків: з адміністративних штрафів та штрафних санкцій за порушення законодавства у сфері виробництва та обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів (код 21081500) у розмірі 75621,68 грн, з яких: пені у розмірі 75621,68 грн на користь місцевого бюджету Кремінської міської ради.

В обгрунтування позовних вимог позивачем зазначено, що ТОВ Пінта-Кремінський пивоварений завод перебуває на податковому обліку в Кремінській Державній податковій інспекції Рубіжанського управління Головного управління ДПС у Луганській області (далі - Головне управління ДПС у Луганській області) як платник податків за основним місцем обліку з 15.10.2003 за №748.

На підставі ст.59 ПК України та з метою погашення податкового боргу контролюючим органом було сформовано та направлено ТОВ Пінта - Кремінський пивоварений завод податкову вимогу форми Ю від 14.12.2018 № 4289-51, заборгованість згідно вимоги станом на 13.12.2018 складає 612000,00 грн. Відповідна податкова вимога була оскаржена відповідачем у судовому порядку. Однак, постановою Першого апеляційного адміністративного суду від 20.08.2019 по справі № 360/1636/19 залишено без змін рішення Луганського окружного адміністративного суду від 16.05.2019 у справі № 360/1636/19 за позовом ТОВ Пінта - Кремінський пивоварений завод до ГУ ДФС у Луганській області про визнання протиправною та скасування податкової вимоги.

Оскільки суди першої та апеляційної інстанції дійшли висновку, що податкова вимога від 14.12.2018 № Ю-4289-51 є правомірною та винесеною відповідно до чинного законодавства, то сума грошового зобов`язання згідно оскаржуваної податкової вимоги автоматично стає податковим зобов`язанням платника податку ТОВ Пінта - Кремінський пивоварений завод , яка за результатами судового оскарження стає узгодженою. За таких обставин в інтегрованій картці АІС Податковий блок відповідача за кодом платежу 21081500 виникає податковий борг на загальну суму 612000,00 грн.

11.11.2019 Луганським окружним адміністративним судом прийнято рішення по справі № 360/4021/19, згідно якого вирішено стягнути з ТОВ Пінта - Кремінський пивоварений завод на користь місцевого бюджету Кремінської міської ради податковий борг з адміністративних штрафів та штрафних санкцій за порушення законодавства у сфері виробництва та обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів у загальному розмірі 612000,00 грн. з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих цього платника та за рахунок готівки, яка належить платнику податків. Відповідне рішення набрало законної сили 11.02.2020.

За період з 11.02.2020 по 22.04.2020 на виконання рішення Луганського окружного адміністративного суду від 11.11.2019 по справі № 360/4021/19 контролюючим органом, в рахунок погашення податкового боргу, були направлені платіжні (інкасові) доручення до установ банку, в яких відкриті рахунки у відповідача. Крім того, платником податків було частково (одноразово) сплачено податковий борг на суму 9035,71 грн.

З огляду на вищевикладене, керуючись ст. 129 ПК України та у зв`язку з несвоєчасною сплатою ТОВ Пінта - Кремінський пивоварений завод податкового боргу у сумі 612000,00 грн. в інтегрованій картці АІС Податковий блок відповідача за кодом платежу 21081500 було нараховано пеню за період з 13.12.2018 по 15.04.2020. Станом на 22.04.2020 залишок несплаченої відповідачем пені складає 75621,68 грн.

Відповідно до частини другої статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України суддя відкриває провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви, якщо відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі.

Адміністративний позов поданий особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність із додержанням вимог ст. ст. 160, 161, 171 КАС України.

Адміністративний позов підсудний Луганському окружному адміністративному суду, підстав для повернення позовної заяви відповідно до ст. 169 КАС України, а також підстав для відмови у відкритті провадження у справі згідно зі ст. 170 КАС України не встановлено.

З наведених підстав суддя вважає за можливе прийняти даний адміністративний позов до розгляду та відкрити провадження у справі.

Частинами першою, другою статті 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Відповідно до пункту 10 частини шостої статті 12 КАС України для цілей цього Кодексу справами незначної складності є інші справи, у яких суд дійде висновку про їх незначну складність, за винятком справ, які не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно з частиною першою статті 260 КАС України питання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Частиною п`ятою статті 262 КАС України передбачено, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

На підставі викладеного, суд вважає за необхідне розглядати дану справу в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 5, 9, 12, 160, 161, 171, 248, 257-261 КАС України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Справа розглядатиметься в порядку спрощеного позовного провадження.

У разі заперечень відповідача проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - встановити строк для подання відповідної заяви протягом п`яти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Призначити справу до розгляду у відкритому судовому засіданні на 10 червня 2020 року о 08 год. 30 хв. у приміщенні Луганського окружного адміністративного суду за адресою: Луганська область, м. Сєвєродонецьк, проспект Космонавтів, 18.

Запропонувати відповідачу надати до суду протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі:

- відзив на позовну заяву разом зі всіма доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та доказами, що підтверджують надіслання (надання) позивачу копії відзиву та доданих до нього документів.

Встановити строк для подання до суду відповіді на відзив та заперечення - протягом 3 днів з дня одержання відзиву (відповіді на відзив), але не пізніше ніж до першого судового засідання.

Зобов`язати позивача надати до суду:

- оригінали документів, які додані до позовної заяви в копіях, - для огляду у судовому засіданні;

- інтегровану картку платника станом на дату судового розгляду.

Роз`яснити сторонам, що згідно з частинами другою, четвертою, п`ятою статті 94 КАС України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Попередити сторони, що відповідно до частини дев`ятої статті 79 КАС України копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Справа розглядатиметься суддею Петросян К.Є. одноособово.

Копію ухвали про відкриття провадження в адміністративній справі надіслати особам, які беруть участь у справі, разом з витягом про їхні процесуальні права та обов`язки, встановлені статтями 44, 47 КАС України.

Повідомити сторони про можливість реєстрації в системі «Електронний суд» для отримання процесуальних документів в електронному вигляді, для чого потрібно:

- зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу, розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua;

- подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://court.gov.ua/fair/sud1270/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

СуддяК.Є. Петросян

Дата ухвалення рішення15.05.2020
Оприлюднено18.05.2020
Номер документу89248693
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення податкового боргу

Судовий реєстр по справі —360/1915/20

Ухвала від 20.12.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гончарова І.А.

Ухвала від 30.08.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гончарова І.А.

Ухвала від 22.06.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Блохін Анатолій Андрійович

Ухвала від 25.05.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гончарова І.А.

Ухвала від 09.04.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Усенко Є.А.

Ухвала від 09.02.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Пасічник С.С.

Ухвала від 20.01.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Блохін Анатолій Андрійович

Постанова від 17.12.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Блохін Анатолій Андрійович

Постанова від 17.12.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Блохін Анатолій Андрійович

Ухвала від 14.12.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Блохін Анатолій Андрійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні