Ухвала
від 14.05.2020 по справі 2-а-740/11
ЧУТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-а-740/11

Провадження № 6/550/13/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 травня 2020 року смт.Чутове

Суддя Чутівського районного суду Полтавської області Антонов А.А., заяву ОСОБА_1 про заміну сторони її правонаступником у виконавчому провадженні у зв`язку зі смертю особи, -

У С Т А Н О В И В:

До Чутівського районного суду Полтавської області надійшла заява ОСОБА_1 про заміну сторони її правонаступником у виконавчому провадженні у зв`язку зі смертю особи у справі №2-а-740/11, у якій остання просила замінити сторону у виконавчому провадженні з виконання постанови Чутівського районного суду від 08.02.2011 по справі № 2-а-740/11 за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України в Чутівському районі Полтавської області про визнання протиправною бездіяльність та проведення перерахунку та виплати щомісячної доплати до пенсії як особі, що має статус "Дитина війни", яка набрала законної сили 21.02.2011, стягувача ОСОБА_1 на його правонаступника - ОСОБА_1 , як таку, що набула всі права та обов`язки стягувача за спадкуванням.

В обґрунтування заяви заявник зазначає, що ІНФОРМАЦІЯ_1 помер стягувач, а вона є правонаступником останнього, і у відповідності до положень ст. 442 ЦПК України у разі вибуття однієї з сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником, у зв`язку з чим просила вищевказану заяву задовольнити.

Дослідивши матеріали вищевказаної заяви та додані до неї документи, суддя зазначає наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Згідно ч. 1 ст. 5 ЦПК України здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором.

Положеннями ст. 19 ЦПК України визначено, що суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи, що виникають з цивільних, земельних, трудових, сімейних, житлових та інших правовідносин, крім справ, розгляд яких здійснюється в порядку іншого судочинства. Цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: наказного провадження; позовного провадження (загального або спрощеного); окремого провадження.

Згідно ч.ч. 1 та 2 ст. 442 ЦПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

Як вбачається із вищевказаної заяви та доданих до неї документів, заявник просить в порядку цивільного судочинства замінити у виконавчому провадженні з виконання постанови Чутівського районного суду від 08.02.2011 по справі № 2-а-740/11, яка була ухвалена за адміністративним позовом ОСОБА_2 до Управління Пенсійного фонду України в Чутівському районі Полтавської області про визнання протиправною бездіяльність та проведення перерахунку та виплати щомісячної доплати до пенсії як особі, що має статус "Дитина війни", яка набрала законної сили 21.02.2011, стягувача ОСОБА_2 на його правонаступника ОСОБА_1 , як таку, що набула всі права та обов`язки стягувача за спадкуванням, з урахуванням вимог, передбачених ст. 442 ЦПК України.

З вищезазначеного вбачається, що справа № 2-а-740/11 була розглянута та по ній було ухвалено судове рішення за правилами адміністративного судочинства, а тому заява ОСОБА_1 про заміну сторони її правонаступником у виконавчому провадженні у зв`язку зі смертю особи підлягає розгляду в порядку адміністративного судочинства.

Відповідно до вимог п. 1 ч. 1 ст. 186 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті провадження у справі, якщо заява не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Відповідно до вищезазначеного дана заява не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства, а тому суддя приходить до висновку про відмову у відкритті провадження по даній цивільній справі.

Крім того, суддя роз`яснює, що відмова у відкритті провадження по даній справі не перешкоджає повторному зверненню до суду із вказаною заявою в порядку адміністративного судочинства.

Керуючись ст.ст. 186 , 260 ЦПК України , суддя, -

П О С Т А Н О В И В :

Відмовити у відкритті провадження за заявою ОСОБА_1 про заміну сторони її правонаступником у виконавчому провадженні у зв`язку зі смертю особи.

Ухвала суду може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги через Чутівський районний суд Полтавської області протягом 15 днів з дня її проголошення.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги на ухвалу суду, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя А. А. Антонов

СудЧутівський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення14.05.2020
Оприлюднено18.05.2020
Номер документу89261738
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-а-740/11

Ухвала від 15.01.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Сеник Роман Петрович

Ухвала від 18.04.2011

Адміністративне

Рівненський районний суд Рівненської області

Сидоренко С.М.

Ухвала від 18.04.2011

Адміністративне

Рівненський районний суд Рівненської області

Сидоренко С.М.

Ухвала від 09.07.2020

Адміністративне

Чутівський районний суд Полтавської області

Антонов А. А.

Ухвала від 14.05.2020

Цивільне

Чутівський районний суд Полтавської області

Антонов А. А.

Постанова від 18.05.2011

Адміністративне

Рівненський районний суд Рівненської області

Сидоренко С.М.

Ухвала від 28.02.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кушнерик Мар’ян Петрович

Ухвала від 21.02.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кушнерик Мар’ян Петрович

Ухвала від 16.03.2011

Адміністративне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Чопик В. В.

Ухвала від 18.02.2011

Адміністративне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Чопик В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні