Ухвала
від 14.05.2020 по справі 529/329/20
ДИКАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 529/329/20

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

14 травня 2020 року смт. Диканька

Суддя Диканського районного суду Полтавської області Гвоздик А. Є., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Надеждинської сільської ради Диканського району Полтавської області про визнання права власності на спадкове майно,-

ВСТАНОВИВ:

13. 05. 2020 року на адресу Диканського районного суду надійшла вказана позовна заява позивачів ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , в якому останні просять суд визнати за ними право власності по 1/2 частині земельної ділянки, що розташована на території Надеждинської сільської ради Диканського району.

Розглянувши матеріали позовної заяви, вважаю, що позовна заява не відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України, а тому вона повинна бути залишена без руху з наданням позивачу строку для усунення недоліків.

Слід зазначити, що визнання права власності на спадкове майно в судовому порядку є винятковим способом захисту, що має застосовуватися, якщо існують перешкоди для оформлення спадкових прав у нотаріальному порядку.

Так, у позовній заяві не зазначено відомі номера засобів зв`язку, офіційні електронні адреси та адреси електронної пошти учасників по справі, відсутній ідентифікаційний код третьої особи.

Також, при подачі позову до суду не було повністю оплачено судові витрати у вигляді судового збору позивачем ОСОБА_2 , тому як інший позивач від сплати звільнена на підставі ч. 9 ст. 5 ЗУ «Про судовий збір» . Але, в цьому випадку, згідно Закону України «Про судовий збір» судовий збір повинен бути оплачений за вимогу із позовної заяви майнового характеру 1% від ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а саме виходячи від вартості майна на яке претендує сам позивач. Тобто, в загальній сумі 840 грн. 80 коп.

Тому, при таких обставинах позовна заява позивача відповідно до ст. 185 ЦПК України не може бути прийнята до розгляду і підлягає залишенню без руху з наданням позивачам строку для усунення виявлених недоліків. У разі не усунення виявлених недоліків вказаної позовної заяви, вона буде вважатися неподаною та буде повернута позивачам без розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 175, 177, 185 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Надеждинської сільської ради Диканського району Полтавської області про визнання права власності на спадкове майно залишити без руху та надати позивачам для усунення недоліків строк - десять днів з дня отримання вказаної ухвали.

У разі неусунення вказаних недоліків у визначений термін позовна заява буде визнана неподаною та повернута позивачам без розгляду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Диканського районного суду А. Є. Гвоздик

СудДиканський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення14.05.2020
Оприлюднено18.05.2020
Номер документу89262169
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —529/329/20

Рішення від 18.06.2020

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Гвоздик А. Є.

Ухвала від 25.05.2020

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Гвоздик А. Є.

Ухвала від 14.05.2020

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Гвоздик А. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні