Рішення
від 15.05.2020 по справі 454/991/20
СОКАЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 454/991/20

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 травня 2020 року Сокальський районний суд Львівської області у складі:

головуючого - судді Фарина Л. Ю. ,

за участю секретаря Кочмар Н.-Г.М. ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Сокалі, цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересованої особи Савчинської сільської ради про встановлення факту родинних відносин,

в с т а н о в и в:

Заявник звернулася в суд з даною заявою в якій вказує, що ІНФОРМАЦІЯ_1 померла її мама, ОСОБА_2 .

Зазначає, що звернлався в нотаріальну контору із заявою про прийняття спадщини після смерті мами. Однак під час перевірки нотаріусом документів було встановлено, що у свідоцтві про смерть мами її ім`я вказано " ОСОБА_3 ", а в свідоцтві про народження заявника ім`я мами " ОСОБА_4 ".

Відтак виникла необхідність встановити факт, що ОСОБА_2 є мамою ОСОБА_1 .

Заявник надала суду заяву в якій просить заявлені вимоги задовольнити.

Представник заінтересованої особи надав в суд заяву в якій вказує, що вирішення даної справи покладає на розсуд суду, справу просить розглядати без участі представника сільської ради.

Відповідно до ч.2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши докази в справі, суд дійшов наступних висновків.

Відповідно до ч.1 п.1 ст. 315 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами.

Згідно свідоцтва про смерть серії НОМЕР_1 встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_1 померла ОСОБА_2 .

Згідно свідоцтва про народження серія НОМЕР_2 встановлено, що заявниця народилася ІНФОРМАЦІЯ_2 , її батьками були ОСОБА_5 та ОСОБА_4 .

Крім цього, з досліджених в судовому засіданні свідоцтва про народження та свідоцтва про одруження встановлено, що ім`я мами позивачки ОСОБА_3 (а.с.9,10).

Згідно роз`яснень наданих у п.7 Постанови Пленуму Верховного Суду України № 5 від 31.03.1995р. "Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення", відповідно до п.1 ст.273 (1502-06) ЦПК суд вправі розглядати справи про встановлення родинних відносин, коли цей факт безпосередньо породжує юридичні наслідки, наприклад, якщо підтвердження такого факту необхідне заявникові для одержання в органах, що вчиняють нотаріальні дії, свідоцтва про право на спадщину.

При таких обставинах суд дійшов висновку, що є достатньо підстав для того, щоб встановити факт родинних відносин, а саме, що ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 є мамою ОСОБА_1 .

Керуючись ст.ст. 12, 81, 263-265, 315-319 ЦПК України, суд

в и р і ш и в:

Заяву задовольнити.

Встановити факт, що має юридичне значення, а саме, що ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 є мамою ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Рішення може бути оскаржено протягом тридцяти днів з дня його проголошення безпосередньо до Львівського апеляційного суду.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, апеляційні скарги подаються учасниками справи через Сокальський районний суд Львівської області.

Заявник: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ІПН: НОМЕР_3 , проживає: с.Савчин Сокальського району Львівської області.

Заінтересована особа: Савчинська сільська рада, ЄДРПОУ 20850002, місце знаходження с.Савчин Сокальського району Львівської області.

Головуючий: Л. Ю. Фарина

СудСокальський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення15.05.2020
Оприлюднено19.05.2020
Номер документу89278580
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —454/991/20

Рішення від 15.05.2020

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Фарина Л. Ю.

Ухвала від 01.04.2020

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Фарина Л. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні