Ухвала
від 14.05.2020 по справі 760/5205/20
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 травня 2020 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

суддів ОСОБА_2 , ОСОБА_3

за участі секретаря ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в міста Києві апеляційну скаргу захисника ОСОБА_5 в інтересах ТОВ «Українська інженерно-консультаційна група» на ухвалу слідчого судді Солом`янського районного суду міста Києва від 04 березня 2020 року,

в с т а н о в и л а :

Ухвалою слідчого судді Солом`янського районного суду міста Києва від 04.03.2020 задоволено клопотання старшого слідчого з особливо важливих справ управління розслідування кримінальних проваджень ГСУ фінансових розслідувань ДФС України ОСОБА_6 , погоджене прокурором відділу прокуратури Київської області ОСОБА_7 , та накладено арешт на грошові кошти, що знаходяться на розрахунковому рахунку ТОВ «Українська інженерно-консультаційна група» (ЄДРПОУ 42540762) № НОМЕР_1 , в АТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК» (МФО 300614), зобов`язавши службових осіб АТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК» (МФО 300614) надати слідчим слідчої групи, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні № 32020000000000001, а саме старшому слідчому з ОВС управління розслідування кримінальних проваджень Головного слідчого управління фінансових розслідувань ДФС України ОСОБА_6 , слідчому з ОВС відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Київській області ОСОБА_8 , заступнику начальника четвертого відділу Головного слідчого управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби України ОСОБА_9 , старшому слідчому з ОВС управління розслідування кримінальних проваджень Головного слідчого управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби України ОСОБА_10 , старшому слідчому з ОВС управління розслідування кримінальних проваджень Головного слідчого управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби України ОСОБА_11 довідку про залишок коштів на момент накладення арешту на розрахунковий рахунок ТОВ «Українська інженерно-консультаційна група» (ЄДРПОУ 42540762) № НОМЕР_1 та надавати інформацію про залишок коштів на зазначеному рахунку за першим запитом вищевказаних слідчих.

Не погоджуючись із зазначеною ухвалою, захисник ОСОБА_5 в інтересах ТОВ «Українська інженерно-консультаційна група» подав апеляційну скаргу, в якій просив скасувати арешт майна, накладений ухвалою слідчого судді Солом`янського районного суду міста Києва від 04.03.2020, на грошові кошти, що містяться на рахунку АТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК» (МФО 300614), а саме НОМЕР_1 .

Іншими учасниками судового провадження ухвала слідчого судді Солом`янського районного суду міста Києва від 04.03.2020 не оскаржена.

До початку апеляційного розгляду, 23.04.2020 захисник ОСОБА_5 в інтересах ТОВ «Українська інженерно-консультаційна група» подав заяву про відмову від апеляційної скарги, в якій просив закрити апеляційне провадження за його апеляційною скаргою на ухвалу слідчого судді Солом`янського районного суду міста Києва від 04.03.2020.

Прокурор та захисник ОСОБА_5 у судове засідання не з`явилися, про дату, час та місце розгляду апеляційної скарги повідомлені належним чином.

Дослідивши матеріали судового провадження, колегія суддів приходить до висновку, що апеляційне провадження підлягає закриттю, з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 403 КПК України особа, яка подала апеляційну скаргу, має право відмовитися від неї до закінчення апеляційного розгляду.

Якщо вирок або ухвала суду першої інстанції не були оскаржені іншими особами або якщо немає заперечень інших осіб, які подали апеляційну скаргу, проти закриття провадження у зв`язку з відмовою від апеляційної скарги, суд апеляційної інстанції своєю ухвалою закриває апеляційне провадження.

Враховуючи, що захисник ОСОБА_5 в інтересах ТОВ «Українська інженерно-консультаційна група» подав заяву про відмову від апеляційної скарги, а інші сторони кримінального провадження зазначену ухвалу слідчого судді не оскаржували, колегія суддів приходить до висновку про необхідність закриття апеляційного провадження у відповідності до положень ч. 2 ст. 403 КПК України.

Ураховуючи вищевикладене та керуючись ст. ст. 376, 403, 418, 419 КПК України, колегія суддів,

п о с т а н о в и л а:

Апеляційне провадження за апеляційною скаргою захисника ОСОБА_5 в інтересах ТОВ «Українська інженерно-консультаційна група» на ухвалу слідчого судді Солом`янського районного суду міста Києва від 04 березня 2020 року, якою накладено арешт на грошові кошти, що знаходяться на розрахунковому рахунку ТОВ «Українська інженерно-консультаційна група» (ЄДРПОУ 42540762) № НОМЕР_1 , в АТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК» (МФО 300614), зобов`язавши службових осіб АТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК» (МФО 300614) надати слідчим слідчої групи, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні № 32020000000000001, а саме старшому слідчому з ОВС управління розслідування кримінальних проваджень Головного слідчого управління фінансових розслідувань ДФС України ОСОБА_6 , слідчому з ОВС відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Київській області ОСОБА_8 , заступнику начальника четвертого відділу Головного слідчого управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби України ОСОБА_9 , старшому слідчому з ОВС управління розслідування кримінальних проваджень Головного слідчого управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби України ОСОБА_10 , старшому слідчому з ОВС управління розслідування кримінальних проваджень Головного слідчого управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби України ОСОБА_11 довідку про залишок коштів на момент накладення арешту на розрахунковий рахунок ТОВ «Українська інженерно-консультаційна група» (ЄДРПОУ 42540762) № НОМЕР_1 та надавати інформацію про залишок коштів на зазначеному рахунку за першим запитом вищевказаних слідчих, закрити у зв`язку з відмовою захисника ОСОБА_5 від апеляційної скарги.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її проголошення та може бути оскаржена до Верховного Суду протягом трьох місяців з дня її проголошення.

Судді:




ОСОБА_1 ОСОБА_2 ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення14.05.2020
Оприлюднено08.02.2023

Судовий реєстр по справі —760/5205/20

Ухвала від 14.05.2020

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Мельник Володимир Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні