Ухвала
від 18.05.2020 по справі 344/6153/20
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/6153/20

Провадження № 1-кс/344/2382/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 травня 2020 року м. Івано-Франківськ

Слідчий суддя Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду клопотання слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Івано-Франківській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , яке погоджене з прокурором відділу прокуратури Івано-Франківської області ОСОБА_4 , про проведення огляду в рамках кримінального провадження за № 12019090000000522 від 19.09.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 240 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернувся з вказаним клопотанням, в обґрунтування якого покликався на те, що контролюючі органи влади не вживають заходів щодо незаконної діяльності суб`єктів господарської діяльності в Івано-Франківській області, в результаті чого останніми вчиняються неправомірні дії, що виражаються у видобуванні корисних копалин загальнодержавного значення з русла річки Дністер в межах Івано-Франківської області, з метою перевірки було, здійснено виїзд в с. Нижнів, Тлумацького району та виявлено забір, складування та переробку піщано-гравійної суміші (шутер) на відстані 5 км від автомобільної дороги «Івано-Франківськ Тернопіль».

Встановлено, що видобування корисних копалин здійснюється в межах земельної ділянки, яка розташована між селами Петрилів та Новосілка Івано-Франківської області, під`їзд до якої здійснюється грунтовою дорогою через с. Нижнів Івано-Франківської області. Безпосереднє видобування здійснюється в межах площі із координатами точок: 48.973736, 25.027182; 48.975202, 25.029741; 48.974192, 25.031187; 48.972788, 25.028860.

Додатково встановлено земельну ділянку на якій розташовано насипи видобутої корисної копалини, лінію з переробки («дробілка»), а також готова продукція (щебень, пісок, відсів). Вказана земельна ділянка ідентифікується під кадастровим номером 2625686400:12:001:0989, площею 0,25 га (цільове призначення: для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).

Відповідно до відомостей з державного реєстру речових прав на нерухоме майно, власник земельної ділянки ОСОБА_5 . Дані відомості підтверджується зібраними матеріалами в їх сукупності.

В подальшому, за допомогою загальнодоступного інтернет ресурсу geoinf.kiev.ua (інтерактивна карта спеціальних дозволів на користування надрами ДНВП «Геоінформ України), встановлено, відсутність спеціального дозволу на вищевказаних земельних ділянках.

Крім цього встановлено, що до незаконного видобутку піщано-гравійної суміші причетний ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ), який поживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Також встановлено, що ОСОБА_6 являється директором ТОВ «Галичина-проект» (37830983).

ТОВ «Галичина проект» зареєстровано за адресою: АДРЕСА_2 . Основним видом господарської діяльності є «будівництво водних споруд». Директор: ОСОБА_6 , засновники: ОСОБА_6 та ОСОБА_5 .

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 12 грудня 1994 року № 827 «Про затвердження переліків корисних копалин загальнодержавного та місцевого значення» сировина піщано-гравійна (галька) відноситься до корисних копалин загальнодержавного значення.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 30 травня 2011 року № 615 «Про затвердження Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами» визначено порядок та умови надання та користування спеціальними дозволами на користування надрами.

Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до ч. 3 ст. 234 КПК України у разі необхідності провести обшук, слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке, крім іншого, повинно містити відомості про: житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав, покликаючись на викладені в ньому обставини, просив клопотання задовольнити.

Заслухавши слідчого та дослідивши матеріали клопотання вважаю наступне.

Відповідно до ст.237 КПК України огляд проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно з ч. 3 ст. 234 КПК України у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: 1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; 3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 4) підстави для обшуку; 5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; 6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) індивідуальні або родові ознаки речей, документів, іншого майна або осіб, яких планується відшукати, а також їхній зв`язок із вчиненим кримінальним правопорушенням; 8) обґрунтування того, що доступ до речей, документів або відомостей, які можуть у них міститися, неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку шляхом витребування речей, документів, відомостей відповідно до частини другої статті 93 цього Кодексу, або за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом, а доступ до осіб, яких планується відшукати, - за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом. Зазначена вимога не поширюється на випадки проведення обшуку з метою відшукання знаряддя кримінального правопорушення, предметів і документів, вилучених з обігу.

З матеріалів клопотання вбачається, що слідчий планує провести огляд земельної ділянки з кадастровим номером 2625686400:12:001:0989, площею 0,25 га, яка розташована в АДРЕСА_3 , власником якої є засновник ТОВ «Галичина-проект» код ЄДРПОУ: 37830983, ОСОБА_5 , цільове призначення якої: для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), за фактичним місцем складання (зберігання) піщано-гравійної суміші, з метою проведення огляду, виявлення інших запасів піщано-гравійної суміші та для відбору їх зразків для подальшого призначення та проведення експертизи, а також детального опису, огляду та вилучення техніки, за допомогою якої проводиться такий забір та подальше перевезення.

Стороною кримінального провадження, яка звернулась із вказаним клопотання, доведено, що у слідчого були наявні достатні підстави для проведення огляду земельної ділянки з кадастровим номером 2625686400:12:001:0989, площею 0,25 га, яка розташована в АДРЕСА_3 , власником якої є засновник ТОВ «Галичина-проект» код ЄДРПОУ: 37830983, ОСОБА_5 , цільове призначення якої: для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), за фактичним місцем незаконного складання (зберігання) піщано-гравійної суміші.

Отже, враховуючи вищенаведене, вважаю, що необхідність проведення такої слідчої дії, як огляд, відповідає завданням кримінального провадження, тому клопотання слід задовольнити.

Керуючись ст.ст. 233, 234, 235, 309 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчим відділу СУ ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_3 на проведення огляду земельної ділянки з кадастровим номером 2625686400:12:001:0989, площею 0,25 га, яка розташована в АДРЕСА_3 , власником якої є засновник ТОВ «Галичина-проект» код ЄДРПОУ: 37830983, ОСОБА_5 , цільове призначення якої: для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), за фактичним місцем складання (зберігання) піщано-гравійної суміші, з метою проведення огляду, виявлення інших запасів піщано-гравійної суміші та для відбору їх зразків для подальшого призначення та проведення експертизи, а також детального опису, огляду та вилучення техніки, за допомогою якої проводиться такий забір та подальше перевезення.

Ухвала діє до 17 червня 2020 року включно та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.05.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу89312937
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —344/6153/20

Ухвала від 18.05.2020

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Домбровська Г. В.

Ухвала від 18.05.2020

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Домбровська Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні