Ухвала
від 19.05.2020 по справі 803/43/20
ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Провадження № 22вк/803/30/20 Справа № 803/43/20 Суддя у 1-й інстанції - Суддя у 2-й інстанції - Демченко Е. Л.

УХВАЛА

19 травня 2020 року Дніпровський апеляційний суд у складі:

головуючого - судді Демченко Е.Л.

при секретарі - Кругман А.М.

розглянувши в відкритому судовому засіданні в м.Дніпро клопотання представника позивача акціонерного товариства комерційний банк "ПриватБанк" - Сеннова Олега Анатолійовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, -

в с т а н о в и в:

Рішенням Постійно діючого третейського суду при Асоціації "Дніпровський банківський союз" від 06 лютого 2020 року №8/2020 у складі третейського судді Згонік С.В. задоволено позов акціонерного товариства комерційний банк "ПриватБанк" (далі - АТ КБ "ПриватБанк") до приватного підприємства "Виробничо-комерційна компанія "Сєрьга" (далі - ПрАТ "ВКК "Сєрьга"), ОСОБА_1 про стягнення заборгованості у розмірі 95 909,69 грн. за договором б/н від 21 січня 2016 року.

05 травня 2020 року до Дніпровського апеляційного суду від позивача АТ КБ "ПриватБанк" надійшла заява про видачу виконавчого листа про примусове виконання рішення Постійно діючого третейського суду при Асоціації "Дніпровський банківський союз" від 06 лютого 2020 року №8/2020.

Ухвалою Дніпровського апеляційного суду від 07 травня 2020 року відкрито провадження за заявою АТ КБ "ПриватБанк" та призначено її до судового розгляду на 19 травня 2020 року.

18 травня 2020 року представник АТ КБ "ПриватБанк" - Сеннов О.А. подав клопотання про участь у судовому засіданні 19 травня 2020 року в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Вивчивши клопотання, колегія суддів приходить до висновку, що воно задоволенню не підлягає з наступних підстав.

Відповідно до ч. 4 ст. 212 ЦПК України під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Наказом Державної судової адміністрації України від 08 квітня 2020 року № 169 був затверджений Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду . Відповідно до ч.ч. 1-2 розділу ІІ Порядку відеоконференція - телекомунікаційна технологія інтерактивної взаємодії двох або більше віддалених учасників судового провадження з можливістю обміну аудіо- та відеоінформацією у реальному масштабі часу. Система відеоконференцзв`язку (далі - Система) - комплекс технічних засобів та програмного забезпечення EasyCon , що забезпечує проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку.

Відповідно до розділу ІІІ вказаного Порядку для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, наведеним в додатку 1 до цього Порядку. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, зразок якої наведено в додатку 2 до цього Порядку, не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається учасником, що подав заяву, іншим учасникам справи. Заява подається до суду та надсилається іншим учасникам справи в порядку, визначеному процесуальним законодавством, дозволеними засобами зв`язку.

З наведених положень слідує, що клопотання про участь учасника справи в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів має подаватись завчасно з таким розрахунком, щоб у суду була можливість для своєчасного виконання процесуальних дій, необхідних для забезпечення проведення судового засідання в такому режимі.

Клопотання представника АТ КБ "ПриватБанк" - Сеннов О.А. про розгляд справи в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів надійшло на адресу Дніпровського апеляційного суду 18 травня 2020 року, тобто за день перед призначеним днем розгляду даної справи.

Зважаючи на те, що клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів надійшло до суду менше, ніж за п`ять днів до судового засідання, суд прийшов до висновку про відмову у задоволенні вказаного клопотання.

Керуючись ст.212 ЦПК України ЦПК України, суд,-

у х в а л и в:

Відмовити представнику позивача акціонерного товариства комерційний банк "ПриватБанк" - Сеннову Олегу Анатолійовичу в задоволенні клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення і оскарженню не підлягає.

Головуючий: Демченко Е.Л.

СудДніпровський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення19.05.2020
Оприлюднено20.05.2020
Номер документу89315788
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —803/43/20

Ухвала від 19.05.2020

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Демченко Е. Л.

Ухвала від 19.05.2020

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Демченко Е. Л.

Ухвала від 07.05.2020

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Демченко Е. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні