Ухвала
від 20.05.2020 по справі 925/623/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

20 травня 2020 року Справа № 925/623/20

Господарський суд Черкаської області у складі судді Скиби Г.М., розглянувши позовну заяву Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, м. Черкаси, вул. Гоголя, 251

до відповідача: Приватного підприємства Черкаси-Інтерстрой , м. Черкаси, вул. А.Корольова, 11, офіс 205

за участю третьої особи без самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача: Комунальне підприємство Муніципальний спортивний клуб Дніпро Черкаської міської ради, м. Черкаси, вул. Смілянська, 78

про зобов`язання виконати умови договору підряду,

ВСТАНОВИВ:

Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради звернувся в господарський суд Черкаської області з позовом до Приватного підприємства Черкаси-Інтерстрой про зобов`язання виконати умови договору підряду, в якому просить суд:

- зобов`язати відповідача виконати умови договору підряду №308 від 18.08.2016 в натурі, а саме: виконати роботи з реконструкції запасного футбольного поля на території КП Центральний стадіон (КП МСК Дніпро ) за переліком, обсягами робіт та використовуючи матеріали, наведені у додатках до Договору, які є невід`ємними його частинами, а також згідно проектно-кошторисної документації на виконання робіт,

- та відшкодувати судові витрати.

Підстави для залишення позовної заяви Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради без руху, повернення її чи відмови у відкритті провадження - відсутні.

Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради не заявив клопотання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження, тому ця справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Окрім того, позивачем у позовній заяві вказано в якості третої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача КП Муніципальний спортивний клуб Дніпро Черкаської міської ради, м. Черкаси, вул. Смілянська, 78, код ЄДРПОУ 22805342.

Як вбачається з доданих до позовної заяви матеріалів, предметом договору №308 від 18.08.2016 є виконання робіт з реконструкції запасного футбольного поля на території Комунального підприємства Муніципальний спортивний клуб Дніпро Черкаської міської ради (КП Центральний стадіон ), який є балансоутримувачем вказаного майна. Невиконання відповідачем зобов`язань щодо своєчасного виконання умов за вказаним договором суттєво обмежує права та інтереси підприємства, оскільки унеможливлює повноцінне використання майна у своїй статутній та господарській діяльності.

Статтею 50 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути.

Отже, в силу ст. 50 Господарського процесуального кодексу України підставою для залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, є можливість впливу рішення господарського суду на права та обов`язки такої особи, яка не є стороною у справі.

Оскільки прийняте рішення по даній справі може вплинути на права та обов`язки Комунального підприємства Муніципального спортивного клубу Дніпро Черкаської міської ради, суд вважає, що вказана особа має бути залучена до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача.

Керуючись статтями 50, 121, 176, 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження у справі.

2. Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на 09:00 год. 01 липня 2020 року.

Засідання суду провести в приміщенні господарського суду Черкаської області, м. Черкаси, бульв. Шевченка, 307, каб. 316.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Комунальне підприємство Муніципальний спортивний клуб Дніпро Черкаської міської ради, м. Черкаси, вул. Смілянська, 78, код ЄДРПОУ 22805342.

Запропонувати третій особі до дня підготовчого засідання надати суду пояснення чи ймовірні заперечення по суті заявленого позову.

4. Позивачу надати до суду оригінали документів для огляду та витяги з ЄДР на позивача та відповідача станом на момент звернення з позовом до суду. Суть порушеного права та спосіб захисту порушеного права.

5. Встановити відповідачу строк для надіслання (надання) господарському суду та позивачу відзиву на позов у відповідності з вимогами статті 165 Господарського процесуального кодексу України - протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання цієї ухвали. Спростування доводів позивача. Мотиви невиконання умов договору.

6. Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/.

7. Роз`яснити сторонам, що в силу положень п. 2 ч. 2 ст. 202 ГПК України неявка в судове засідання учасника справи без повідомлення про причини неявки не є підставою для відкладення підготовчого засідання.

8. Роз`яснити позивачу, що відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 226 ГПК України суд залишає позов без розгляду, якщо позивач без поважних причин не подав витребувані судом докази, необхідні для вирішення спору, або позивач (його представник) не з`явився у судове засідання або не повідомив про причини неявки, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності і його нез`явлення не перешкоджає вирішенню спору.

9. Участь позивача або його представника в судовому засіданні визнати обов`язковою.

10. Копію ухвали надіслати учасникам справи в порядку ч. 5 ст. 242 ГПК України.

11. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Г.М. Скиба

Дата ухвалення рішення20.05.2020
Оприлюднено21.05.2020
Номер документу89321254
СудочинствоГосподарське
Сутьзобов`язання виконати умови договору підряду

Судовий реєстр по справі —925/623/20

Постанова від 12.05.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Алданова С.О.

Ухвала від 01.04.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Алданова С.О.

Ухвала від 16.03.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Алданова С.О.

Ухвала від 13.01.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Алданова С.О.

Рішення від 29.10.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 11.09.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 12.08.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 21.07.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 01.07.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 20.05.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні