Ухвала
від 12.05.2020 по справі 379/307/20
ТАРАЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 379/307/20

2/379/258/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12.05.2020 року м.Тараща

Таращанський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді Зінкіна В.І.,

з участю секретаря судового засідання Штельмах А.А.,

розглядаючи у відкритому підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження в м. Тараща справу за позовом ОСОБА_1 , представник: ОСОБА_2 до Дубівської сільської ради Таращанського району Київської області про визнання права на земельну частку (пай),

ВСТАНОВИВ:

Представник позивача звернулася до суду з даним позовом.

Ухвалою судді від 06.03.2020 позовну заяву ОСОБА_1 до Дубівської сільської ради Таращанського району Київської області про визнання права на земельну частку (пай) було залишено без руху та надано позивачу строк на усунення недоліків тривалістю десять днів з дня отримання копії даної ухвали.

26.03.2020 представником позивача ОСОБА_2 було усунуто виявлені судом недоліки.

Ухвалою судді від 31.03.2020 дану справу прийнято до свого провадження та призначено підготовче судове засідання у справі на 12.05.2020.

Представник позивача в підготовчому судовому засіданні заявила клопотання про залучення до справи в якості співвідповідача СП Дубівське , як правонаступника колгоспу ім. Щорса с. Дубівка.

Позивач в підготовчому судовому засіданні підтримала клопотання її представника.

Представник відповідача у підготовче судове засідання не з`явився, належно повідомлений про час та місце розгляду справи, подав до суду заяву про розгляд справи без його участі, зазначив, що позов не визнають, оскільки сільська рада розпаюванням земельних ділянок на земельні частки (паї) не займалася, про що надав відповідні довідки (№ 02-29/168 та № 02-29/169 від 05.05.2020).

Вирішуючи клопотання представника позивача суд виходить з наступного.

Згідно ч. ч. 1, 4 ст. 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Оскільки, представник позивача здійснює від імені особи яку він представляє її процесуальні права, слідуючи змісту ст.ст. 64 та 51 ЦПК України, з метою повного та об`єктивного вирішення справи, суд приходить до висновку про можливість задоволення його клопотання та залучення до участі в розгляді справи співвідповідача.

Крім того, згідно ч. 2 ст. 198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках:

1) визначених частиною другою статті 223 цього Кодексу;

2) залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача;

3) в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

У разі відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви підготовче засідання продовжується зі стадії, на якій засідання було відкладене або у ньому була оголошена перерва.

Враховуючи викладене, на виконання положень ст. 198 ЦПК України, суд відкладає підготовче судове засідання до 11 год. 00 хв. 05.06.2020.

Керуючись ст.ст. 51, 64, 198, 261, 353 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_2 - задовольнити.

Залучити до участі у справі в якості співвідповідача СП Дубівське , юридична адреса: вул. Фізкультурна, 1, с. Дубівка Таращанського району Київської області, 09534, код ЄДРПОУ 04529536.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст. 178 ЦПК України , копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи .

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст. 178 ЦПК України , копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Зобов`язати позивача не пізніше двох днів з дня отримання копії цієї ухвали направити співвідповідачу СП Дубівське : копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення та (в разі наявності) отримання зазначених документів стороною надати суду до початку судового засідання.

Відкласти підготовче засідання у справі за позовом ОСОБА_1 , представник: ОСОБА_2 до Дубівської сільської ради Таращанського району Київської області про визнання права на земельну частку (пай) до 11 год. 00 хв. 05.06.2020.

Копію ухвали надіслати учасникам справи, викликати їх в судове засідання.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб - адресою сторінки на офіційному веб - порталі судової влади України http://tr.ko.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий:В. І. Зінкін

Дата ухвалення рішення12.05.2020
Оприлюднено21.05.2020
Номер документу89327640
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права на земельну частку (пай

Судовий реєстр по справі —379/307/20

Рішення від 13.08.2020

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 05.06.2020

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 12.05.2020

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 31.03.2020

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 06.03.2020

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні