Ухвала
від 20.05.2020 по справі 331/473/20
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Провадження №2/331/748/2020

ЄУН 331/473/20

УХВАЛА

20 травня 2020 року місто Запоріжжя

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя в складі :

головуючого - судді Скользнєвої Н.Г.,

за участю : секретаря Постарнак М.М.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Запоріжжі справу за позовом ОСОБА_2 в особі представника - адвоката Хілька Антона Сергійовича, до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Козача 5 про визнання права власності на житлове приміщення - квартиру за набувальною давністю,

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Жовтневого районного суду м. Запоріжжя на розгляді знаходиться зазначена справа.

В суді представник позивача звернувся до суду з клопотанням про залучення до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - Запорізьку міську раду.

Клопотання обґрунтовано тим, що предметом позову є квартира АДРЕСА_1 .

20.06.1994 року між ВАТ АТВК Ритм та ОСОБА_2 було укладено договір тимчасового найма житлового приміщення у малосімейному гуртожитку, та 20.06.1995 року був виданий ордер на поселення у квартиру АДРЕСА_1 .

09.01.1996 року ОСОБА_2 зареєстрував за зазначеною адресою постійне місце проживання.

Право власності на спірну квартиру, як вказує заявник, зареєстровано за Акціонерною Торговельно-виробничою компанією РИТМ на підставі рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради № 366/16 від 31.08.1995 року

За даними Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України державну реєстрацію ВАТ АТВК Ритм ( ЄДРПОУ 01558201) припинено, а його правонаступником є ЗАТ Акціонерна компанія Ритм ( ЄДРПОУ 32740576). У свою чергу державну реєстрацію ЗАТ АК Ритм також припинено.

Управлінням державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області перереєстрація вищевказаної квартири не здійснювалась.

24.04.2015 року Рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради № 166/4 будинок АДРЕСА_2 було передано на баланс Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Козача .

Оскільки заявникові не відомо хто на даний час є власником багатоквартирного будинку АДРЕСА_2 , та відповідно і квартири АДРЕСА_3 по вказаній адресі, заявник вважає, що до участі в розгляді цієї справи необхідно залучити якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - Запорізьку міську раду.

Представник відповідача - ОСББ Козача 5 в судове засідання не з`явився, проте надав суду заяву про визнання позову та розгляд справи за його відсутності.

Суд, вислухавши доводи заявника, перевіривши їх матеріалами справи, приходить до такого.

З позову вбачається, що предметом позову є квартира АДРЕСА_1 , на яку позивач просить визнати за ним право власності за набувальною давністю.

Вказаний будинок, починаючи з 2015 року, знаходиться на балансі Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку ОСОБА_3 .

Передача будинку на баланс ОСББ Козача відбулась на підставі рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради.

Документів на підтвердження права власності на вказаний будинок матеріали справи не містять. Зі слів представника позивача - адвоката Хілька А.С. на теперішній час власник вказаного будинку відсутній.

Згідно частини першої статті 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Із змісту частини третьої статті 53 ЦПК України вбачається, що третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін, може бути залучена до участі в справі за ініціативою суду.

Виходячи із вищевикладених встановлених обставин, предмету позову, суд вважає необхідним залучити до участі в цій справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, - Запорізьку міську раду.

Керуючись ст. 53 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ :

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_2 в особі представника - адвоката Хілька Антона Сергійовича, до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Козача 5 про визнання права власності на житлове приміщення - квартиру за набувальною давністю, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Запорізьку міську раду.

Надіслати залученій третій особі копію ухвали, позовної заяви для відома та запропонувати у строк до 17 липня 2020 року надати суду письмові пояснення на позов.

Повідомити, що розгляд справи за позовом ОСОБА_2 в особі представника - адвоката Хілька Антона Сергійовича, до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Козача 5 про визнання права власності на житлове приміщення - квартиру за набувальною давністю, призначений у відкрите судове засідання в приміщенні Жовтневого районного суду м. Запоріжжя на 24 липня 2020 року - 13.30 годин.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її проголошення.

Суддя : Н.Г.Скользнєва

20.05.2020

Дата ухвалення рішення20.05.2020
Оприлюднено22.05.2020
Номер документу89356321
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на житлове приміщення - квартиру за набувальною давністю

Судовий реєстр по справі —331/473/20

Рішення від 24.07.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Скользнєва Н. Г.

Рішення від 24.07.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Скользнєва Н. Г.

Ухвала від 20.05.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Скользнєва Н. Г.

Ухвала від 30.04.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Скользнєва Н. Г.

Ухвала від 06.02.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Скользнєва Н. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні