Ухвала
від 20.05.2020 по справі 445/1521/19
ЗОЛОЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 445/1521/19

Провадження № 1-кс/445/114/20

УХВАЛА

про продовження строку досудового розслідування

20 травня 2020 року слідчийсуддя Золочівського районного суду Львівської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого СВ Золочівського ВП ГУНП України в Львівській області ОСОБА_3 у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 24 травня 2019 року за № 42019141210000018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 197-1 КК України, про продовження строку досудового розслідування, -

в с т а н о в и в:

19 травня 2020 року до слідчого судді Золочівського районного суду Львівської області надійшло клопотання слідчого СВ Золочівського ВП ГУНП України в Львівській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Золочівської місцевої прокуратури Львівської області ОСОБА_4 , про продовження строку досудового розслідування по кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 24 травня 2019 року за № 42019141210000018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 115 КК України, до 12 місяців, тобто до 24 травня 2021 року.

В обгрунтування клопотання слідчим зазначено, що на території Підгородненської сільської ради Золочівського району, в районі окружної дороги м. Золочів, поблизу земельної ділянки з кадастровим номером № 4621885000:03:000:0026 виявлено огороджену земельну ділянку з видимими ознаками незаконного її зайняття без відповідних правовстановлюючих документів.

29.05.2020 року проведено огляд місця події, яким встановлено, що між ТзОВ «Кисень-компанія» (кадастровий номер 462885000:03:000:0026), яке розташоване за адресою: вул. Тернопільська, с. Підгородне Золочівського району Львівської області та автодорогою Тернопіль-Львів-Рава-Руська трасою М09 знаходиться земельна ділянка, яка на момент огляду обгороджена металевою сіткою та в`їзною брамою. На даній території знаходяться дві тимчасові споруди, ліхтарі та вольєр з собакою. Також на даній території на момент огляду знаходилися два транспортних засоби.

Також слідчий вказує, що 28.05.2019 року допитано в якості свідка ОСОБА_5 , яка повідомила, що в кінці березня 2019 року у її кабінет прийшов голова Підгородненської сільської ради разом із мужчиною на ім`я ОСОБА_6 та запитав чи можемо ми надати в оренду ОСОБА_6 вільні землі, які належать Підгородненській сільській раді. Після цього ОСОБА_5 пояснила ОСОБА_6 , що для того щоб отримати вільні землі в оренду чинним законодавством передбачена певна процедура, яка в середньому відбувається протягом 6 місяців. Також ОСОБА_5 повідомила, що ОСОБА_6 може залишити заяву на дозвіл орендувати вільну земельну ділянку та її розглянуть на сесії Підгородненської сільської ради. Таку заяву ОСОБА_6 залишив і повідомив, що хотів би орендувати земельну ділянку, яка розташована за адресою АДРЕСА_1 площею 0,20 гектара, для того щоб побудувати там стоянку для господарської техніки. Дана вулиця знаходиться вздовж автодороги сполучення Тернопіль-Львів-Рава Руська траса М09. Дану заяву депутати Підгородненської сільської ради розглянули на сесії 25 березня 2019 року. На даній сесії депутати проголосували за те, щоб надати дозвіл на виготовлення проекту детального плану території, яка в майбутньому буде передана для проведення конкурсу. 26 березня 2019 року ОСОБА_5 надала письмову відповідь ОСОБА_6 в якій зазначила, що на даний момент ОСОБА_6 не має права орендувати дану земельну ділянку, а зможе її орендувати лише після перемоги у конкурсі на дану земельну ділянку. На даний час земельна ділянка, яка знаходиться по АДРЕСА_1 перебуває у статусі комунальної власності Підгородненської сільської ради. Також на дану земельну ділянку на даний час розроблений проект детального плану території, який повинен пройти громадські слухання, які відбудуться 10 червня 2019 року, після цього Підгородненська сільська рада скерує даний детальний план в дорадчий орган Золочівської районної державної адміністрації, де містобудівна рада надасть свій висновок щодо детального плану території. Потім даний детальний план території депутати Підгородненської сільської ради затверджують на сесії. Після цього Підгородненська сільська рада повинна укласти договір з ліцензованою організацією, яка має право на проведення земельних торгів. Після цього ліцензована організація повідомить Підгородненській сільській раді про переможця конкурсу, з яким Підгородненська сільська рада укладе договір оренди вільної земельної ділянки. Також ОСОБА_5 повідомила, що зауваживши, що вищезазначена вільна земельна ділянка була обгороджена до моменту оголошення переможця конкурсу, про що вона повідомила голові Підгородненської сільської ради Львівської області.

31.05.2019 року допитано в якості свідка ОСОБА_7 , який згідно статті 63 Конституції України відмовився від дачі показів.

05.06.2019 року допитано в якості свідка ОСОБА_8 , який зазначив, що він працює на посаді директора ТзОВ «Кисень-компанія» з 1992 року. Дане ТзОВ знаходиться за адресою: вул. Тернопільська, с. Підгородне Золочівського району Львівської області, біля окружної дороги м. Золочів, кадастровий номер земельної ділянки на якій знаходиться ТзОВ «Кисень компанія» №462885000:03:000:0026. В березні місяці 2019 року (точної дати не пригадує) ОСОБА_8 зауважив, що на земельну ділянку, яка знаходиться між ТзОВ «Кисень-компанія» та окружною дорогою м. Золочів Львівської області невідомі особи почали привозити пісок, перевізний вагончик, щебінь та почали відбуватися будівельні роботи. В квітні місяці 2019 року йому стало цікаво, що на даній земельній ділянці відбувається і ОСОБА_8 підійшов до невідомого мужчини, якого він бачив на території вищевказаної земельної ділянки щодня та почав розпитувати в останнього чи має він документи на дану земельну ділянку. На запитання ОСОБА_8 невідомий мужчина спочатку сказав, що його звати ОСОБА_9 (прізвища свого не назвав) та що у нього є всі відповідні документи на право користування даною земельною ділянкою. На початку травня місяця 2019 року до ОСОБА_8 підійшов невідомий мужчина, який представився батьком дружини ОСОБА_9 та сказав, що його звати ОСОБА_10 і попросив, щоб від ТзОВ «Кисень-компанія» провести кабель для можливості користування світлом, так як потрібно було заливати фундамент для огорожі та огороджувати дану територію. З цього часу і по сьогоднішній день ні з ким, з вищевказаних осіб ОСОБА_8 не контактував, про призначення використання даної земельної ділянки йому нічого не відомо.

В ході проведення досудового розслідування було призначено оціночно земельну експертизу вищевказаної земельної ділянки проведення якої доручили експертам Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства Юстиції України, що за адресою м. Львів вул. Липинського, 54 Львівської області.

Окрім того слідчий вказує, що 30.09.2019 року в СВ Золочівського ВП ГУНП у Львівській області надійшло клопотання від судового експерта ОСОБА_11 Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства Юстиції України, що за адресою м. Львів вул. Липинського, 54 Львівської області про надання матеріалів кримінального провадження № 42019141210000018 від 24.05.2019 року. На даний час матеріали кримінального провадження № 42019141210000018 від 24.05.2019 року знаходяться в Львівському науково-дослідному інституті судових експертиз Міністерства Юстиції України, що за адресою м. Львів вул. Липинського, 54 для виконання оціночно земельної експертизи.

На даний час матеріали кримінального провадження № 42019141210000018 від 24.05.2019 року знаходяться в Львівському науково-дослідному інституті судових експертиз Міністерства Юстиції України, що за адресою м. Львів вул. Липинського, 54 для виконання оціночно земельної експертизи, а сама експертиза ще не проведена, її результати надають можливість встановити ринкову вартість вказаної земельної ділянки та в подальшому встановити суму завданих збитків, у зв`язку із цим необхідно провести ряд слідчих (розшукових) дій та продовжити строк досудового розслідування на 12 місяців.

В судове засідання слідчий СВ Золочівського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 та прокурор не з`явилися, подавши при цьому заяви, в яких дане клопотання підтримують та просять розглядати таке у їх відсутності.

Відповідно до ч. 4ст. 107 КПК України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснювалося.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, якими слідчий та прокурор обґрунтовують клопотання, слідчий суддя дійшов до висновку, що клопотання є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню частково.

Пунктом 2 абзацу 2 ч. 1ст.219 КПК Українипередбачено, що строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру становить дванадцять місяців - у кримінальному провадженні щодо злочину невеликої або середньої тяжкості.

Відповідно до ст. 12 КК України, злочин передбачений ч. 1 ст. 197-1 КК України є злочином невеликої тяжкості.

Частиною 1статті 294 КПК Українипередбачено, що якщо досудове розслідування злочину або кримінального проступку до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений в абзаці другому частини першоїст.219 цього Кодексу, то він може бути неодноразово продовжений слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк встановлений пунктами 1-3 частини другоїстатті 219 цього Кодексу, які передбачають продовження на два місяці щодо проступків, шести місяців щодо злочинів невеликої або середньої тяжкості та дванадцяти місяців щодо тяжкого або особливо тяжкого злочину.

На підставі вищевикладеного, слідчий суддя приходить до висновку, що у зв`язку з тим, що проводиться оціночно земельна експертиза, результати якої мають суттєве значення для судового розгляду, необхідно продовжити строк досудового розслідування, до шести місяців, даного часу буде достатньо для завершення даного досудового розслідування.

Керуючись статтями194, 195-1,219 КПК України, слідчий суддя,-

у х в а л и в:

клопотання слідчого СВ Золочівського ВП ГУНП України в Львівській області ОСОБА_3 у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 24 травня 2019 року за № 42019141210000018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 197-1 КК України, про продовження строку досудового розслідування задовольнити частково.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні № 42019141210000018 від 24 травня 2019 року до 6 місяців, а самедо 24 листопада 2021 року.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЗолочівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення20.05.2020
Оприлюднено08.02.2023
Номер документу89357903
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво

Судовий реєстр по справі —445/1521/19

Ухвала від 20.05.2020

Кримінальне

Золочівський районний суд Львівської області

Пилип'як П. В.

Постанова від 21.08.2019

Кримінальне

Золочівський районний суд Львівської області

Пилип'як П. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні