Ухвала
від 22.05.2020 по справі 204/2934/20
КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 204/2934/20

Провадження № 1-кс/204/452/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 травня 2020 року слідчий суддя Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , адвоката ОСОБА_4 , підозрюваного ОСОБА_5 , розглянувши клопотання прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_6 про відсторонення від посади підозрюваного ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , подане в рамках кримінального провадження № 42019040000000318 від 23.05.2019 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст. 27 ч.2, 191 ч.5, 27 ч.2, 28 ч.3, 366 ч.1 КК України, -

встановив:

В провадження Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська надійшло вказане клопотання, в обґрунтування якого зазначено, що слідчим відділом Чечелівського ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42019040000000318 від 23.05.2019 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст. 27 ч.2, 191 ч.5, 27 ч.2, 28 ч.3, 366 ч.1 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_5 у період часу з27.04.2012 року по теперішній час, обіймаючи посаду начальника Управління житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської (колишньої Орджонікідзевської) міської ради Дніпропетровської області, код ЄДРПОУ 34611037, вчинив злочини проти власності за наступних обставин.

Згідно з положенням «Про управління житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради» затвердженої міським головою від 22.02.2019 року,

1.1. Повна назва - управління житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради; скорочена назва - УЖКГ та будівництва, створене на підставі рішення Орджонікідзевської міської ради від 28 лютого 2007 року Лго53, з метою забезпечення реалізації повноважень органів місцевого самоврядування у сфері житлово-комунального господарства та виконання робіт пов`язаних з плануванням, підготовкою проектно-кошторисної та договірної документації, організацією робіт з життєзабезпечення, реформуванням комунального господарства, будівництва і благоустрою міста.

1.2. Засновником Управління є Покровська міська рада Дніпропетровської області.

1.3. Управління є структурним підрозділом виконавчого комітету Покровської міської ради, який в своїй роботі підзвітний і підконтрольний міській раді, підпорядкований міському голові та виконавчому комітету.

1.4. Управління в своїй діяльності керується Конституцією України, Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні", іншими законами України, постановами Верховної Ради України, указами та розпорядженнями Президента України, постановами Кабінету Міністрів України, відомчими нормативними актами, рішеннями міської ради, виконавчого комітету та розпорядженням міського голови.

1.5. Управління є юридичною особою, має самостійний баланс, відкриті рахунки в Державному казначействі України, печатку із зображенням Державного Герба України і своїм найменуванням та штамп.

2. Основними завданнями Управління є:

2.1. Забезпечення комплексного розвитку та реформування житлово-комунального господарства міста.

2.2. Реалізація міських програм у сфері житлово-комунального господарства, екології.

2.3. Забезпечення виконання власних (самоврядних), делегованих повноважень місцевого самоврядування, передбачених чинним законодавством, у сфері житлово-комунального господарства та будівництва.

2.4. Забезпечення цільового і раціонального використання бюджетних коштів.

2.5. Забезпечення в межах своїх повноважень додержання вимог нормативно-правових актів з питань житлово-комунального господарства та будівництва.

2.6. Виконання функцій управління у сфері житлово-комунального господарства та будівництва на території міста; координація роботи комунальних підприємств, установ та організацій житлово-комунального господарства та будівництва.

3.1. На підставі рішень міської ради, виконавчого комітету організовує капітальні, поточні ремонти та утримання об`єктів комунальної власності за рахунок бюджетів різних рівнів.

3.6. Формує титульні списки об`єктів капітального ремонту і реконструкції житлового фонду, інженерних мереж, шляхово-мостового господарства та благоустрою міста.

3.7. Виконує функції замовника на проведення будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонту об`єктів житлово-комунального господарства.

3.9. Укладає у межах компетенції договори на виконання робіт, надання послуг, придбання матеріалів та обладнання.

3.10. Розробляє проектно-кошторисну документацію на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт об`єктів комунальної власності міста.

4.1. Отримувати у встановленому порядку від управлінь, відділів міської ради та виконавчого комітету, підвідомчих комунальних підприємств та організацій інформацію, документи та інші матеріали, необхідні для виконання покладених на управління житлово-комунального господарства та будівництва завдань.

4.3. Вносити зміни до планів роботи на поточний рік з питань утримання поточного і капітального ремонту об`єктів житлово-комунального господарства.

4.4. Розпоряджатись коштами, передбаченими на виконання завдань та функцій замовника в межах затвердженого в установленому порядку кошторису.

5.1. Управління очолює начальник, який призначається на посаду розпорядженням міського голови та набуває повноважень з моменту призначення його на посаду відповідно до чинного законодавства України.

5.3. Повноваження начальника припиняються розпорядженням міського голови відповідно до чинного законодавства України.

5.4. Начальник Управління здійснює керівництво його діяльністю, несе відповідальність за виконання покладених на Управління завдань.

5.5. Планує роботу Управління та забезпечує її виконання.

5.6. Подає пропозиції міському голові про затвердження на сесії міської ради про внесення змін та доповнень до Положення про Управління.

5.7. Здійснює інші функції, передбачені Конституцією, законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, та функції, делеговані міською радою, виконавчим комітетом і міським головою.

6.2. Фінансове забезпечення Управління здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету.

Таким чином, начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради ОСОБА_5 в період з27.04.2012 року по теперішній час виконує організаційно-розпорядчі та фінансово-господарські функції воргані місцевого самоврядування, а отже відповідно до ч. 3 ст. 18 КК України, є службовою особою.

У ході досудового розслідування встановлено, що в червні 2016 року, більш точна дата та час органом досудового розслідування не встановлена, знаходячись в невстановленому місці, ОСОБА_7 , будучи головою Покровської міської ради, діючи умисно, з метою особистого незаконного збагачення, переслідуючи корисливу мету у вигляді привласнення грошових коштів Покровської міської ради, керуючись метою вчинення злочинів, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх протиправних дій, передбачаючи суспільно-небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, прийняв рішення про створення стійкого злочинного об`єднання у формі організованої групи, з метою вчинення, зловживаючи своїм службовим становищем, особливо тяжких злочинів, які полягали у привласненні в особливо великих розмірах грошових коштів Покровської міської ради.

Для досягнення злочинного умислу ОСОБА_7 розробив єдиний план злочинних дій з розподілом функцій кожного учасника організованої групи, який полягав в наступних діях:

- організація створення підприємств з ознаками фіктивності по втраченим або викраденим документам громадян, без їх відома;

- організація укладання договорів між Управлінням житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради та створеними раніше підконтрольними підприємствами з ознаками фіктивності, які створені по втраченим або викраденим документам громадян, без їх відома по капітальному ремонту покрівель житлових будинків та ремонту закладів освіти у м. Покров Дніпропетровської області;

- організація підписання договорів з технічного нагляду по капітальному ремонту покрівель житлових будинків та ремонту закладів освіти у м. Покров Дніпропетровської області з повністю підконтрольними особами;

- організація проведення ряду неякісних робіт особами, які не мають відношення до підприємств, з якими укладено договори по капітальному ремонту покрівель житлових будинків та ремонту закладів освіти у м. Покров Дніпропетровської області з використання матеріалів, які не відповідають вимогам проектам та з невиконання усіх необхідних робіт, з метою зменшення грошових витрат на роботи;

- організація складання, погодження, підписання та видачу завідомо неправдивих офіційних документів актів приймання виконаних робіт по капітальному ремонту покрівель житлових будинків та ремонту закладів освіти у м. Покров Дніпропетровської області, в яких закладені матеріали, які не відповідають проекту та роботи виконані не в повному обсязі або взагалі не виконані;

- організація переведення в повному обсязі коштів Покровської міської ради згідно договорів на рахунки підконтрольних підприємств з ознаками фіктивності по актам виконаних робіт, в яких закладені матеріали, які не відповідають проекту та роботи виконані не в повному обсязі або взагалі не виконані, а роботи проведені особами, які не мають відношення до підприємств, з якими укладено договори, технічний нагляд взагалі не здійснювався;

- виведення коштів з рахунків підконтрольних підприємств з ознаками фіктивності в готівкову форму;

- розпорядження незаконно отриманими коштами на власний розсуд, а саме отримання особисто ОСОБА_7 коштів у розмірі від 30 до 50 відсотків від загальності вартості договору, у формі так званого «відкату»;

- підшукання осіб, які повністю визнаватимуть його організаційну роль і якості лідера, погодяться залучати інших осіб для заняття злочинною діяльністю;

- забезпечення взаємозв`язку між діями членів організованої групи та координація їх діяльності;

- розподіляти кошти (прибутки), одержані в результаті злочинної діяльності, між членами організованої групи відповідно до функцій, що виконувались;

- здійснення прикриття незаконної діяльності групи.

Розробивши план скоєння злочинів, ОСОБА_7 прийшов до висновку, що для здійснення свого злочинного умислу необхідно залучити осіб, які поділяють його незаконні інтереси і прагнуть до швидкого збагачення, та спільно з ним та під його керівництвом як організатора, виявлять бажання взяти участь у діяльності організованої злочинної групи.

Для реалізації свого злочинного плану ОСОБА_7 не пізніше червня 2016 року, більш точна дата та час органом досудового розслідування не встановлена, перебуваючи у невстановлених місцях, ознайомив начальника Управління житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради ОСОБА_5 ; не пізніше лютого 2018 року, більш точна дата та час органом досудового розслідування не встановлена, ознайомив головного спеціаліста будівельника-кошторисника Управління житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради ОСОБА_8 ; не пізніше червня 2016 року, більш точна дата та час органом досудового розслідування не встановлена, ознайомив громадянина ОСОБА_9 ; не пізніше червня 2016 року, більш точна дата та час органом досудового розслідування не встановлена, ознайомив громадянку ОСОБА_10 та інших невстановлених на даний час осіб, зі своїм злочинним умислом та довів до їх відома деталі вищевказаного злочинного плану, для реалізації якого останні, бажаючи отримувати власну матеріальну вигоду, керуючись корисливим мотивом, розуміючи та усвідомлюючи протиправність таких дій, прийняли пропозицію ОСОБА_7 та надали свою добровільну згоду на участь у організованій групі, діяльність якої спрямовувалася на привласнення грошових коштів Покровської міської ради в особливо великих розмірах.

Таким чином, не пізніше червня 2016 року, більш точна дата та час органом досудового розслідування не встановлена, ОСОБА_7 , діючи умисно, з корисливих мотивів та з метою вчинення особливо тяжких злочинів створив організовану групу, до складу якої увійшли ОСОБА_5 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та інші невстановлені на даний час особи, які зорганізувалися для спільного вчинення умисних злочинів.

У відповідності з планом злочинної діяльності, ОСОБА_7 як організатор, встановив та розподілив ролі і функції членів організованої групи, спрямовані на виконання спільного злочинного умислу.

Зорганізувавшись в стійке злочинне об`єднання (організовану групу) для спільного вчинення злочинів, пов`язаних з привласненням грошових коштів Покровської міської ради та інших злочинів, які будуть цьому сприяти, зловживаючи своїм службовим становищем, голова Покровської міської ради ОСОБА_7 , як організатор, взяв на себе наступні обов`язки:

-розробка плану і організація вчинення злочинів;

-розподіл обов`язків між іншими співучасниками злочину з чітким визначенням ролей при вчиненні злочинів;

- керування і координацію дій співучасників злочинів при їх вчиненні та інших осіб, яким не було відомо про злочинні наміри;

- організація створення підприємств з ознаками фіктивності по втраченим або викраденим документам громадян, без їх відома;

- організація укладання договорів між Управлінням житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради та створеними раніше підконтрольними організованій злочинній групі підприємствами по капітальному ремонту покрівель житлових будинків та ремонту закладів освіти у м. Покров;

- організація підписання договорів з технічного нагляду по капітальному ремонту покрівель житлових будинків та ремонту закладів освіти у м. Покров з повністю підконтрольними особами;

- організація проведення ряду неякісних робіт особами, які не мають відношення до підприємств, з якими укладено договори по капітальному ремонту покрівель житлових будинків та ремонту закладів освіти у м. Покров з використання матеріалів, які не відповідають вимогам проектам та з невиконанням усіх необхідних робіт або взагалі не виконані, з метою зменшення грошових витрат на роботи;

- організація складання, погодження, підписання та видачу завідомо неправдивих офіційних документів актів приймання виконаних робіт по капітальному ремонту покрівель житлових будинків та ремонту закладів освіти у м. Покров, в яких закладені матеріали, які не відповідають проекту та роботи виконані не в повному обсязі або взагалі не виконані;

- організація переведення в повному обсязі коштів Покровської міської ради згідно договорів на рахунки підконтрольних підприємств з ознаками фіктивності по актам виконаних робіт, в яких закладені матеріали, які не відповідають проекту та роботи виконані не в повному обсязі, а роботи проведені особами, які не мають відношення до підприємств, з якими укладено договори, технічний нагляд взагалі не здійснювався;

- виведення коштів з рахунків підконтрольних підприємств з ознаками фіктивності в готівкову форму;

- розпорядження незаконно отриманими коштами на власний розсуд, а саме отримання особисто ОСОБА_7 коштів у розмірі від 30 до 50 відсотків від загальної вартості договору, у формі так званого «відкату»;

- підшукання осіб, які повністю визнаватимуть його організаційну роль і якості лідера, погодяться залучати інших осіб для заняття злочинною діяльністю;

- забезпечення взаємозв`язку між діями членів організованої групи та координація їх діяльності;

- розподіляти кошти (прибутки), одержані в результаті злочинної діяльності, між членами організованої групи відповідно до функцій, що виконувались;

- здійснення прикриття незаконної діяльності групи;

- зловживаючи своїм службовим становищем Покровського міського голови усунення будь-яких перешкод при підписанні договорів, підписання актів виконаних робіт та затримок у переведенні коштів на підконтрольні підприємства.

Відповідно до розробленого злочинного плану, начальник Управління житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради ОСОБА_5 у складі організованої групи повинен виконувати наступні функції:

- підписання договорів від імені Управління житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради по капітальному ремонту покрівель житлових будинків у м. Покров зі створеними раніше підконтрольними організованій групі підприємствами з ознаками фіктивності, які створені по втраченим або викраденим документам громадян, без їх відома;

- підписання договорів з технічного нагляду по капітальному ремонту покрівель житлових будинків у м. Покров з повністю підконтрольними організованій групі особами;

- не заважати проведенню ряду неякісних робіт особами, які не мають відношення до підприємств, з якими укладено договори по капітальному ремонту покрівель житлових будинків у м. Покров з використання матеріалів, які не відповідають вимогам проектам та з невиконанням усіх необхідних робіт, з метою зменшення грошових витрат на роботи;

- організація складання підпорядкованим працівником членом організованої групи - головним спеціалістом будівельником-кошторисником Управління ОСОБА_8 , яка повинна перевіряти вказані акти, завідомо неправдивих офіційних документів актів приймання виконаних робіт від імені підконтрольних підприємств по капітальному ремонту покрівель житлових будинків у м. Покров, в яких закладені матеріали, які не відповідають проекту та роботи виконані не в повному обсязі або взагалі не виконані;

- підписання та видачу завідомо неправдивих офіційних документів актів приймання виконаних робіт по капітальному ремонту покрівель житлових будинків у м. Покров, в яких закладені матеріали, які не відповідають проекту та роботи виконані не в повному обсязі або взагалі не виконані;

- організація переведення в повному обсязі коштів Покровської міської ради згідно договорів на рахунки підконтрольних підприємств з ознаками фіктивності по актам виконаних робіт по капітальному ремонту покрівель житлових будинків у м. Покров, в яких закладені матеріали, які не відповідають проекту та роботи виконані не в повному обсязі, а роботи проведені особами, які не мають відношення до підприємств, з якими укладено договори, технічний нагляд відсутній;

- не повідомляти правоохоронні органи про виявлені недоліки під час підписання завідомо неправдивих офіційних документів актів приймання виконаних робіт по капітальному ремонту покрівель житлових будинків у м. Покров та про діяльність організованої злочинної групи;

- повне підпорядкування та неухильне виконання вказівок організатора ОСОБА_7 .

Відповідно до розробленого злочинного плану, головний спеціаліст будівельник-кошторисник Управління житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради ОСОБА_8 у складі організованої групи повинна була виконувати наступні функції:

- складання завідомо неправдивих офіційних документів актів приймання виконаних робіт від імені підконтрольних організованій злочинній групі підприємств по капітальному ремонту покрівель житлових будинків у м. Покров, в яких закладені матеріали, які не відповідають проекту та роботи виконані не в повному обсязі або взагалі не виконані;

- підписання особисто від імені директорів, підконтрольних організованій злочинній групі підприємств, яким нічого не відомо про існування таких підприємств, завідомо неправдивих офіційних документів актів приймання виконаних робіт по капітальному ремонту покрівель житлових будинків у м. Покров, зберігання у себе печаток вказаних підприємств та здійснення відбитку печаток на актах виконаних робіт;

- передача вказаних завідомо неправдивих офіційних документів актів приймання виконаних робіт по капітальному ремонту покрівель житлових будинків у м. Покров до бухгалтерії для подальшого відправлення в Управління державного казначейства в м. Покров для здійснення оплати;

- вести комунікацію з іншими членами злочинної групи, які відповідають за виконання робіт щодо підготовки необхідної документації, складання та підписання завідомо неправдивих документів (договорів, кошторисів, додаткових угод, календарних графіків, договірні ціни, акти виконаних робіт та інші);

- не повідомляти правоохоронні органи про виявлені недоліки під час підписання завідомо неправдивих офіційних документів актів приймання виконаних робіт по капітальному ремонту покрівель житлових будинків у м. Покров та про діяльність організованої злочинної групи;

- повне підпорядкування та виконання вказівок організатора ОСОБА_7 .

Відповідно до розробленого злочинного плану громадянка ОСОБА_10 у складі організованої групи повинна була виконувати наступні функції:

- організація створення підприємств з ознаками фіктивності по втраченим або викраденим документам громадян, без їх відома;

- передача до Управління житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради документів на підконтрольні організованій злочинній групі підприємств для укладення договорів на капітальний ремонт покрівель житлових будинків у м. Покров;

- організація проведення ряду неякісних робіт особами, які не мають відношення до підприємств, з якими укладено договори по капітальному ремонту покрівель житлових будинків та ремонту закладів освіти у м. Покров з використання матеріалів, які не відповідають вимогам проектам та з невиконання усіх необхідних робіт або взагалі не виконані, з метою зменшення грошових витрат на роботи;

- повний контроль за процесом виконання робіт бригадами робітників та прорабів по капітальному ремонту покрівель житлових будинків м. Покров з метою зменшення витрат на роботи шляхом використання матеріалів, які не відповідають вимогам проектам, невиконання усіх необхідних робіт або взагалі не виконання робіт;

- надання вказівок робітникам та прорарабам, які саме матеріали необхідно придбавати та які саме роботи необхідно виконати;

- виведення коштів з рахунків підконтрольних підприємств з ознаками фіктивності в готівкову форму;

- отримання вказаних виведених з обороту готівкових коштів від іншого члена організованої злочинної групи ОСОБА_9 ;

- на виконання вказівок організатора ОСОБА_7 передача отриманих готівкових коштів особисто ОСОБА_7 у розмірі від 30 до 50 відсотків від загальної вартості договору, у формі так званого «відкату»;

- на виконання вказівок організатора ОСОБА_7 залишення собі певної частини від вказаної суми у розмірі від 15 до 20 відсотків залежно від суми договору;

- на виконання вказівок організатора ОСОБА_7 передача певних частин отриманих готівкових коштів іншим учасникам організованої злочинної групи ОСОБА_5 , ОСОБА_8 , особам які здійснюють технічний нагляд та іншим невстановленим на даний час членам організованої злочинної групи;

- інформування організатора ОСОБА_7 у разі виникнення будь-яких проблем щодо підписання договорів, актів виконаних робіт та затримок у переведенні коштів на підконтрольні підприємства, з метою усунення вказаних перешкод;

- не повідомляти правоохоронні органи про діяльність організованої злочинної групи;

- повне підпорядкування та виконання вказівок організатора ОСОБА_7 .

Відповідно до розробленого злочинного плану громадянин ОСОБА_9 у складі організованої групи повинен був виконувати наступні функції:

- створення підприємств з ознаками фіктивності по втраченим або викраденим документам громадян, без їх відома, а саме збір документів та подача їх на реєстрацію товариств з обмеженою відповідальністю, подача документів до банківських установ для відкриття рахунків, повний контроль над рахунками таких підприємств;

- передача іншому члену організованої злочинної групи ОСОБА_10 документів на підконтрольні організованій злочинній групі підприємств для подальшого укладення договорів на капітальний ремонт покрівель житлових будинків у м. Покров;

- створення бригади робітників та прорабів, які не мають відношення до підприємств, з якими укладено договори по капітальному ремонту покрівель житлових будинків м. Покров, а саме підбір працівників, винаймання житла у м. Покров, придбання матеріалів, оплата їх роботи;

- повний контроль за процесом виконання робіт бригадами робітників та прорабівпо капітальному ремонту покрівель житлових будинків м. Покров з метою зменшення витрат на роботи шляхом використання матеріалів, які не відповідають вимогам проектам, невиконання усіх необхідних робіт або взагалі не виконання робіт;

- надання вказівок робітникам та прорарабам, які саме матеріали необхідно придбавати та які саме роботи необхідно виконати;

- надання актів виконаних робіт по капітальному ремонту покрівель житлових будинків м. Покров для підписання окремим особам, які здійснюють технічний нагляд без відвідування ними об`єктів;

- виведення коштів з рахунків підконтрольних підприємств з ознаками фіктивності в готівкову форму;

- отримання вказаних виведених з обороту готівкових коштів та передача їх іншому члену організованої злочинної групи ОСОБА_10 ;

- на виконання вказівок організатора ОСОБА_7 залишення собі певної частини від вказаної суми у розмірі від 15 до 20 відсотків залежно від суми договору;

- не повідомляти правоохоронні органи про діяльність організованої злочинної групи;

- повне підпорядкування та виконання вказівок організатора ОСОБА_7 .

Реалізовуючи єдиний план злочинної діяльності, починаючи з червня 2016 року учасники даної організованої групи вчинили ряд особливо тяжких злочинів, а саме:

1) Привласнення коштів Покровської міської ради Дніпропетровської області на суму 360854,00грн.

Встановлено, що у листопаді 2018 року,більш точна дата та час органом досудового розслідування не встановлена, у голови Покровської міської ради ОСОБА_7 , який діяв як організатор вищевказаної організованої групи, виник умисел на привласнення грошових коштів Покровської міської ради, у вигляді різниці між вартістю фактично виконаних робіт та вартістю робіт, зазначених в кошторисній частині договору,у сумі 360854,00грн шляхом організації складання, підписання, погодження та видачі завідомо неправдивих офіційних документів, а саме актів приймання виконаних робіт під час виконання робіт по договору № 350 від 14.11.2018 по об`єкту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі житлового будинку № 8 по вул. Зонова в м. Покров Дніпропетровської області», у які необхідно було внести недостовірні відомості про обсяги виконаних робіт, про що він довів до відома всіх учасників організованої групи, а саме начальника Управління житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради ОСОБА_5 , головного спеціаліста будівельника-кошторисника Управління житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради ОСОБА_8 , громадянина України ОСОБА_9 , громадянки України ОСОБА_10 та іншим не встановленим на даний час особам.

Реалізуючи свій план з привласнення грошових коштів Покровської міської ради, діючи у складі організованої групи, діючи у межах всім учасникам організованої групи відомого та узгодженого плану, на виконання вказівки організатора ОСОБА_7 , ОСОБА_9 та ОСОБА_10 , 13.04.2018 створили ТОВ «ТоверТрейд» код ЄДРПОУ 42067937без мети ведення господарської діяльності, з єдиним видом діяльності- неспеціалізована оптова торгівля,відповідно до витягу з ЄДРПОУ, якийзареєстрували за адресою: м. Київ, Святошинський район, вул. Чорнобильська, будинок 21,а також 14.09.2018 зареєстрували власником та директором даного підприємства ОСОБА_11 , який не був обізнаний із злочинними планами створеної ОСОБА_7 вищевказаної злочинної групи, оскільки йому невідомо було про факт створення зазначеного підприємства, а також про те, що він являється власником та директором даного підприємства.

Після чого, учасник організованої групи ОСОБА_10 , діючи відповідно до вказівок організатора ОСОБА_7 , діючи з прямим умислом у складі організованої групи, згідно з відомим та узгодженим всім її учасникам планом, виконуючи відведену їй роль виконавця та пособника, з корисливих мотивів, реалізуючи злочинний умисел спрямований на привласнення грошових коштів Покровської міської ради у сумі 360854 грн., передала до Управління житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради необхідні документи та печатку на ТОВ «ТоверТрейд» для укладення договорів на капітальний ремонт покрівель дахів будинків у м. Покров.

Далі, реалізуючи свій план з привласнення грошових коштів Покровської міської ради, діючи у складі організованої групи, діючи у межах відомого та узгодженого всім учасникам організованої групи плану, на виконання вказівки організатора ОСОБА_7 , 14.11.2018 року між Управлінням житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради (далі Замовник) в особі начальника вказаного ОСОБА_12 , якому як члену організованої групи, було достовірно відомо про фіктивність ТОВ «Товер Трейд», з однієї сторони та ТОВ «Товер Трейд», яке відповідно до витягу з ЄДРПОУ займається лише неспеціалізованою оптовою торгівлею та яке утворено іншими учасниками групи ОСОБА_9 та ОСОБА_10 , (далі Підрядник) в особі директора ОСОБА_11 , який не був обізнаний із злочинним умислом та планом вказаної організованої групи, з другої сторони,без проведення відкритих торгівукладено договір №350 про виконання робіт з капітального ремонтупо об`єкту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі житлового будинку № 8 по вул. Зонова в м. Покров Дніпропетровської області» на суму 704366,4 грн.

У подальшому, учасник організованої групи ОСОБА_9 , діючи відповідно до вказівок організатора ОСОБА_7 , діючи з прямим умислом у складі організованої групи, згідно з відомим та узгодженим всім її учасникам планом, виконуючи відведену йому роль виконавця та пособника, з корисливих мотивів, реалізуючи злочинний умисел спрямований на привласнення грошових коштів Покровської міської ради у сумі 360854 грн., не пізніше листопада 2018 року, організував групу робітників під керівництвом ОСОБА_13 , яким не було відомо про злочинні наміри ОСОБА_9 та інших учасників організованої групи, які на виконання вказівок ОСОБА_9 в період з 14.11.2018 по 26.03.2019 виконали роботи по договору № 350 від 14.11.2018 по об`єкту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі житлового будинку № 8 по вул. Зонова в м. Покров Дніпропетровської області`із використання матеріалів заниженої якості, а саме використані інші марки руберойду заниженою якістю та більш дешеві, ніж ті, які передбачені проектно-кошторисною документацією. Також не виконані усі роботи, передбачені проектно-кошторисною документацією, а саме здійснено улаштування рулонних матеріалів, що направляються із застосуванням газопламеневих пальників в один шар, а згідно проектно-кошторисної документації необхідно в два шари.

Після чого, інший учасник організованої групи головний спеціаліст будівельник-кошторисник Управління житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради ОСОБА_8 , діючи відповідно до вказівок організатора ОСОБА_7 , за інформацією наданою іншим учасником організованої групи ОСОБА_10 , з прямим умислом у складі організованої групи, згідно з відомим та узгодженим всім її учасникам планом, виконуючи відведену їй роль виконавця, з корисливих мотивів, зловживаючи своїм службовим становищем, реалізуючи злочинний умисел спрямований на привласнення грошових коштів Покровської міської ради у сумі 360 854 грн., перебуваючи за адресою АДРЕСА_1 , 22.12.2018 та 26.03.2019, в робочий час, склала від імені директора ТОВ «ТоверТрейд» ОСОБА_11 завідомо неправдиві офіційні документи - акт приймання виконаних робіт № 1 від 22.12.2018 по договору № 350 від 14.11.2018 та акт приймання виконаних робіт № 1 від 26.03.2019 по договору № 350 від 14.11.2018 по об`єкту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі житлового будинку № 8 по вул. Зонова в м. Покров Дніпропетровської області», до яких внесла завідомо неправдиві відомості, а саме: 1) що під час робіт використано якісний руберойд марки «Техноніколь» насправді більш дешевий та гіршої якості марки «Полібуд ХКП 3,5 сланець сірий»;2) що здійснено улаштування рулонних матеріалів, що направляються із застосуванням газопламеневих пальників в два шари - насправді в один шар,достовірно знаючи, що вони не відповідають умовам проектно-технічної документації по об`єкту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі житлового будинку № 8 по вул. Зонова в м. Покров Дніпропетровської області» та передала на підпис іншому учаснику організованої групи ОСОБА_5 для підпису, чим замаскувала протиправні дії організованої групи під виглядом легальної діяльності та створила всі необхідні умови для заволодіння бюджетними коштами, використовуючи при цьому своє службове становище.

В свою чергу, інший учасник організованої групи начальник Управління житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради ОСОБА_5 , діючи відповідно до вказівок організатора ОСОБА_7 ,діючи з прямим умислом у складі організованої групи, згідно з відомим та узгодженим всім її учасникам планом, виконуючи відведену йому роль виконавця, зловживаючи своїм службовим становищем, з корисливих мотивів, реалізуючи злочинний умисел спрямований на привласнення грошових коштів Покровської міської ради у сумі 360854 грн., достовірно знаючи, як член вищевказаної організованої групи, що в акті приймання виконаних робіт № 1 від 22.12.2018 по договору № 350 від 14.11.2018 та акті приймання виконаних робіт № 1 від 26.03.2019 по договору № 350 від 14.11.2018 по об`єкту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі житлового будинку № 8 по вул. Зонова в м. Покров Дніпропетровської області», внесено завідомо неправдиві відомості, а саме: 1) що під час робіт використано якісний руберойд марки «Техноніколь» насправді більш дешевий та гіршої якості марки «Полібуд ХКП 3,5 сланець сірий»; 2) що здійснено улаштування рулонних матеріалів, що направляються із застосуванням газопламеневих пальників в два шари - насправді в один шар, достовірно знаючи, що вони не відповідають умовам проектно-технічної документації по об`єкту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі житлового будинку № 8 по вул. Зонова в м. Покров Дніпропетровської області», в порушення п.п. 5.1, 5.2.3, 5.3, 5.4, 6.1, 7.1, 7.5 договору, перебуваючи за адресою Дніпропетровська область, м. Покров, вул. Центральна, б. 48, 22.12.2018 та 26.03.2019, в робочий час, прийняв вказані роботи з боку замовника та особисто підписав вказані акти зі сторони замовника.

У подальшому на підставі вищенаведених актів виконаних робіт 27.12.2018 та 29.03.2019 на розрахунковий рахунок ТОВ «ТоверТрейдздійснено перерахування бюджетних коштів на загальну суму704366,4грн., тобто повну вартість робіт по договору № 350 від 14.11.2018по об`єкту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі житлового будинку № 8 по вул. Зонова в м. Покров Дніпропетровської області».

Висновком будівельно-технічної експертизи №8-20 від10.02.2020 встановлено, що фактично виконані роботи ТОВ «ТоверТрейд» по договору № 350 від 14.11.2018 по об`єкту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі житлового будинку № 8 по вул. Зонова в м. Покров Дніпропетровської області» не відповідають роботам зазначеним в кошторисній частині. Різниця між вартістю фактично виконаних робіт та вартістю зазначених в кошторисній частині даного договору складає 360854 грн., у зв`язку із використанням більш дешевого та гіршого по якості руберойду марки «Полібуд ХКП 3,5 сланець сірий», а також здійснення улаштування рулонних матеріалів, що направляються із застосуванням газопламеневих пальників в один шар, що суперечить умовам проектно-технічної документації.

У подальшому грошові кошти у розмірі 360854 грн.з рахунків ТОВ «ТоверТрейд» ОСОБА_9 виведено в готівкову форму та передано ОСОБА_10 , яка в свою чергу, на виконання вказівок ОСОБА_7 та попередньо розробленого та схваленого плану злочинних дій, розподілила їх частинами на самого ОСОБА_7 , ОСОБА_5 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та себе.

В результаті злочинних дійорганізованою групою до складу якої входили ОСОБА_7 , ОСОБА_5 , ОСОБА_8 , ОСОБА_10 , ОСОБА_9 територіальній громаді м.Покров спричинені збитки на суму 360854 грн., що відповідно до Примітки 4 до ст. 185 КК України є великим розміром.

Умисні дії ОСОБА_5 , які виразились у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені у великому розмірі та організованою групою, як співвиконавець, кваліфікуються за ч. 2 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України.

Умисні дії ОСОБА_5 , які виразились у складанні, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, вчинене у складі організованої групи, як співвиконавець, кваліфікуються за ч. 2 ст. 27, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України.

2) Привласнення коштів Покровсько міської ради Дніпропетровської області на суму 297826,00 грн.

Встановлено, що у листопаді 2018 року, більш точна дата та час органом досудового розслідування не встановлена, у голови Покровської міської ради ОСОБА_7 , який діяв як організатор вищевказаної організованої групи, виник умисел на привласнення грошових коштів Покровської міської ради, у вигляді різниці між вартістю фактично виконаних робіт та вартістю робіт, зазначених в кошторисній частині договору у сумі 297826, 00 грн., шляхом організації складання, підписання, погодження та видачі завідомо неправдивих офіційних документів, а саме актів приймання виконаних робіт під час виконання робіт по договору № 354 від 16.11.2018 по об`єкту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі житлового будинку № 8 по вул. Освіти в м. Покров Дніпропетровської області», у які необхідно було внести недостовірні відомості про обсяги виконаних робіт, про що він довів до відома всіх учасників організованої групи, а саме начальника Управління житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради ОСОБА_5 , головного спеціаліста будівельника-кошторисника Управління житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради ОСОБА_8 , громадянина України ОСОБА_9 , громадянки України ОСОБА_10 та іншим не встановленим на даний час особам.

Реалізуючи свій план з привласнення грошових коштів Покровської міської ради, діючи у складі організованої групи, діючи у межах всім учасникам організованої групи відомого та узгодженого плану, на виконання вказівки організатора ОСОБА_7 , ОСОБА_9 та ОСОБА_10 , 13.04.2018 створили ТОВ «ТоверТрейд» код ЄДРПОУ 42067937без мети ведення господарської діяльності, з єдиним видом діяльності- неспеціалізована оптова торгівля,відповідно до витягу з ЄДРПОУ, якийзареєстрували за адресою: м. Київ, Святошинський район, вул. Чорнобильська, будинок 21,а також 14.09.2018 зареєстрували власником та директором даного підприємства ОСОБА_11 , який не був обізнаний із злочинними планами створеної ОСОБА_7 вищевказаної злочинної групи, оскільки йому невідомо було про факт створення зазначеного підприємства, а також про те, що він являється власником та директором даного підприємства.

Після чого учасник організованої групи ОСОБА_10 , діючи відповідно до вказівок організатора ОСОБА_7 , діючи з прямим умислом у складі організованої групи, згідно з відомим всім її учасникам планом, виконуючи відведену їй роль виконавця та пособника, з корисливих мотивів, реалізуючи злочинний умисел спрямований на привласнення грошових коштів Покровської міської ради у сумі 297826 грн., передала до Управління житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради необхідні документи та печатку на ТОВ «ТоверТрейд» для укладення договорів на капітальний ремонт покрівель дахів будинків у м. Покров.

Далі, реалізуючи свій план з привласнення грошових коштів Покровської міської ради, діючи у складі організованої групи, діючи у межах відомого всім учасникам організованої групи плану, на виконання вказівки організатора ОСОБА_7 , 16.11.2018 між Управлінням житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради (далі Замовник) в особі начальника управління ОСОБА_5 , якому було достовірно відомо про фіктивність підрядного підприємства, з однієї сторони та ТОВ «ТоверТрейд», яке утворено іншими учасниками групи ОСОБА_9 та ОСОБА_10 , (далі Підрядник) в особі директора ОСОБА_11 , який не був обізнаний із злочинним умислом та планом вказаної організованої групи з другої сторони, без проведення відкритих торгів укладено договір № 354 про виконання робіт з капітального ремонту по об`єкту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі житлового будинку № 8 по вул. Освіти в м. Покров Дніпропетровської області» на суму 533 700 грн.

У подальшому, учасник організованої групи ОСОБА_9 , діючи відповідно до вказівок організатора ОСОБА_7 , діючи з прямим умислом у складі організованої групи, згідно з відомим та узгодженим всім її учасникам планом, виконуючи відведену йому роль виконавця та пособника, з корисливих мотивів, реалізуючи злочинний умисел спрямований на привласнення грошових коштів Покровської міської ради у сумі 297 826 грн., не пізніше листопада місяця 2018 року, організував групу робітників під керівництвом ОСОБА_13 , яким не було відомо про злочинні наміри ОСОБА_9 та інших учасників організованої групи, які на виконання вказівок ОСОБА_9 в період з 16.11.2018 по 26.03.2019 виконали роботи по договору № 354 від 16.11.2018 по об`єкту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі житлового будинку № 8 по вул. Освіти в м. Покров Дніпропетровської області» із використання матеріалів заниженої якості, а саме використані інші марки руберойду заниженою якістю та більш дешеві, ніж ті, які передбачені проектно-кошторисною документацією. Також не виконані усі роботи, передбачені проектно-кошторисною документацією, а саме здійснено улаштування рулонних матеріалів, що направляються із застосуванням газопламеневих пальників в один шар, а згідно проектно-кошторисної документації необхідно в два шари.

Після чого, інший учасник організованої групи головний спеціаліст будівельник-кошторисник Управління житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради ОСОБА_8 , діючи відповідно до вказівок організатора ОСОБА_7 , за інформацією наданою іншим учасником організованої групи ОСОБА_10 , діючи з прямим умислом у складі організованої групи, згідно з відомим та узгодженим всім її учасникам планом, виконуючи відведену їй роль виконавця, з корисливих мотивів, зловживаючи своїм службовим становищем, реалізуючи злочинний умисел спрямований на привласнення грошових коштів Покровської міської ради у сумі 297 826 грн., перебуваючи за адресою АДРЕСА_1 , 22.12.2018 та 26.03.2019, в робочий час, склала від імені директора ТОВ «ТоверТрейд» ОСОБА_11 завідомо неправдиві офіційні документи - акт приймання виконаних робіт № 1 від 22.12.2018 по договору № 354 від 16.11.2018 та акт приймання виконаних робіт № 1 від 26.03.2019 по договору № 354 від 16.11.2018 по об`єкту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі житлового будинку № 8 по вул. Освіти в м. Покров Дніпропетровської області», до яких внесла завідомо неправдиві відомості, а саме: 1) що під час робіт використано якісний руберойд марки «ТехнонікольТехноеласт ЕКП 4,2» насправді більш дешевий та гіршої якості марки «Полібуд ХКП 3,5 сланець сірий»; 2) що здійснено улаштування рулонних матеріалів, що направляються із застосуванням газопламеневих пальників в два шари - насправді в один шар, достовірно знаючи, що вони не відповідають умовам проектно-технічної документації по об`єкту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі житлового будинку № 8 по вул. Освіти в м. Покров Дніпропетровської області» та передала на підпис іншому учаснику організованої групи ОСОБА_5 для підпису, чим замаскувала протиправні дії організованої групи під виглядом легальної діяльності та створила всі необхідні умови для заволодіння бюджетними коштами, використовуючи при цьому своє службове становище.

В свою чергу, інший учасник організованої групи начальник Управління житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради ОСОБА_5 , діючи відповідно до вказівок організатора ОСОБА_7 , діючи з прямим умислом у складі організованої групи, згідно з відомим та узгодженим всім її учасникам планом, виконуючи відведену йому роль виконавця, зловживаючи своїм службовим становищем, з корисливих мотивів, реалізуючи злочинний умисел спрямований на привласнення грошових коштів Покровської міської ради у сумі 297826 грн., достовірно знаючи, як член вищевказаної організованої групи, що в акті приймання виконаних робіт № 1 від 22.12.2018 по договору № 354 від 16.11.2018 та акті приймання виконаних робіт № 1 від 26.03.2019 по договору № 354 від 16.11.2018 по об`єкту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі житлового будинку № 8 по вул. Освіти в м. Покров Дніпропетровської області», внесено завідомо неправдиві відомості, а саме: 1) що під час робіт використано якісний руберойд марки «ТехнонікольТехноеласт ЕКП 4,2» насправді більш дешевий та гіршої якості марки «Полібуд ХКП 3,5 сланець сірий»; 2) що здійснено улаштування рулонних матеріалів, що направляються із застосуванням газопламеневих пальників в два шари - насправді в один шар, достовірно знаючи, що вони не відповідають умовам проектно-технічної документації по об`єкту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі житлового будинку № 8 по вул. Освіти в м. Покров Дніпропетровської області», в порушення п.п. 5.1, 5.2.3, 5.3, 5.4, 6.1, 7.1, 7.5 договору, перебуваючи за адресою Дніпропетровська область, м. Покров, вул. Центральна, б. 48, 22.12.2018 та 26.03.2019, в робочий час, прийняв вказані роботи з боку замовника та особисто підписав вказані акти.

У подальшому на підставі вищенаведених актів виконаних робіт 27.12.2018 та 29.03.2019 на розрахунковий рахунок ТОВ «ТоверТрейд» здійснено перерахування бюджетних коштів на загальну суму 533700грн., тобто повну вартість робіт по договору № 354 від 16.11.2018 по об`єкту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі житлового будинку № 8 по вул. Освіти в м. Покров Дніпропетровської області».

Висновком проведеної будівельно-технічної експертизи №21-19 від22.01.2020 встановлено, що фактично виконані роботи ТОВ «ТоверТрейд» по договору № 354 від 16.11.2018 по об`єкту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі житлового будинку № 8 по вул. Освіти в м. Покров Дніпропетровської області» не відповідають роботам зазначеним в кошторисній частині. Різниця між вартістю фактично виконаних робіт та вартістю зазначених в кошторисній частині даного договору складає 297 826 грн., у зв`язку із використанням більш дешевого та гіршого по якості руберойду марки «Полібуд ХКП 3,5 сланець сірий», а також здійснення улаштування рулонних матеріалів, що направляються із застосуванням газопламеневих пальників в один шар, що суперечить умовам проектно-технічної документації.

В подальшому грошові кошти з рахунків ТОВ «ТоверТрейд» ОСОБА_9 у розмірі 297826грн.виведено в готівкову форму та передано ОСОБА_10 , яка в свою чергу на виконання вказівок ОСОБА_7 та попередньо розробленого та схваленого плану злочинних дій, розподілила їх частинами на самого ОСОБА_7 , ОСОБА_5 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та себе.

В результаті злочинних дій організованою групою до складу якої входили ОСОБА_7 , ОСОБА_5 , ОСОБА_8 , ОСОБА_10 , ОСОБА_9 територіальній громаді м. Покров спричинені збитки на суму 297826 грн., що відповідно до Примітки 4 до ст. 185 КК України є великим розміром.

Умисні дії ОСОБА_5 , які виразились у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені у великому розмірі та організованою групою, як співвиконавець, кваліфікуються за ч. 2 ст. 27ч. 5, ст. 191 КК України.

Умисні дії ОСОБА_5 , які виразились у складанні, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, вчинене у складі організованої групи, як співвиконавець, кваліфікуються за ч. 2 ст. 27, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України.

3) Привласнення коштів Покровської міської ради на суму 281163,3 грн.

Встановлено, що у листопаді 2018 року, більш точна дата та час органом досудового розслідування не встановлена, у голови Покровської міської ради ОСОБА_7 , який діяв як організатор вищевказаної організованої групи, виник умисел на привласнення грошових коштів Покровської міської ради, у вигляді різниці між вартістю фактично виконаних робіт та вартістю робіт, зазначених в кошторисній частині договору, у сумі 281163,30 грн., шляхом організації складання, підписання, погодження та видачі завідомо неправдивих офіційних документів, а саме актів приймання виконаних робіт під час виконання робіт по договору № 346 від 14.11.2018 по об`єкту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі житлового будинку № 75 по вул. Центральна в м. Покров Дніпропетровської області», у які необхідно було внести недостовірні відомості про обсяги виконаних робіт, про що він довів до відома всіх учасників організованої групи, а саме начальника Управління житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради ОСОБА_5 , головного спеціаліста будівельника-кошторисника Управління житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради ОСОБА_8 , громадянина України ОСОБА_9 , громадянки України ОСОБА_10 та іншим не встановленим на даний час особам.

Реалізуючи свій план з привласнення грошових коштів Покровської міської ради, діючи у складі організованої групи, діючи у межах всім учасникам організованої групи відомого та узгодженого плану, на виконання вказівки організатора ОСОБА_7 , ОСОБА_9 та ОСОБА_10 , 06.08.2018 року створили ТОВ «Лакшері Консалт Трейд» код ЄДРПОУ 42363545без мети ведення господарської діяльності, єдиний вид діяльності у витязі з ЄДРПОУ даного підприємства зазначено - оптова торгівля твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами, зареєстрована за адресою: м.Київ, Печерський район, вул. Звіриницька, будинок 63, та 06.09.2018 зареєстрували власником та директором даного підприємства ОСОБА_14 , яка не була обізнана із злочинними планами створеної ОСОБА_7 вищевказаної злочинної групи, оскільки їй невідомо було про факт створення зазначеного підприємства, а також про те, що вона являється власником та директором даного підприємства.

Після чого учасник організованої групи ОСОБА_10 , діючи відповідно до вказівок організатора ОСОБА_7 , діючи з прямим умислом у складі організованої групи, згідно з відомим та узгодженим всім її учасникам планом, виконуючи відведену їй роль виконавця та пособника, з корисливих мотивів, реалізуючи злочинний умисел спрямований на привласнення грошових коштів Покровської міської ради у сумі 281163,3 грн., передала до Управління житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради необхідні документи та печатку на ТОВ «Лакшері Консалт Трейд» для укладення договорів на капітальний ремонт покрівель дахів будинків у м. Покров.

Далі, реалізуючи свій план з привласнення грошових коштів Покровської міської ради, діючи у складі організованої групи, діючи у межах відомого та узгодженого всім учасникам організованої групи плану, на виконання вказівки організатора ОСОБА_7 , 14.11.2018 між Управлінням житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради (далі Замовник) в особі начальника управління ОСОБА_5 , якому як члену організованої групи було достовірно відомо про фіктивність підрядного підприємства, з однієї сторони та ТОВ «Лакшері Консалт Трейд», яке утворено іншими учасниками групи ОСОБА_9 та ОСОБА_10 та відповідно до витягу з ЄДРПОУ єдиний вид діяльності даного підприємства зазначено - оптова торгівля твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами, (далі Підрядник) в особі директора ОСОБА_14 , якп не була обізнана із злочинним умислом та планом вказаної організованої групи, без проведення відкритих торгів укладено договір № 346 про виконання робіт з капітального ремонту по об`єкту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі житлового будинку № 75 по вул. Центральна в м. Покров Дніпропетровської області» на суму 444158,4 грн.

У подальшому, учасник організованої групи ОСОБА_9 , діючи відповідно до вказівок організатора ОСОБА_7 , діючи з прямим умислом у складі організованої групи, згідно з відомим та узгодженим всім її учасникам планом, виконуючи відведену йому роль виконавця та пособника, з корисливих мотивів, реалізуючи злочинний умисел спрямований на привласнення грошових коштів Покровської міської ради у сумі 281163,3 грн., не пізніше листопада 2018 року, організував групу робітників під керівництвом ОСОБА_13 , яким не було відомо про злочинні наміри ОСОБА_9 та інших учасників організованої групи, які на виконання вказівок ОСОБА_9 в період з 14.11.2018 по 26.03.2019 виконали роботи по договору № 346 від 14.11.2018 по об`єкту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі житлового будинку № 75 по вул. Центральна в м. Покров Дніпропетровської області» із використання матеріалів заниженої якості, а саме використані інші марки руберойду заниженою якістю та більш дешеві, ніж ті, які передбачені проектно-кошторисною документацією. Також не виконані усі роботи, передбачені проектно-кошторисною документацією, а саме здійснено улаштування рулонних матеріалів, що направляються із застосуванням газопламеневих пальників в один шар, а згідно проектно-кошторисної документації необхідно в два шари, для фартуків, відливів використана оцинкована сталь меншої товщини.

Після чого, інший учасник організованої групи головний спеціаліст будівельник-кошторисник Управління житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради ОСОБА_8 , діючи відповідно до вказівок організатора ОСОБА_7 , за інформацією наданою іншим учасником організованої групи ОСОБА_10 , діючи з прямим умислом у складі організованої групи, згідно з відомим та узгодженим всім її учасникам планом, виконуючи відведену їй роль виконавця, з корисливих мотивів, зловживаючи своїм службовим становищем, реалізуючи злочинний умисел спрямований на привласнення грошових коштів Покровської міської ради у сумі 281163,3 грн., перебуваючи за адресою Дніпропетровська область, м. Покров, вул. Центральна, б. 48, 26.03.2019, в робочий час, склала від імені директора ТОВ «Лакшері Консалт Трейд» ОСОБА_14 завідомо неправдивий офіційний документ - акт приймання виконаних робіт № 1 від 26.03.2019 по договору № 346 від 14.11.2018 по об`єкту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі житлового будинку № 75 по вул. Центральна в м. Покров Дніпропетровської області», до яких внесла завідомо неправдиві відомості, а саме: 1) що під час робіт використано якісний руберойд марки «ТехнонікольТехноеласт УКП 4,2» насправді більш дешевий та гіршої якості марки «Полібуд ХКП 3,5 сланець сірий»; 2) що здійснено улаштування рулонних матеріалів, що направляються із застосуванням газопламеневих пальників в два шари - насправді в один шар; 3) що для фартуків, відливів використана оцинкована сталь товщиною 0,8 мм насправді товщиною 0,5 мм, достовірно знаючи, що вони не відповідають умовам проектно-технічної документації по об`єкту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі житлового будинку АДРЕСА_2 » та передала на підпис іншому учаснику організованої групи ОСОБА_5 для підпису, чим замаскувала протиправні дії організованої групи під виглядом легальної діяльності та створила всі необхідні умови для заволодіння бюджетними коштами, використовуючи при цьому своє службове становище.

В свою чергу, інший учасник організованої групи начальник Управління житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради ОСОБА_5 , діючи відповідно до вказівок організатора ОСОБА_7 , діючи з прямим умислом у складі організованої групи, згідно з відомим та узгодженим всім її учасникам планом, виконуючи відведену йому роль виконавця, зловживаючи своїм службовим становищем, з корисливих мотивів, реалізуючи злочинний умисел спрямований на привласнення грошових коштів Покровської міської ради у сумі 281163,3 грн., як член вищевказаної організованої групи достовірно знаючи, що в акті приймання виконаних робіт № 1 від 26.03.2019 по договору № 346 від 14.11.2018 по об`єкту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі житлового будинку № 75 по вул. Центральна в м. Покров Дніпропетровської області», до яких внесено завідомо неправдиві відомості, а саме: 1) що під час робіт використано якісний руберойд марки «ТехнонікольТехноеласт УКП 4,2» насправді більш дешевий та гіршої якості марки «Полібуд ХКП 3,5 сланець сірий»; 2) що здійснено улаштування рулонних матеріалів, що направляються із застосуванням газопламеневих пальників в два шари - насправді в один шар; 3) що для фартуків, відливів використана оцинкована сталь товщиною 0,8 мм насправді товщиною 0,5 мм, достовірно знаючи, що вони не відповідають умовам проектно-технічної документації по об`єкту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі житлового будинку № 75 по вул. Центральна в м. Покров Дніпропетровської області», в порушення п.п. 5.1, 5.2.3, 5.3, 5.4, 6.1, 7.1, 7.5 договору, перебуваючи за адресою Дніпропетровська область, м. Покров, вул. Центральна, б. 48, 26.03.2019, в робочий час, прийняв вказані роботи та особисто підписав вказані акти зі сторони замовника.

У подальшому на підставі вищенаведених актів виконаних робіт 29.03.2019 на розрахунковий рахунок ТОВ «Лакшері Консалт Трейд» здійснено перерахування бюджетних коштів на загальну суму 444158,5грн., тобто повну вартість робіт по договору № 346 від 14.11.2018 по об`єкту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі житлового будинку № 75 по вул. Центральнав м. Покров Дніпропетровської області».

Висновком проведеної будівельно-технічної експертизи №05-20 від11.02.2020 встановлено, що фактично виконані роботи ТОВ «Лакшері Консалт Трейд» по договору № 346 від 14.11.2018 по об`єкту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі житлового будинку № 75 по вул. Центральна в м. Покров Дніпропетровської області» не відповідають роботам зазначеним в кошторисній частині. Різниця між вартістю фактично виконаних робіт та вартістю зазначених в кошторисній частині даного договору складає 281163,3 грн., у зв`язку із використанням більш дешевого та гіршого по якості руберойду марки «Полібуд ХКП 3,5 сланець сірий»; а також здійснення улаштування рулонних матеріалів, що направляються із застосуванням газопламеневих пальників в один шар; та використання для фартуків, відливів оцинковану сталь товщиною 0,5 мм., що суперечить умовам проектно-технічної документації.

В подальшому грошові кошти з рахунків ТОВ «Лакшері Консалт Трейд» ОСОБА_9 у розмірі 281163,30грн. виведено в готівкову форму та передано ОСОБА_10 , яка в свою чергу на виконання вказівок ОСОБА_7 та попередньо розробленого та схваленого плану злочинних дій розподілила їх частинами на самого ОСОБА_7 , ОСОБА_5 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та себе.

В результаті злочинних дій організованою групою до складу якої входили ОСОБА_7 , ОСОБА_5 , ОСОБА_8 , ОСОБА_10 , ОСОБА_9 територіальній громаді м. Покров спричинені збитки на суму 281163,30грн., що відповідно до Примітки 4 до ст. 185 КК України є великим розміром.

Умисні дії ОСОБА_5 , які виразились у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені у великому розмірі та організованою групою, як співвиконавець, кваліфікуються за ч. 2 ст. 27ч. 5, ст. 191 КК України.

Умисні дії ОСОБА_5 , які виразились у складанні, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, вчинене у складі організованої групи, як співвиконавець, кваліфікуються за ч. 2 ст. 27, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України.

4) Привласнення коштів Покровської міської ради Дніпропетровської області на суму 386017,00 грн.

Встановлено, що у листопаді 2018 року, більш точна дата та час органом досудового розслідування не встановлена, у голови Покровської міської ради ОСОБА_7 , який діяв як організатор вищевказаної організованої групи, виник умисел на привласнення грошових коштів Покровської міської ради, у вигляді різниці між вартістю фактично виконаних робіт та вартістю робіт, зазначених в кошторисній частині договору, у сумі 386017,00 грн. шляхом організації складання, підписання, погодження та видачі завідомо неправдивих офіційних документів, а саме актів приймання виконаних робіт під час виконання робіт по договору № 352 від 16.11.2018 по об`єкту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі житлового будинку № 79 по вул. Центральна в м. Покров Дніпропетровської області», у які необхідно було внести недостовірні відомості про обсяги виконаних робіт, про що він довів до відома всіх учасників організованої групи, а саме начальника Управління житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради ОСОБА_5 , головного спеціаліста будівельника-кошторисника Управління житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради ОСОБА_8 , громадянина України ОСОБА_9 , громадянки України ОСОБА_10 та іншим не встановленим на даний час особам.

Реалізуючи свій план з привласнення грошових коштів Покровської міської ради, діючи у складі організованої групи, діючи у межах всім учасникам організованої групи відомого та узгодженого плану, на виконання вказівки організатора ОСОБА_7 , ОСОБА_9 та ОСОБА_10 , 04.06.2018 створили ТОВ «Вайдінг Стіл» код ЄДРПОУ 42180237 без мети ведення господарської діяльності, єдиний вид діяльності у витязі з ЄДРПОУ даного підприємства зазначено - оптова торгівля твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами, зареєстрована за адресою: м.Київ, Печерський район, вул. Звіриницька, будинок 63, зареєстрували власником та директором даного підприємства ОСОБА_14 , яка не була обізнана із злочинними планами створеної ОСОБА_7 вищевказаної злочинної групи, оскільки їй невідомо було про факт створення зазначеного підприємства, а також про те, що вона являється власником та директором даного підприємства.

Після чого учасник організованої групи ОСОБА_10 , діючи відповідно до вказівок організатора ОСОБА_7 , діючи з прямим умислом у складі організованої групи, згідно з відомим та узгодженим всім її учасникам планом, виконуючи відведену їй роль виконавця та пособника, з корисливих мотивів, реалізуючи злочинний умисел спрямований на привласнення грошових коштів Покровської міської ради у сумі 386017,00 грн., передала до Управління житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради необхідні документи та печатку на ТОВ «Вайдінг Стіл» для укладення договорів на капітальний ремонт покрівель дахів будинків у м. Покров.

Далі, реалізуючи свій план з привласнення грошових коштів Покровської міської ради, діючи у складі організованої групи, діючи у межах відомого та узгодженого всім учасникам організованої групи плану, на виконання вказівки організатора ОСОБА_7 , 16.11.2018 між Управлінням житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради (далі Замовник) в особі начальника управління ОСОБА_5 , якому як члену організованої групи було достовірно відомо про фіктивність підрядного підприємства, з однієї сторони та ТОВ ««Вайдінг Стіл», яке утворено іншими учасниками групи ОСОБА_9 та ОСОБА_10 та відповідно до витягу з ЄДРПОУ єдиний вид діяльності даного підприємства зазначено - оптова торгівля твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами, (далі Підрядник) в особі директора ОСОБА_14 , яка не була обізнана із злочинним умислом та планом вказаної організованої групи, без проведення відкритих торгів укладено договір № 352 від 16.11.2018 про виконання робіт з капітального ремонту по об`єкту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі житлового будинку № 79 по вул. Центральна в м. Покров Дніпропетровської області на суму 704868,00 грн.

У подальшому, учасник організованої групи ОСОБА_9 , діючи відповідно до вказівок організатора ОСОБА_7 , діючи з прямим умислом у складі організованої групи, згідно з відомим та узгодженим всім її учасникам планом, виконуючи відведену йому роль виконавця та пособника, з корисливих мотивів, реалізуючи злочинний умисел спрямований на привласнення грошових коштів Покровської міської ради у сумі 386 017 грн., не пізніше листопада місяця 2018 року, організував групу робітників під керівництвом ОСОБА_13 , яким не було відомо про злочинні наміри ОСОБА_9 та інших учасників організованої групи, які на виконання вказівок ОСОБА_9 в період з 16.11.2018 по 26.03.2019 виконали роботи по договору № 352 від 16.11.2018 по об`єкту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі житлового будинку № 79 по вул. Центральна в м. Покров Дніпропетровської області» із використання матеріалів заниженої якості, а саме використані інші марки руберойду заниженою якістю та більш дешеві, ніж ті, які передбачені проектно-кошторисною документацією. Також не виконані усі роботи, передбачені проектно-кошторисною документацією, а саме здійснено улаштування рулонних матеріалів, що направляються із застосуванням газопламеневих пальників в один шар, а згідно проектно-кошторисної документації необхідно в два шари; для фартуків, відливів використана оцинкована сталь меншої товщини; для зонтів використано не покриття з листової сталі, а покриття з профнастилу.

Після чого, інший учасник організованої групи головний спеціаліст будівельник-кошторисник Управління житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради ОСОБА_8 , діючи відповідно до вказівок організатора ОСОБА_7 , за інформацією наданою іншим учасником організованої групи ОСОБА_10 , діючи з прямим умислом у складі організованої групи, згідно з відомим та узгодженим всім її учасникам планом, виконуючи відведену їй роль виконавця, з корисливих мотивів, зловживаючи своїм службовим становищем, реалізуючи злочинний умисел спрямований на привласнення грошових коштів Покровської міської ради у сумі 386017 грн., перебуваючи за адресою АДРЕСА_1 , 22.12.2018 та 26.03.2019, в робочий час, склала від імені директора ТОВ «Вайдінг Стілл» ОСОБА_14 завідомо неправдиві офіційні документи - акт приймання виконаних робіт № 1 від 22.12.2018 по договору № 352 від 16.11.2018 та акт приймання виконаних робіт № 1 від 26.03.2019 по договору № 352 від 16.11.2018 по об`єкту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі житлового будинку № 79 по вул. Центральна в м. Покров Дніпропетровської області», до яких внесла завідомо неправдиві відомості, а саме: 1) що під час робіт використано якісний руберойд марки «ТехнонікольТехноеласт УКП 4,2» насправді більш дешевий та гіршої якості марки «Полібуд ХКП 3,5 сланець сірий»; 2) що здійснено улаштування рулонних матеріалів, що направляються із застосуванням газопламеневих пальників в два шари - насправді в один шар; 3) що для фартуків, відливів використана оцинкована сталь товщиною 0,8 мм насправді товщиною 0,5 мм; 4) для зонтів використано покриття з листової сталі товщиною 3,0 мм насправді використано покриття з профнастилу, достовірно знаючи, що вони не відповідають умовам проектно-технічної документації по об`єкту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі житлового будинку № 79 по вул. Центральна в м. Покров Дніпропетровської області» та передала на підпис іншому учаснику організованої групи ОСОБА_5 для підпису, чим замаскувала протиправні дії організованої групи під виглядом легальної діяльності та створила всі необхідні умови для заволодіння бюджетними коштами, використовуючи при цьому своє службове становище.

В свою чергу, інший учасник організованої групи начальник Управління житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради ОСОБА_5 , діючи відповідно до вказівок організатора ОСОБА_7 , діючи з прямим умислом у складі організованої групи, згідно з відомим та узгодженим всім її учасникам планом, виконуючи відведену йому роль виконавця, зловживаючи своїм службовим становищем, з корисливих мотивів, реалізуючи злочинний умисел спрямований на привласнення грошових коштів Покровської міської ради у сумі 386017 грн., як член вищевказаної організованої групи достовірно знаючи, що в акті приймання виконаних робіт № 1 від 22.12.2018 по договору № 352 від 16.11.2018 та акті приймання виконаних робіт № 1 від 26.03.2019 по договору № 352 від 16.11.2018 по об`єкту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі житлового будинку № 79 по вул. Центральна в м. Покров Дніпропетровської області», внесено завідомо неправдиві відомості, а саме: 1) що під час робіт використано якісний руберойд марки «ТехнонікольТехноеласт УКП 4,2» насправді більш дешевий та гіршої якості марки «Полібуд ХКП 3,5 сланець сірий»; 2) що здійснено улаштування рулонних матеріалів, що направляються із застосуванням газопламеневих пальників в два шари - насправді в один шар; 3) що для фартуків, відливів використана оцинкована сталь товщиною 0,8 мм насправді товщиною 0,5 мм; 4) для зонтів використано покриття з листової сталі товщиною 3,0 мм насправді використано покриття з профнастилу, достовірно знаючи, що вони не відповідають умовам проектно-технічної документації по об`єкту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі житлового будинку № 75 по вул. Центральна в м. Покров Дніпропетровської області», в порушення п.п. 5.1, 5.2.3, 5.3, 5.4, 6.1, 7.1, 7.5 договору, перебуваючи за адресою Дніпропетровська область, м. Покров, вул. Центральна, б. 48, 22.12.2018 та 26.03.2019, в робочий час, прийняв вказані роботи та особисто підписав вказані акти зі сторони замовника.

У подальшому на підставі вищенаведених актів виконаних робіт 27.12.2018 та 29.03.2019 на розрахунковий рахунок ТОВ «ВайдінгСтілл» здійснено перерахування бюджетних коштів на загальну суму 704868, 00 грн., тобто повну вартість робіт по договору № 352 від 16.11.2018 по об`єкту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі житлового будинку № 79 по вул. Центральна в м. Покров Дніпропетровської області».

Висновком проведеної будівельно-технічної експертизи №2-20 від21.01.2020 встановлено, що фактично виконані роботи ТОВ «ВайдінгСтілл» по договору № 352 від 16.11.2018 по об`єкту «Капітальний ремонт м`якої покрівлі житлового будинку № 79 по вул. Центральна в м. Покров Дніпропетровської області» не відповідають роботам зазначеним в кошторисній частині. Різниця між вартістю фактично виконаних робіт та вартістю зазначених в кошторисній частині даного договору складає 386017 грн., у зв`язку із використанням більш дешевого та гіршого по якості руберойду марки «Полібуд ХКП 3,5 сланець сірий», а також здійснення улаштування рулонних матеріалів, що направляються із застосуванням газопламеневих пальників в один шар; використання для фартуків, відливів оцинковану сталь товщиною не 0,8 мм., а 0,5 мм; використання для зонтів покриття не з листової сталі товщиною 3,0 мм., а використано покриття з профнастилу, що суперечить умовам проектно-технічної документації.

В подальшому грошові кошти з рахунків «Вайдінг Стілл» ОСОБА_9 у розмірі 386017 грн. виведено в готівкову форму та передано ОСОБА_10 , яка в свою чергу на виконання вказівок ОСОБА_7 та попередньо розробленого та схваленого плану злочинних дій розподілила їх частинами на самого ОСОБА_7 , ОСОБА_5 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та себе.

В результаті злочинних дій організованою групою до складу якої входили ОСОБА_7 , ОСОБА_5 , ОСОБА_8 , ОСОБА_10 , ОСОБА_9 територіальній громаді м. Покров спричинені збитки на суму 386017, 00 грн., що відповідно до Примітки 4 до ст. 185 КК України є великим розміром.

Умисні дії ОСОБА_5 , які виразились у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені у великому розмірі та організованою групою, як співвиконавець, кваліфікуються за ч. 2 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України.

Умисні дії ОСОБА_5 , які виразились у складанні, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, вчинене у складі організованої групи, як співвиконавець, кваліфікуються за ч. 2 ст. 27, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України.

24 квітня 2020 року ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст. 27 ч.2, 191 ч.5, 27 ч.2, 28 ч.3, 366 ч.1 КК України.

Підозра ОСОБА_5 у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень обґрунтовується зібраними під час розслідування наступними доказами: протоколами огляду від 31.01.2020 року; протоколами огляду від 16.01.2020 року; висновками будівельно-технічної експертизи; протоколами допитів свідків; розсекреченими протоколами про результати проведення негласних слідчих (розшукових) дій - зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж - прослуховування мобільних телефонів фігурантів, спостереження за особою візуальне спостереження за фігурантами, проникнення до публічно недоступного володіння особи з аудіо контролем осіб встановлення в транспортні засоби фігурантів аудіо прослуховування розмов, які проводилися на протязі 9 місяців; іншими матеріалами кримінального провадження у їх сукупності.

Таким чином, ОСОБА_5 обґрунтовано підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст. 27 ч.2, 191 ч.5, 27 ч.2, 28 ч.3, 366 ч.1 КК України, санкція передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна, тобто відповідно до ч. 4 ст. 12 КК України, злочин є особливо тяжким та є корупційним злочином.

24 квітня 2020 року прокурором подано клопотання про застосування до підозрюваного ОСОБА_5 запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

В результаті, 27.04.2020 року слідчим суддею Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська, клопотання прокурора про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно ОСОБА_5 задоволено частково, а саме запобіжний захід у вигляді тримання під вартою обрано на строк до 22.06.2020 року включно. При цьому, визначено розмір застави у сумі 1 325860 грн., як достатньої для внесення її в якості застави.

Разом із вказаним, на даний час підозрюваний ОСОБА_5 обіймає посаду начальника управління житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради Дніпропетровської області.

Беручи до уваги вищевикладене з метою попередження можливості підозрюваного ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , перебуваючи на посаді, знищити чи підробити речі і документи, які мають суттєве значення для досудового розслідування, незаконними засобами вливати на свідків та інших учасників кримінального провадження, перешкоджати кримінальному провадженню, вчинити інше кримінальне правопорушення чи продовжити кримінальне правопорушення у якому підозрюється, та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що для припинення кримінального правопорушення чи запобігання вчиненню іншого, припинення або запобігання протиправній поведінці підозрюваного, щодо перешкоджання кримінальному провадженню, забезпечення відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, керуючись ст. ст. 131, 132, 154-157 КПК України, прокурор просить відсторонити підозрюваного ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 від посади начальника управління житлово комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради Дніпропетровської областістроком на два місяці.

У зв`язку з викладеним прокурор звернувся до суду з даним клопотанням.

У судовому засіданні прокурор підтримав клопотання, просив задовольнити.

Сторона захисту в цілому заперечувала щодо задоволення клопотання.

Вислухавши думку учасників судового засідання, вивчивши подане клопотання та додані до нього матеріали, якими обґрунтовується необхідність відсторонення ОСОБА_5 від посади, враховуючи положення ст.ст. 154-156 КПК України, слідчий суддя приходить до наступного.

В ході судового розгляду прокурором доведено, що на даний час проводиться комплекс заходів, спрямованих на розкриття кримінального правопорушення, відомості про яке 23.05.2019 року внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42019040000000318. ОСОБА_5 повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст.27ч.2,191ч.5,27ч.2,28ч.3,366ч.1 КК України. Відсторонення від посади підозрюваного необхідне для запобігання його протиправній поведінці, оскільки останній перебуваючи на займаній посаді та використовуючи своє службове становище з метою уникнення відповідальності, може знищити чи підробити речі і документи, які мають суттєве значення для досудового розслідування, незаконними засобами вливати на свідків та інших учасників кримінального провадження, перешкоджати кримінальному провадженню, вчинити інше кримінальне правопорушення чи продовжити кримінальне правопорушення у якому підозрюється. За викладених обставин, відсторонення від посади є найбільш доцільним та ефективним способом встановлення об`єктивних обставин злочину, додержання повноти, всебічності та неупередженості під час досудового розслідування.

Таким чином, слідчий суддя приходить до висновку про наявність правових підстав для відсторонення від посади ОСОБА_5 , в межах строку досудового розслідування, в зв`язку з чим клопотання прокурора підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 110, 154-156, 309, 372 КПК України, слідчий суддя, -

постановив:

Клопотання прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_6 про відсторонення від посади підозрюваного ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , подане в рамках кримінального провадження № 42019040000000318 від 23.05.2019 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст. 27 ч.2, 191 ч.5, 27 ч.2, 28 ч.3, 366 ч.1 КК України - задовольнити.

Відсторонити підозрюваного ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від посади начальника управління житлово-комунального господарства та будівництва виконавчого комітету Покровської міської ради Дніпропетровської області, строком до 60 днів, а саме до 24 червня 2020 року.

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Ухвала може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.05.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу89374895
СудочинствоКримінальне
Сутьвідсторонення від посади підозрюваного ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , подане в рамках кримінального провадження № 42019040000000318 від 23.05.2019 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст. 27 ч.2, 191 ч.5, 27 ч.2, 28 ч.3, 366 ч.1 КК України

Судовий реєстр по справі —204/2934/20

Ухвала від 22.05.2020

Кримінальне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Дружинін К. М.

Ухвала від 20.05.2020

Кримінальне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Дружинін К. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні