Ухвала
від 22.05.2020 по справі 484/876/20
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД

МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

55213 Миколаївська область, м. Первомайськ, вул. І.Виговського, 18, тел/факс (05161) 4-26-20

е-mail: inbox@pm.mk.court.gov.uа

Справа № 484/876/20

Провадження № 2/484/674/20

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та призначення справи

до судового розгляду по суті

22 травня 2020 року м. Первомайськ

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області в складі:

головуючого - судді Хемич О.Б.,

за участю секретаря судового засідання - Войни Г.С.,

розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Чаусівської сільської ради Первомайського району Миколаївської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом,

В С Т А Н О В И В:

Позивач - ОСОБА_1 , в особі представника - адвоката Сотського В.І., звернулася до суду із зазначеним позовом до відповідача - Чаусівської сільської ради Первомайського району Миколаївської області про визнання права власності на земельну ділянку площею 4,1400 га, кадастровий номер №4825488200:01:000:0048, яка розташована в межах Чаусівської сільської ради Первомайського району Миколаївської області, в порядку спадкування за заповітом після смерті ОСОБА_2 , що помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою судді від 25.03.2020 року у зазначеній справі було відкрито провадження та призначено підготовче судове засідання.

Представник позивача ОСОБА_3 у підготовче засідання не з`явився, надав 01.04.2020 року через канцелярію суду клопотання про витребування з Другої Первомайської державної нотаріальної контори Миколаївської області доказів, а саме: спадкової справи після смерті ОСОБА_2 .. Також 22.05.2020 року через канцелярію суду надав заяву про проведення підготовчого засідання та розгляд вищевказаного клопотання без його участі та участі позивача. Просив призначити справу до судувого розгляду.

Представник відповідача у підготовче судове засідання не з`явився, надіслав 06.04.2020 року на адресу суду заяву, в якій просив розглядати справу без його участі та вказав що не заперечує проти задоволення позову. Відзив на позов не надав.

Оскільки сторони в судове засідання не з`явились, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксація судового засідання з допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Ознайомившись з матеріалами позовної заяви, клопотанням, суд вважає, що необхідно задовольнити клопотання представника позивача та витребувати з Другої Первомайської державної нотаріальної контори Миколаївської області інформацію щодо кола спадкоємців після смерті ОСОБА_2 , що помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , та копію спадкової справи, оскільки дані докази мають суттєве значення для правильного вирішення справи.

Згідно положень ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до ч.1 ст.200 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

Згідно п.п.7,10 ч.2 ст.197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд: з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше; вирішує заяви та клопотання учасників справи.

Разом з тим, суд вважає, що є підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, оскільки до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті процесуальних дій вчиняти не потрібно, справа може бути призначена до судового розгляду по суті.

Відповідно до ч.2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно п. 15 ч.2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд: призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку про задоволення клопотання представника позивача про витребування доказів у справі, а також закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст.189,196-198,200 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача ОСОБА_3 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати з Другої Первомайської державної нотаріальної контори Миколаївської області (вул. Грушевського, 1, м. Первомайськ Миколаївської області) інформацію щодо кола спадкоємців після смерті ОСОБА_2 , що помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , та копію спадкової справи.

Зобов`язати Другу Первомайську державну нотаріальну контору Миколаївської області надати вказану інформацію в строк до 01 червня 2020 року

Роз`яснити, що відповідно до ст.84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Закрити підготовче провадження та призначити цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Чаусівської сільської ради Первомайського району Миколаївської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за заповітом, - до розгляду у відкритому судовому засіданні на 04 червня 2020 року на 8:30 год. в залі судових засідань Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області (вул. І.Виговського, 18, м. Первомайськ, Миколаївська обл., 55201).

Про час і місце судового засідання повідомити учасників справи.

Копію ухвали про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О.Б. Хемич

СудПервомайський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення22.05.2020
Оприлюднено24.05.2020
Номер документу89394702
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —484/876/20

Рішення від 24.07.2020

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Хемич О. Б.

Ухвала від 14.07.2020

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Хемич О. Б.

Ухвала від 17.06.2020

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Хемич О. Б.

Ухвала від 22.05.2020

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Хемич О. Б.

Ухвала від 25.03.2020

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Хемич О. Б.

Ухвала від 19.03.2020

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Хемич О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні