Ухвала
від 27.05.2020 по справі 153/993/18
ЯМПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

"27" травня 2020 р. Справа153/993/18

Провадження2/153/286/18-ц

у залі судових засідань у приміщенні Ямпільського районного суду Вінницької області у місті Ямпіль Вінницької області

Ямпільський районний суд Вінницької області

у складі головуючого судді Гаврилюк Т. В.

за участю секретаря судового засідання Шарко С. І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника відповідача ТОВ АМГ Миронівське - Головенка Василя Васильовича про проведення судового засіданні у режимі відеоконференції та допит судового експерта ,

В С Т А Н О В И В :

У провадженні Ямпільського районного суду Вінницької області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю АМГ Миронівське , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог відділ державної реєстрації Ямпільської РДА Вінницької області, про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки .

Представник відповідача ТОВ АМГ Миронівське - Головенко В.В., який діє на підставі Ордеру серії ВН №050500 від 09.10.2019 надав суду клопотання від 27.05.2020 про допит у судовому засіданні судового експерта, який проводив судово-почеркознавчу експертизу, судове засідання за участю експерта просиву провести в режимі відеоконференції з Вінницьким міським судом Вінницької області, так як судовий експерт здійснює свою професійну діяльність та проживає у місті Вінниця, яке є територіально віддаленим від Ямпільського районного суду Вінницької області .

Суд, розглянувши клопотання представника відповідача про виклик і допит судового експерта та про проведення судового засідання у режимі відео конференції, приходить до наступного:

Суд, для всебічного та повного розгляду справи, вважає за необхідне клопотання представника відповідача про виклик та допит судового експерта задовольнити та викликати судового експерта Вінницького НДЕКЦ О.В. Побірську в судове засідання, яке призначене на 04 червня 2020 року на 14 годину 00 хвилин.

Відповідно до ч.1 ст.212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Частиною 5 статті 212 Цивільного процесуального кодексу України передбачено, що суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Судом встановлено, що судовий експерт, якого викликано для допиту у судове засідання, має поважні причини неприбуття у судове засідання до Ямпільського районного суду Вінницької області на 04 червня 2020 року на 14 годину 00 хвилин, проживає у місті Вінниці, що є територіально віддаленим від міста Ямпіль Вінницької області.

Оскільки клопотання представника відповідача ТОВ АМГ Миронівське - Головенка В.В. про проведення судового засідання у режимі відеоконференції обґрунтоване неможливістю судового експерта прибути до Ямпільського районного суду Вінницької області в судове засідання, враховуючи наявну технічну можливість проведення судового засідання в такому режимі, суд вважає за можливе провести судове засідання у даній справі в режимі відеоконференції з Вінницьким міським судом Вінницької області.

Згідно вимог ст.11 Закону України Про судоустрій і статус суддів учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

А тому, із врахуванням вище викладеного, клопотання представника відповідача ТОВ АМГ Миронівське - Головенка В.В. про проведення судового засідання у режимі відеоконференції підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.212, 260 ЦПК України, Законом України Про судоустрій і статус суддів , суд

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання представника відповідача ТОВ АМГ Миронівське - Головенка Василя Васильовича про виклик та допит у судовому засідання судового експерта та про проведення судового засідання у режимі відео конференції - задовольнити.

Судове засідання у цивільній справі №153/993/18 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю АМГ Миронівське , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог відділ державної реєстрації Ямпільської РДА Вінницької області про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки призначене на 04 червня 2020 року о 14 годині 00 хвилин провести в режимі відеоконференції.

Визначити, що судом, в якому необхідно забезпечити судове засідання в режимі відеоконференції є Вінницький міський суд Вінницької області, який розташований по вулиці Грушевського, буд.17 у місті Вінниці, 21050.

Доручити Вінницькому міському суду Вінницької області забезпечити проведення відеоконференції 04 червня 2020 року о 14 годині 00 за участю судового експерта Побірської Ольги Василівни (Свідоцтво видане ЕКК МВС від 26.12.12 №11962, свідоцтво про підтвердження кваліфікації судового експерта від 22.02.2019).

Копію ухвали негайно надіслати до суду, який зобов`язаний організувати її виконання (Вінницький міський суд Вінницької області, який розташований по вулиці Грушевського, буд.17 у місті Вінниці, 21050), та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції ( ОСОБА_2 , адреса: АДРЕСА_1 ).

Викликати до Вінницького міського суду Вінницької області для допиту у судовому засіданні, яке буде проведено у режимі відеоконференції, судового експерта Вінницького НДЕКЦ - Побірську Ольгу Василівну.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий Т. В. Гаврилюк

СудЯмпільський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення27.05.2020
Оприлюднено28.05.2020
Номер документу89471563
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —153/993/18

Рішення від 04.06.2020

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Гаврилюк Т. В.

Рішення від 04.06.2020

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Гаврилюк Т. В.

Ухвала від 27.05.2020

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Гаврилюк Т. В.

Ухвала від 18.05.2020

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Гаврилюк Т. В.

Ухвала від 18.03.2020

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Гаврилюк Т. В.

Ухвала від 13.03.2020

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Гаврилюк Т. В.

Ухвала від 08.11.2019

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Гаврилюк Т. В.

Ухвала від 11.10.2019

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Гаврилюк Т. В.

Ухвала від 11.10.2019

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Гаврилюк Т. В.

Ухвала від 15.05.2019

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Любинецька-Онілова А. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні