Судовий наказ
від 26.05.2020 по справі 428/4280/20
СЄВЄРОДОНЕЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №428/4280/20

Провадження №2-н/428/342/2020

СУДОВИЙ НАКАЗ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 травня 2020 року м. Сєвєродонецьк

Суддя Сєвєродонецького міського суду Луганської області Кордюкова Ж.І., розглянувши заяву ОСОБА_1 про видачу судового наказу про стягнення з Приватного акціонерного товариства Сєвєродонецьке об`єднання Азот нарахованої, але невиплаченої суми заробітної плати, -

ВСТАНОВИВ:

Згідно з ч. 1 ст. 21 Закону України Про оплату праці працівник має право на оплату своєї праці відповідно до актів законодавства і колективного договору на підставі укладеного трудового договору.

Статтею 116 КЗпП України передбачено, що при звільненні працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації, провадиться в день звільнення. Якщо працівник в день звільнення не працював, то зазначені суми мають бути виплачені не пізніше наступного дня після пред`явлення звільненим працівником вимоги про розрахунок. Про нараховані суми, належні працівникові при звільненні, власник або уповноважений ним орган повинен письмово повідомити працівника перед виплатою зазначених сум.

В разі спору про розмір сум, належних працівникові при звільненні, власник або уповноважений ним орган в усякому випадку повинен в зазначений у цій статті строк виплатити не оспорювану ним суму.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 161 ЦПК України судовий наказ може бути видано, якщо заявлено вимогу про стягнення нарахованої, але не виплаченої працівникові суми заробітної плати та середнього заробітку за час затримки розрахунку.

Боржник Приватне акціонерне товариство Сєвєродонецьке об`єднання Азот порушив строки виплати суми заробітної плати, встановлені чинним законодавством України, що призвело до порушення прав працівника та має наслідком видачу судового наказу про стягнення нарахованої, але не виплаченої суми заробітної плати, на користь останнього.

При цьому під час розгляду вимог у порядку наказного провадження та видачі судового наказу не розглядається обґрунтованість заявлених стягувачем вимог по суті.

Керуючись ст.ст. 13, 160-169, 170, 172, 430 ЦПК України, суддя, -

НАКАЗав:

Стягнути з Приватного акціонерного товариства Сєвєродонецьке об`єднання Азот , ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ 33270581, місцезнаходження за адресою: 93403, Луганська область, м. Сєвєродонецьк, вул. Пивоварова, б. 5, на користь ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , реєстраційний номер обліковий картки платника податків НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 , суму нарахованої, але невиплаченої заробітної плати, в розмірі 9346 (дев`ять тисяч триста сорок три) грн. 43 коп.

Стягнути з Приватного акціонерного товариства Сєвєродонецьке об`єднання Азот судовий збір у розмірі 210 (двісті) грн. 20 коп. на користь держави.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 430 ЦПК України допустити негайне виконання рішення у межах сплати платежу за один місяць.

Судовий наказ оскарженню в апеляційному порядку не підлягає, проте може бути скасований у порядку передбаченому розділом ІІ ЦПК України.

Копію цього наказу направити боржнику разом з копією заяви стягувача про видачу судового наказу та доданими до неї документами.

Копія судового наказу у Єдиному державному реєстрі судових рішень міститься за веб-адресою: http://reyestr.court.gov.ua/ (в рядку Справа № необхідно ввести номер справи, по якій видано цей судовий наказ).

Боржник має право протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії судового наказу подати заяву про його скасування до суду, який його видав. Заява про скасування судового наказу може також бути подана органами та особами, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб.

У разі ненадходження до суду заяви від боржника про скасування судового наказу, наказ набирає законної сили протягом п`яти днів після закінчення п`ятнадцятиденного строку з дня вручення боржнику копії судового наказу, заяви стягувача про видачу судового наказу та доданих до неї документів.

Судовий наказ, після набрання ним законної сили, видати стягувачу для пред`явлення до виконання.

Судовий наказ може бути пред`явлений до примусового виконання протягом трьох років з дня набрання ним законної сили.

Відповідно до Закону України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) від 30.03.2020 року, постанови Кабінету Міністрів України Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 від 11.03.2020 року №211 на строк дії карантину продовжується строк для подання заяви про скасування судового наказу.

Суддя Ж. І. Кордюкова

Дата ухвалення рішення26.05.2020
Оприлюднено28.05.2020

Судовий реєстр по справі —428/4280/20

Судовий наказ від 26.05.2020

Цивільне

Сєвєродонецький міський суд Луганської області

Кордюкова Ж. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні