Ухвала
від 27.05.2020 по справі 923/452/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРCОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Театральна,18, м. Херсон, 73000,

тел./0552/26-47-84, 49-31-78, факс 49-31-78, веб сторінка: ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

27 травня 2020 року Справа № 923/452/20

Господарський суд Херсонської області у складі судді Павленко Н.А. , розглянувши матеріали позовної заяви за вх.№971/20 від 13.05.2020

за позовом: Заступника керівника Новокаховської місцевої прокуратури Херсонської області (Херсонська область, м.Гола Пристань, вул.Каштанова, 8, код ЄДР 04851120) в інтересах держави в особі Долматівської сільської ради Голопристанського району Херсонської області (Херсонська область, Голопристанський район, с.Долматівка, пров.Шкільний, 32, код ЄДР 34381816), Південного офісу Держаудитслужби України (м.Одеса, вул.Канатна, 83, код ЄДР 40477150)

до відповідача: Малого приватного підприємства "Ритм" (м.Херсон, Миколаївське шосе, 5, код ЄДР 24756872)

про визнання договору недійсним

встановив:

13.05.2020 до господарського суду надійшла позовна заява Заступника керівника Новокаховської місцевої прокуратури Херсонської області в інтересах держави в особі Долматівської сільської ради Голопристанського району Херсонської області, Південного офісу Держаудитслужби України з вимогою про визнання недійсним договору №47, укладеного Долматівською сільською радою та МПП "Ритм" 24.01.2020.

Ухвалою суду від 15.05.2020 позовна заява була залишена без руху у зв`язку з наявністю недоліків у її тексті.

26.05.2020 судом отримано заяву (вх.№8976/20) прокурора та докази усунення недоліку позовної заяви.

Відтак, прокурором усунено недоліки позовної заяви, які мали місце при її поданні.

У тексті позовної заяви прокурором викладено клопотання про здійснення розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження з викликом представників сторін.

Відповідно до ч.1 та 2 ст.247 ГПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи. У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції господарського суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Для цілей цього Кодексу малозначними справами згідно із ч.5 ст.12 ГПК України визначаються: справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; справи незначної складності, визнані судом малозначними.

При вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує, зокрема, обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, кількість сторін та інших учасників справи, обсяг та характер доказів у справі (ст.247 ГПК України).

Також, критеріями для визнання справи малозначною ч.5 ст.12 ГПК України визначено по-перше, порівняння у кількісному відношенні ціни позову та величини, що становить сто розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 1 січня року, у якому подана заява, по-друге, справи незначної складності, із наданням суду права самостійно вирішувати ступінь складності справи.

Суд оцінює позовну заяву із цим предметом позову - про визнання недійсним договору такою, що має суттєве значення для сторін договору з огляду на ту обставину, що рішення у справі, в разі задоволення позову, призведе до припинення досягнення цілей, задля яких він був укладений.

Отже, позовна заява із немайновою вимогою, не може бути оцінена малозначною за кількісною ознакою, та, у цьому випадку, не оцінюється судом як нескладна.

Завданнями підготовчого провадження, нормами ч.1 ст.177 ГПК України, встановлено, зокрема: визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, складу учасників судового процесу, з`ясування заперечень проти позовних вимог, визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів.

За наведеного, суд відмовляє у задоволенні клопотання прокурора про здійснення розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Суд дійшов висновку про необхідність здійснення підготовчого провадження з метою забезпечення правильного та безперешкодного розгляду справи по суті.

Керуючись ст.162, 164, 176, ч.3 ст.247, ч.1, 2 ст.250, ст.234 ГПК України, суд

у х в а л и в:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Відмовити у задоволенні клопотання прокурора про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження.

3. Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

4. Призначити підготовче засідання у справі на 25 червня 2020 року о 10:30 за адресою: м. Херсон, вул. Театральна, 18, (третій поверх).

5. Відповідач має право до дня підготовчого засідання подати відзив на позовну заяву.

6. Прокурор, позивачі мають право у строк до дня підготовчого засідання подати відповідь на відзив на позовну заяву ( в разі отримання).

7. Звернути увагу сторін на те, що відповідно до ст.80 ГПК України:

- докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї;

- копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи;

- якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

8. Про час та місце проведення підготовчого засідання повідомити учасників судового процесу шляхом направлення копій цієї ухвали.

Ухвала відповідно до ч.2 ст.235 ГПК України набирає законної сили з дня її підписання і оскарженню не підлягає.

Інформацію у справі можна отримати в Єдиному державному реєстрі судових рішень в мережі Інтернет за веб-адресою: http://reyestr.court.gov.ua/

Ухвалу підписано 27.05.2020

Суддя Н.А. Павленко

Учасники справи мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1.Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2.Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі.

Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в заявці

Дата ухвалення рішення27.05.2020
Оприлюднено29.05.2020

Судовий реєстр по справі —923/452/20

Ухвала від 21.07.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Павленко Н.А.

Ухвала від 25.06.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Павленко Н.А.

Ухвала від 27.05.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Павленко Н.А.

Ухвала від 15.05.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Павленко Н.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні