Ухвала
від 02.04.2020 по справі 759/2270/20
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. КИЄВА

пр. № 2/759/2920/20

ун. № 759/2270/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 квітня 2020 року м.Київ

Суддя Святошинського районного суду м.Києва Миколаєць І.Ю., розглянувши цивільну справу за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ) про зміну способу сплати аліментів,

ВСТАНОВИВ:

06.02.2020 року ОСОБА_3 , який здійснює представництво інтересів ОСОБА_1 звернувся до Святошинського районного суд м.Києва з позовом до ОСОБА_2 про зміну способу сплати аліментів.

14.02.2020 року ухвалою Святошинського районного суду м.Києва вище зазначений позов залишено без руху.

13.03.2020 року засобами поштового зв`язку зазначені недоліки позову усунуто належним чином.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175, 177 ЦПК України. Спір підвідомчий та підсудний Святошинському районному суду м. Києва.

Відповідно до ч.1 ст.274 КПК України, у порядку спрощеного провадження розглядаються малозначні справи та справи, що виникають з трудових відносин.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175, 177 ЦПК України. Спір підвідомчий та підсудний Святошинському районному суду м. Києва.

Підстави для залишення без руху або повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені ЦПК України, відсутні.

Під час відкриття провадження у справі суддя вирішив, що розгляд справи слід проводити в порядку спрощеного позовного провадження, без повідомлення (виклику) сторін.

Крім того, ОСОБА_3 , який здійснює представництво інтересів ОСОБА_1 разом з позовною заявою подав клопотання про витребування від ТОВ АВГ ІНТЕРІОРС (код ЄДРПОУ 41233193; адреса: 03124, м. Київ, вул. Миколи Василенка, 7-А, оф. 3-13), ТОВ АВГ ДИЗАЙН (код ЄДРПОУ 41367596; адреса: 03124, м. Київ, вул. Миколи Василенка," 7-А, оф. 3-14), ПП АВГ КРЕАТИВ (код ЄДРПОУ 42178144; адреса: 03124, м.Київ, вул. Миколи Василенка, 7-А, оф. 3-19), ТОВ АВГ ТРЕЙДІНГ (код ЄДРПОУ 40937069; адреса: 03124, м.Київ, вул. Миколи Василенка, 7-А, оф. 3-21), ПП АВГ БІЛДІНГ (код ЄДРПОУ 42178139; адреса; 03124. м. Київ, вул. Миколи Василенка, 7-А, оф. 3-18) інформацію про працевлаштування (дата зарахування до штату і підстава, посада, розмір посадового окладу) і довідку про заробітну плату за останні 6 місяців ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_1 ); та витребувати від Державної податкової служби (04053, м. Київ, Львівська площа, 8) Інформацію про розмір отриманого ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_1 ) протягом 2017-2019 років доходу із зазначенням джерел його виплати.

В обґрунтування своїх вимог позивачка посилається на ту обставину, що відповідач на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук опублікував оголошення про те, що він з 01.01.2019 року обіймає посаду керівника з розвитку бізнесу групи компаній АВГ.

Відповідно до ч.1ст. 84 ЦПК Україниучасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до положень п.п. 3, 4 ч. 2 ст. 84 ЦПК України у клопотанні про витребування доказів повинно бути зазначено: обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу .

Відповідно п. 4 ч. 4ст. 12 ЦПК України, суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Частиною 1ст. 13 ЦПК Українипередбачено, що суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цьогоКодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Проте, ОСОБА_3 , який здійснює представництво інтересів ОСОБА_1 , в порушення п.п. 3, 4 ч. 2 ст. 84 ЦПК України, не зазначені заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу, та отримання відмови в отриманні таких доказів, а тому оцінивши в сукупності всі обставини справи, суд приходить до висновку про відмову у задоволенні клопотання ОСОБА_3 , який здійснює представництво інтересів ОСОБА_1 про витребування доказів у зв`язку з недотриманням процедури оформлення клопотання.

Керуючись ст. ст. 19, 84,174,175, 178 - 181, 258, 261, 274 - 279, 354 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ) про зміну способу сплати аліментів та відкрити провадження у цивільній справі.

Розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін після отримання судом від учасників справи заяв по суті справи (відзив, відпорвідь на відзив, заперечення , пояснення) у встановленні строки.

Розгляд справи по суті здійснити 31.08.2020 у приміщенні Святошинського районного суду м. Києва за адресою: 03148, м.Київ, вул.Я.Колоса, 27 А.

Ухвалу направити сторонам у справі.

Позивачу, до вирішення судом справи по суті, направити до суду належним чином завірені копії письмових доказів у підтвердження обставин, якими обгрунтовуються його позовні вимоги.

Запропонувати відповідачу подати відзив на позовну заяву протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення даної ухвали. Відзив та додатки до нього направляються відповідачем до суду з доказами відправлення відзиву та доданих до нього додатків до інших учасників справи (позивача, третьої особи), а також направляються до інших учасників справи ( позивача, третьої особи осіб).

Позивач має право на подання відповіді на відзив яка направляється до суду з доказами відправлення відзиву та доданих до нього додатків до інших учасників справи (відповідача, третьої особи), а також направляються до інших учасників справи ( відповідача, третьої особи) протягом строку яку встановлює суд і який складає десять днів від дня отримання відзиву.

Відповідач має право на заперечення яке направляється до суду з доказами відправлення відзиву та доданих до нього додатків до інших учасників справи (позивача, третьої особи), а також направляються до інших учасників справи ( позивача, третьої особи) протягом строку яку встановлює суд і який складає десять днів від дня отримання відповіді на відзив.

Третя особа має право подати пояснення щодо позову в строк, встановлений судом в ухвалі про відкриття провадження у справі і який складає п`ятнадцять днів від дня отримання позову, а щодо відзиву - протягом десяти днів від дня його отримання, які направляються до суду з доказами відправлення відзиву та доданих до нього додатків до інших учасників справи (позивача, відповідача), а також направляються до інших учасників справи ( позивача, відповідача).

Учасники справи повинні подати докази на які вони посилаються у відповідності до ч. 8 ст. 43 ЦПК України якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в електронній формі, такі документи скріплюються електронним цифровим підписом учасника справи (його представника). Якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в паперовій формі, такі документи скріплюються власноручним підписом учасника справи (його представника).

Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який заходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Позивач зобов`язаний надати всі докази, які підтверджують кожну зазначену ним обставину, (обставини) якою (якими) він обґрунтовує свої позовні вимоги. Позивач зобов`язаний додати докази в їх оригіналах або копіях. У разі подачі письмового доказу у копії, позивач повинен її засвідчити, а також зазначити наявність у нього оригіналу такого доказу. У випадку відсутності у позивача оригіналу доказу, заявляється клопотання про його витребування.

Роз`яснити учасникам справи про умови розгляду справи в порядку спрощеного провадження без повідомлення сторін, який здійснюється за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше (ч. 5 ст. 279 ЦПК України). За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду, розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін. Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач може подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом із позовною заявою або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву (ч. 7 ст. 279 ЦПК України).

При розгляді справи у порядку спрощеного провадження без повідомлення (виклику) сторін, суд досліджує належні та допустимі докази, письмові пояснення, викладені у заявах по суті справи.

Інформація про рух справи може бути отримана на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://sv.ki.court.gov.ua .

У задоволенні клопотання ОСОБА_3 , який здійснює представництво інтересів ОСОБА_1 про витребування доказів у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ) про зміну способу сплати аліментів - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя І.Ю.Миколаєць

Дата ухвалення рішення02.04.2020
Оприлюднено01.06.2020
Номер документу89497967
СудочинствоЦивільне
Сутьзміну способу сплати аліментів

Судовий реєстр по справі —759/2270/20

Рішення від 31.08.2020

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Миколаєць І. Ю.

Ухвала від 02.04.2020

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Миколаєць І. Ю.

Ухвала від 14.02.2020

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Миколаєць І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні