Ухвала
від 28.05.2020 по справі 372/1652/20
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/1652/20

Провадження 6-58/20

ухвала

Іменем України

28 травня 2020 року Обухівський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді Кравченка М.В.

при секретарі Бондаренко Є.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання державний виконавець Обухівського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Центрального міжрегіонального управління юстиції (м. Київ) про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України без вилучення паспортного документа Товариства з обмеженою відповідальністю Інтер Прогрес ,

ВСТАНОВИВ:

28.05.2020 року державний виконавець Обухівського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Центрального міжрегіонального управління юстиції (м. Київ) Назаренко К.О. звернулась до суду з поданням про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ТОВ Інтер Прогрес без вилучення паспортного документа. В обґрунтування подання вказано, що на виконанні у Обухівського міськрайонного відділу ДВС Центрального міжрегіонального управління юстиції (м. Київ) знаходиться виконавче провадження 61604214 з виконання Вимоги № ю-166840-55-у виданої 04.12.2019 про стягнення з ТОВ Інтер прогрес єдиного внеску в розмірі 11249,40 грн.. За вказаним виконавчим документом боржником є ТОВ Інтер прогрес код ЄДРПОУ 40818180. Рішення боржником не виконано, декларацію не надано, будь яких дій спрямованих на його виконання не здійснено, тому заявник звернувся з вказаним поданням до суду.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Згідно частин 1-2 ст. 441 ЦПК України тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України може бути застосоване судом як захід забезпечення виконання судового рішення або рішення інших органів (посадових осіб), що підлягає примусовому виконанню в порядку, встановленому законом. Тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України застосовується в порядку, визначеному цим Кодексом для забезпечення позову, із особливостями, визначеними цією статтею.

Відповідно до ч. 3 ст. 441 ЦПК України суд може постановити ухвалу про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України фізичної особи, яка є боржником за невиконаним нею судовим рішенням або рішенням інших органів (посадових осіб), якщо така особа ухиляється від виконання зобов`язань, покладених на неї відповідним рішенням, на строк до виконання зобов`язань за рішенням, що виконується у виконавчому провадженні.

Отже, приписами ст.441 ЦПК України визначено право суду постановити ухвалу про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України саме фізичної особи, яка є боржником.

З огляду на те, що боржником у даній справі є юридична особа ТОВ Інтер прогрес , суд дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення подання, оскільки наведене не узгоджується з приписами ст.441 ЦПК України .

Керуючись ст.ст. 260 , 441 ЦПК України , суд ,

УХВАЛИВ:

В задоволенні подання державного виконавця Обухівського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Центрального міжрегіонального управління юстиції (м. Київ) Назаренко К.О. про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України без вилучення паспортного документа Товариства з обмеженою відповідальністю Інтер Прогрес відмовити повністю.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Київського апеляційного суду через Обухівський районний суд Київської області шляхом подачі апеляційної скарги в п`ятнадцятиденний строк з дня проголошення ухвали.

Ухвала суду набирає законної сили відповідно до ст. 261 ЦПК України.

Суддя М.В.Кравченко

Дата ухвалення рішення28.05.2020
Оприлюднено01.06.2020
Номер документу89521389
СудочинствоЦивільне
Сутьтимчасове обмеження у праві виїзду за межі України без вилучення паспортного документа Товариства з обмеженою відповідальністю Інтер Прогрес

Судовий реєстр по справі —372/1652/20

Ухвала від 28.05.2020

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Кравченко М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні