Ухвала
від 01.06.2020 по справі 200/1557/20-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

01 червня 2020 р. Справа №200/1557/20-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Зеленова А.С., розглянувши за правилами позовного провадження (у письмовому провадженні) в приміщенні суду адміністративну справу за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Центра соціально-психологічної реабілітації дітей м. Лиман Донецької області про застосування заходів реагування, -

В С Т А Н О В И В:

11 лютого 2020 року Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області звернулося до суду з адміністративним позовом до Центра соціально-психологічної реабілітації дітей м. Лиман Донецької області про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) Центра соціально-психологічної реабілітації дітей м. Лиман Донецької області до повного усунення порушень.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 14 лютого 2020 року відкрито провадження по справі та призначено пыдготовче провадження /а.с.64/.

02 березня 2020 року у підготовчому засіданні оголошено перерву до 01 квітня 2020 року.

01 квітня 2020 року відкладено підготовче засідання до 15 квітня 2020 року.

15 квітня 2020 року на адресу суду надійшло клопотання представника відповідача про відкладення підготовчого судового засідання/а.с.85-86/.

15 квітня 2020 року за клопотанням представника відповідача відкладено підготовче засідання до 18 травня 2020 року.

18 травня 2020 року відкладено підготовче засідання до 01 червня 2020 року.

20 травня 2020 року на адресу суду надійшло клопотання представника позивача про відмову від позову у зв`язку із усуненням відповідачем порушень, що створювали загрозу життю та здоров`ю людей /а.с.104/.

Відповідно до частини 1 статті 189 Кодексу адміністративного судочинства України позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Згідно з частиною 3 статті 189 Кодексу адміністративного судочинства України про прийняття відмови від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі.

З урахуванням вищевикладеного, суд дійшов до висновку щодо прийняття відмови позивача від позовних вимог та задоволення заяви позивача про закриття провадження.

Відповідно до пункту 8 частини 1 статті 238 Кодексу адміністративного судочинства України про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з бюджету. Ухвала суду про закриття провадження у справі може бути оскаржена.

Згідно ч.2 ст.132 Кодексу адміністративного судочинства України розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Пунктом 5 ч.1 ст.7 Закону України Про судовий збір визначено, що сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі закриття (припинення) провадження у справі (крім випадків, якщо провадження у справі закрито у зв`язку з відмовою позивача від позову і така відмова визнана судом), у тому числі в апеляційній та касаційній інстанціях.

Частиною 1 ст.142 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що у разі вирішення справи шляхом примирення, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу п`ятдесяти відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

З урахуванням вищевикладеного, суд дійшов до висновку щодо задоволення заяви позивача про закриття провадження та повернення судового збору.

Враховуючи наведене, керуючись ст.ст.189, 238, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В АЛ И В:

Заяву Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області про відмову від позову - задовольнити.

Закрити провадження в адміністративній справі №200/1557/20-а за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Центра соціально-психологічної реабілітації дітей м. Лиман Донецької області про застосування заходів реагування.

Повернути Головному управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області 50% сплаченого судового збору у сумі 1056(одна тисяча п`ятдесят шість)грн сплачений платіжним дорученням №47 від 23 січня 2020 року.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга подається до Першого апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвалу постановлено в нарадчій кімнаті в порядку письмового провадження 01 червня 2020 року.

Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строки, визначені статтями 47, 79, 80, 114, 122, 162, 163, 164, 165, 169, 177, 193, 261, 295, 304, 309, 329, 338, 342, 363 Кодексу адміністративного судочинства України, а також інші процесуальні строки щодо зміни предмета або підстави позову, збільшення або зменшення розміру позовних вимог, подання доказів, витребування доказів, забезпечення доказів, а також строки звернення до адміністративного суду, подання відзиву та відповіді на відзив, заперечення, пояснень третьої особи щодо позову або відзиву, залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви, пред`явлення зустрічного позову, розгляду адміністративної справи, апеляційного оскарження, розгляду апеляційної скарги, касаційного оскарження, розгляду касаційної скарги, подання заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими або виключними обставинами продовжуються на строк дії такого карантину. Строк, який встановлює суд у своєму рішенні, не може бути меншим, ніж строк дії карантину, пов`язаного із запобіганням поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Суддя А.С. Зеленов

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.06.2020
Оприлюднено02.06.2020
Номер документу89540096
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/1557/20-а

Ухвала від 01.06.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 14.02.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні