Ухвала
від 01.06.2020 по справі 638/6857/20
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 638/6857/20

Провадження № 2/638/3517/20

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

01 червня 2020 року суддя Дзержинського районного суду міста Харкова Цвірюк Д.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради Обласна клінічна лікарня , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання дій неправомірними, відшкодування матеріальної та моральної шкоди, -

встановив:

ОСОБА_1 звернулась до Дзержинського районного суду м.Харкова із позовом до Комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради Обласна клінічна лікарня , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання дій неправомірними, відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

Перевіривши матеріали позову, суддею встановлено, що позовна заява подана без додержання вимог, викладених у п.п.2, 3, 6, 7, 9, ч.3 ст.175, ч. 1 ст.177 ЦПК України.

Зокрема, в порушення п.2 ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява не містить адреси міста проживання або перебування, реєстраційний номер облікової картки платника податків за його наявності або номер і серію паспорта, а також відомі номери засобів зв»язку відповідачів ОСОБА_2 та ОСОБА_3 .

Всупереч п.3 ч.3 ст.175 ЦПК України, у позові не зазначена ціна позову у відповідності до п.1 ч.1 ст.176 ЦПК України, а саме ціна позову у позовах про стягнення грошових коштів визначається сумою, яка стягується, чи оспорюваною сумою за виконавчим чи іншим документом, за яким стягнення провадиться у безспірному (безакцептному) порядку.

В порушення вимог п.6,7 ч.3 ст.175 ЦПК України позивачем не надано відомостей про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, а також відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися.

Всупереч п.п.9 ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява не містить попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи.

Крім того, всупереч вимогам ч.1 ст.177 ЦПК України позивачем не додано до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів.

Крім того, у відповідності до вимог ч.5 ст.177 ЦПК України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази - позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Згідно ч.ч.2, 4, 5 ст.95 ЦПК України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Всупереч вказаної норми позивачем надано до суду докази в підтвердження зазначених у позові обставин, без належного їх засвідчення.

За таких обставин, суд вважає позовну заяву такою, що не відповідає вимогам ст.ст.175, 177 ЦПК України та пропонує позивачу:

- зазначити у позові місце проживання або перебування відповідачів ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , їх реєстраційний номер облікової картки платника податків за його наявності або номер і серію паспорта, а також відомі номери засобів зв»язку;

- зазначити ціну позову відповідно до вимог п.1 ч.1 ст. 176 ЦПК України;

- надати до суду відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися ;

- надати до суду відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися;

- надати попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи;

- додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів;

- надати оригінали письмових доказів або їх копії, засвідчені у порядку, встановленому ч.5 ст.95 ЦПК України.

Відповідно до ч.1 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Згідно ч.3 ст.185 ЦПК України, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Враховуючи вищенаведене, вказані обставини позбавляють можливості відкрити провадження у справі.

Керуючись статями 175, 177, 185 ЦПК України, суддя,-

ухвалив:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради Обласна клінічна лікарня , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання дій неправомірними, відшкодування матеріальної та моральної шкоди - залишити без руху .

Надати позивачу строк 5 днів з дня вручення цієї ухвали для усунення недоліків.

Роз`яснити позивачу, що в разі якщо у вказаний строк недоліки позовної заяви не будуть усунуті, позовна заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Копію ухвали надіслати позивачеві.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя: Д.В.Цвірюк

Дата ухвалення рішення01.06.2020
Оприлюднено03.06.2020
Номер документу89564487
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання дій неправомірними, відшкодування матеріальної та моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —638/6857/20

Ухвала від 09.11.2020

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Цвірюк Д. В.

Ухвала від 01.10.2020

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Цвірюк Д. В.

Ухвала від 02.09.2020

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Цвірюк Д. В.

Ухвала від 02.09.2020

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Цвірюк Д. В.

Ухвала від 02.09.2020

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Цвірюк Д. В.

Ухвала від 25.06.2020

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Цвірюк Д. В.

Ухвала від 01.06.2020

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Цвірюк Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні