Ухвала
від 02.06.2020 по справі 361/2907/20
БРОВАРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 361/2907/20

провадження № 2/361/2398/20

02.06.2020

У Х В А Л А

02 червня 2020 року м. Бровари

Суддя Броварського міськрайонного суду Київської області Сердинський В.С., розглянувши позовну заяву Приватного акціонерного товариства Страхова компанія Фенікс до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди у порядку регресу,

у с т а н о в и в :

08 травня 2020 року до Броварського міськрайонного суду Київської області надійшла наголошена вище позовна заява.

У заяві зазначено, що місцем проживання відповідача ОСОБА_1 є: АДРЕСА_1 .

Відповідно до повідомлення відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання ЦМУ ДМС в м. Києві та Київській області від 27 травня 2020 року, відповідач ОСОБА_1 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 .

Відповідно до частини першої статті 27 ЦПК України, позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Статтями 2, 3 Закону України Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні від 11 грудня 2003 року № 1382-IV визначено, що громадянам України, а також іноземцям та особам без громадянства, які на законних підставах перебувають в Україні, гарантується свобода пересування та вільний вибір місця проживання на її території, за винятком обмежень, які встановлені законом. Місце перебування адміністративно-територіальна одиниця, на території якої особа проживає строком не менше шести місяців на рік. Місце проживання житло, розташоване на території адміністративно-територіальної одиниці, в якому особа проживає постійно або тимчасово.

Частиною першою статті 6 цього Закону передбачено, що громадянин України, а також іноземець чи особа без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в Україні, зобов`язані протягом десяти днів після прибуття до нового місця проживання зареєструвати місце проживання.

Враховуючи те, що місцем реєстрації проживання відповідача ОСОБА_1 є: АДРЕСА_2 , то дана справа не підсудна Броварському міськрайонному суду Київської області.

Частиною дев`ятою статті 186 ЦПК України визначено, що якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

Відповідно до ст. 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

З огляду на викладене, справа підлягає направленню за підсудністю до Білоцерківського міськрайонного суду Київської області, тобто за зареєстрованим місцем проживання відповідача.

На підставі викладеного та керуючись статтями 31, 187, 260 ЦПК України,

у х в а л и в :

Передати на розгляд до Білоцерківського міськрайонного суду Київської області цивільну справу за позовом Приватного акціонерного товариства Страхова компанія Фенікс до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди у порядку регресу.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду через Броварський міськрайонний суд Київської області шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо її не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя В.С.Сердинський

СудБроварський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення02.06.2020
Оприлюднено03.06.2020
Номер документу89565864
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —361/2907/20

Рішення від 27.11.2020

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Цуранов А. Ю.

Ухвала від 21.08.2020

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Цуранов А. Ю.

Ухвала від 02.06.2020

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Сердинський В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні