Постанова
від 13.01.2009 по справі 2-а-14070/08/2570
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2-а-14070/08/2570

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 січня 2009р. Чернігівський ок ружний адміністративний суд у складі:

головуючого-судді - Д'якова В.І.

при секретарі - Демченко О.А.

за участю прокурора - Дрімлюги С.О.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суду в м. Чернігові справу за адміністративним позовом Прокурора Семенівського району в інтересах держави в особі Упр авління Пенсійного фонду України в Семенівському районі Чернігівської області до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідаль ністю «Лан» про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків , -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідаль ністю «Лан» і просить стягнути з відповідача борг зі сплати страхових вн есків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в сумі 3469 , 91 грн. мотивуючи тим , що відповідач зобов'язання щодо своєчасності сплат и суми страхових внесків не виконав , тому заборгованість підлягає стягненню в примусовому порядку.

Представник позивача підтр имав позовні вимоги.

Відповідач до суду не з'явив ся , про причини неявки не повідомив т а заперечень на позов не подав. За таких обставин суд вважає за можливе ро зглянути спір по суті на підставі наявних у справі доказів.

Заслухавши пояснення представника позивача , дослідивши матеріали справи , суд вважає наступне:

Встановлено , що сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Лан» (н адалі СТОВ «Лан») зареєстроване в управлінні Пенсійного фонду України в Семенівському районі , як платник ст рахових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Згідно п.2 ст.20 Закону та п. 11.11 Інструкції про порядок об числення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фо нду України від 19.12.2003 р. № 21-1 платники , заз начені в підпункті 2.1.1 пункту 2.1 цієї Інструкції , щомісяця складають у двох примірниках розрахунок с уми страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страху вання , у якому зазначають самостійн о обчислені суми страхових внесків , за формою

згідно з додатком 23 цієї Інс трукції.

Згідно п. 6 ст. 20 цього Закону с трахувальники зобов'язані сплачувати страхові внески , нараховані з заробітної плати за відповідний базов ий звітний період , не пізніше ніж чер ез 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду. Сума внесків визна чається на підставі місячних розрахунків сум страхових внесків на зага льнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Управлінням 18.11.2008 року було проведено розрахунок сум страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхуванн я по СТОВ «Лан» , що підлягають сплаті за вересень місяць 2008 року в сумі 6582 , 70 гр н. , але підприємство сплатило тільки 3112 , 79 грн. , решта частина залишилась несплаченою і не надійшла на рахунок Управління , в зв'язку з чим відповідачу була надіслана листом вимога № Ю 162 від 03.11.2008 року , яку боржник отримав 05.11.2008 року згідно п овідомлення про вручення поштового відправлення , а тому суд вважає сума заборгованості є узгодженою.

Згідно п. 3 ст. 106 Закону України "Про загальнообов'язко ве державне пенсійне страхування" територіальні органи Пенсійного фон ду за формою та у строки , визначені пр авлінням Пенсійного фонду , надсилаю ть страхувальникам , які мають недої мку , вимогу про її сплату , яка є виконавчим документом.

Протягом десяти робочих днів із дня одержання вимог и про сплату недоїмки страхувальник зобов'язаний сплатити суми недоїмк и та суми фінансових санкцій.

Відповідно до розрахунку позивача відповідач має з аборгованість по страховим внескам в сумі 3469 , 91 грн.

Оскільки , відпо відач в порушення вимог Закону України "Про загальнообов'язкове державн е пенсійне страхування" зобов'язань щодо своєчасності сплати суми страх ових внесків не виконав , заборгован ість підлягає стягненню в примусовому порядку.

Судові витрати по справі згідно ч.4 ст.94 КАС України з в ідповідача не стягуються.

Керуючись статтями 160-163 Кодексу адміністративного с удочинства України , суд , -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Стягнути з Сільськогоспода рського товариства з обмеженою відповідальністю «Лан» (вул. Партизансь ка , 69 , с. Жадове , Се менівського району , Чернігівської о бласті , 15461 , р\р 2600830001141 , ВАТ «Дер жавний ощадний банк України» МФО 343176 , ідентифікаційний код 30849631) заборгованість по сплаті страхових внесків в с умі 3469 , 91 грн. на користь держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Семенівському районі Чернігівс ької області (р/р 25608303304185 в ВАТ «Державний

ощадний банк України» м. Сем енівка , МФО 343176 , код ЄДРПОУ 21398171).

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження , якщо таку заяву не було подано. Якщо з аяву про апеляційне оскарження було подано , але апеляційна скарга не була подана у встановлений строк , постанова набирає законної с или після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги пос танова , якщо її не скасовано , набирає законної сили після закінче ння апеляційного розгляду справи.

Постанова може бути оскаржена до Київського апеляц ійного адміністративного суду через суд першої інстанції , який ухвалив постанову. Заява про ап еляційне оскарження подається протягом 10 днів з дня складення постанови . Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протяг ом 20-ти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна ск арга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оск арження , якщо скарга подається у стр ок , встановлений для подання заяви п ро апеляційне оскарження.

СудЧернігівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.01.2009
Оприлюднено22.04.2010
Номер документу8958843
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-14070/08/2570

Постанова від 13.01.2009

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Д'яков В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні