Постанова
від 26.12.2008 по справі 2-а-9848/08
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОС ТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 грудня 2008 року у справі № 2-а-9848/08

Суддя Чернігівського окружного адміністративного суду Соломко І.І. , при секретарі Дави денко Н.Г. , розглянувши у відкритому с удовому засіданні в приміщенні суду справу за позовом Управління Пенсійного фонду України в

Деснянському районі м. Чернігова До Товариства з обмеженою відповідальністю

«Чернігівський картонно-паперовий комбінат» Про Стягнення заборгованості по сплаті страхових

внесків в сумі 8618 грн. 14 коп. За участю представника Маковка О.П. позивача

ВСТАНОВИВ:

До Чернігівського окружного адміністративного су ду надійшов адміністративний позов управління Пенсійного фонду Україн и в Деснянському районі міста Чернігова до Товариства з обмеженою відпо відальністю «Чернігівський картонно-паперовий комбінат» , в якому позивач просить стягнути су му заборгованості по сплаті страхових внесків в сумі 8618 грн. 14 коп.

В судовому засіданні предс тавник позивача позовні вимоги підтримала та просила їх задовольнити.

Відповідач заперечень на позов не надав , явку своїх представників в судове з асідання не забезпечив , хоча про дат у , час та місце розгляду справи був п овідомлений належним чином. У зв'язку з неприбуттям відповідача 22.12.2008 року судовий розгляд справи відкладався , ухвала про призначення розгляду справи та повістки направлялися відповідачу за наявною у матеріалах справи адресою.

Розглянувши подані позивачем документи і матеріал и , заслухавши пояснення представник а позивача , всебічно і повно з'ясував ши всі фактичні обставини , на яких ґр унтується позов , об'єктивно оцінивш и докази , які мають значення для розг ляду справи і вирішення спору по суті , суд вважає , що по зов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Чернігі вський картонно-паперовий комбінат» зареєстровано в управлінні Пенсій ного фонду України в Деснянському районі міста Чернігова як платник збо ру на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування за № 25031845.

Згідно поданих розрахунків суми страхових внесків на загальнообов»язкове пенсійне страхування , що підлягають сплаті , у відповідача за вересень 2008 року виникла заборгован ість на суму 7748 , 43 грн. та зі сплати фіна нсової санкції 869 , 71 грн.

Відповідно до п.6 ч.2 ст.17 Закону України «Про загальноо бов'язкове державне пенсійне страхування» , страхувальник зобов'язаний нараховувати , обчислювати і сплачувати в установл ені строки та в повному обсязі страхові внески. Страхові внески - це кошти відрахувань на соціальне страхування та збір на обов'язкове державне пе нсійне страхування , сплачені згідно із законодавством , що діяло раніше; к ошти , сплачені на загальнообов'язко ве державне пенсійне страхування відповідно до цього Закону.

Згідно ст.20 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» , обч ислення страхових внесків застрахованих осіб , здійснюється страхувальниками на підставі бухгалт ерських та інших документів , відпов ідно до яких провадиться нарахування (обчислення) або які підтверджують нарахування (обчислення) заробітної плати (доходу) , грошового забезпечення , на які відповідно до цього Закону нараховуються стр ахові внески. Сплата страхових внесків здійснюється виключно в грошові й формі. Страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внески , нараховані за відповідний базовий з вітний період , не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

Пунктом 5.1.4 Інструкції про порядок обчислення і спла ти страхувальниками та застрахованим особами внесків на загальнообов' язкове державне пенсійне страхування до пенсійного фонду України , передбачено , що нараховані за відповідний базовий звітний періо д страхові внески сплачуються платниками шляхом перерахування безготі вкових сум з їх банківських рахунків не пізніше ніж через 20 календарних д нів із дня закінчення цього періоду незалежно від виплат заробітної пла ти , на суми яких нараховуються страх ові внески.

Відповідно до п.3 ст.106 Закону України «Про загальнооб ов'язкове державне пенсійне страхування» , територіальні органи Пенсійного фонду за формою і у строки , визначені правлінням Пенсій ного фонду , надсилають страхувальни кам , які мають недоїмку , вимогу про її сплату.

Страхувальником протягом 10 робочих днів із дня одер жання вимоги про сплату недоїмки зобов'язаний сплатити зазначену у вимо зі суму недоїмки та суми фінансових санкцій. У разі незгоди з розрахунко м суми , страхувальник узгоджує її з органом Пенсійного фонду , а в раз і

неузгодження з останнім , має право на оскарження вимоги в судовому порядку.

На адресу відповідача було направлено вимогу від 03.11.2008 року № Ю-2503-1845/3567 , яка отримана 05.11.2008 року (а.с. 11).

На підставі ч.3 ст.106 закону України «Про загальнообов' язкове державне пенсійне страхування» , у разі якщо страхувальник , який одержав вимогу територіального органу Пенсійн ого фонду про сплату недоїмки і протягом десяти робочих днів після її от римання не сплатив зазначену у вимозі суму недоїмки разом з застосовано ю до нього фінансовою санкцією , вклю ченої до вимоги , або не узгодив вимог у з відповідним органом Пенсійного фонду , або не оскаржив вимогу в судовому порядку , а також у разі якщо страхувальник уз годив вимогу , але не сплатив узгодже ну суму недоїмки протягом десяти робочих днів після отримання узгоджен ої вимоги , відповідний орган Пенсій ного фонду звертається в установленому законом порядку і подає вимогу п ро сплату недоїмки до відповідного підрозділу державної виконавчої сл ужби. У зазначених випадках орган Пенсійного фонду також має право зверн утися до суду з позовом про стягнення недоїмки.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 КАС України кожна сторона повин на довести ті обставини , на яких ґрун туються її вимоги та заперечення , кр ім випадків , встановлених статтею 72 ц ього Кодексу.

За таких обставин та враховуючи те , що сума заборгованості по страховим внескам на зага льнообов'язкове державне пенсійне страхування є узгодженою , відповідачем не оскаржена , суд дійшов висновку , що позовні вимоги управління Пенсійного фонду Укра їни в Деснянському районі міста Чернігова до Товариства з обмеженою від повідальністю «Чернігівський картонно-паперовий комбінат» про стягне ння заборгованості по сплаті обов'язкових страхових внесків на суму 7748 , 43 грн. та фінансових санкцій в сумі 869 , 71 грн. , підлягають задоволенню повністю.

Оскільки спір вирішено на користь суб'єкта владних повноважень , звільненого від сплати судового збору , а також за відсутнос ті витрат позивача - суб'єкта владних повноважень , пов'язаних із залученням свідків та проведенням суд ових експертиз , судові витрати (судо вий збір) згідно ч. 4 ст. 94 КАС України стягненню з відповідача не підлягають .

Керуючись ст.ст. 9 , 69-71 , 94 , 97 , 158-163 КАС України , Ч ернігівський окружний адміністративний суд , -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повніст ю.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю «Чернігівський картонно-паперовий комбінат» ( р/р 2600230162151 в Залізничному відділенні ПІБ м. Києва , МФО 322153 , код 33111299) на к ористь управління Пенсійного фонд України в Деснянському районі міста Чернігова (р/р 25609303051155 ОПЕРВ ЧОУ Ощадбанку , МФО 353553 , код

21395284) заборгованість по сплаті страхових внесків в су мі 7748 (сім тисяч сімсот сорок вісім) грн. 43 коп. , та фінансових санкцій в сумі 869 (вісімсот шістдесят де в'ять) грн. 71 коп.

Постанова відповідно до ч. 1 ст. 254 КАС України набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оск арження , встановленого цим Кодексом , якщо таку заяву не було подано.

Постанова може бути оскаржена до суду апеляційної і нстанції протягом десяти днів з дня її складення в повному обсязі за пра вилами , встановленими ст.ст. 185-187 КАС Ук раїни , шляхом подання через суд перш ої інстанції заяви про апеляційне оскарження з наступним поданням прот ягом двадцяти днів апеляційної скарги. Апеляційна скарга може бути пода на без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження , якщо скарга подається у строк , встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Дата складання та підписан ня повного тексту постанови 31.12.2008 року.

Дата ухвалення рішення26.12.2008
Оприлюднено22.04.2010
Номер документу8959088
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-9848/08

Постанова від 26.12.2008

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Соломко І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні