Ухвала
від 02.06.2020 по справі 904/2322/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

про перехід до розгляду справи

за правилами загального позовного провадження

02.06.2020м. ДніпроСправа № 904/2322/20

За позовом Приватного підприємства "Інкубаційна станція "Птахи України", смт. Драбів Драбівського району Черкаської області

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Синельниківська птахофабрика", с. Луб"янка Синельниківського району Дніпропетровської області

про стягнення заборгованості у розмірі 1 035 485 грн. 22 коп. за договором на постачання добових курчат-бройлерів від 27.09.2019 № 13

Суддя Рудь І.А.

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Господарського суду Дніпропетровської області перебуває справа № 904/2322/20 за позовом Приватного підприємства "Інкубаційна станція "Птахи України" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Синельниківська птахофабрика" про стягнення заборгованості у розмірі 1 035 485 грн. 22 коп., відповідно до умов договору на постачання добових курчат-бройлерів від 27.09.2019 № 13.

Позовні вимоги обґрунтовані неналежним виконанням відповідачем зобов`язань за спірним договором.

Ухвалою господарського суду від 06.05.2020 прийнято позовну заяву до розгляду, визнано справу малозначною, відкрито провадження у справі, розгляд якої ухвалено здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін за наявними в матеріалах справи документами.

28.05.2020 на адресу суду надійшла зустрічна позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Синельниківська птахофабрика", в якій просить суд визнати недійсним договір на постачання добових курчат-бройлерів від 27.09.2019 № 13, укладений між Товариством з обмеженою відповідальністю "Синельниківська птахофабрика" та Приватним підприємством "Інкубаційна станція "Птахи України".

Того ж дня відповідачем до суду подано заяву про перехід зі спрощеного позовного провадження до загального позовного провадження від 28.05.2020. В обґрунтування заяви зазначає, що дана справа має велике значення для відповідача та сума, заявлена до стягнення позивачем, є досить великою. Подана заява підписана від імені ТОВ "Синельниківська птахофабрика" директором Морозовим А.М.

Ухвалою господарського суду від 02.06.2020 зустрічну позовну заяву повернуто заявнику, у зв`язку із тим, що заяву підписано особою, яка не має права її підписувати.

Розглянувши заяву відповідача про перехід зі спрощеного позовного провадження до загального позовного провадження, господарський суд зазначає таке.

Як передбачено ч. 3 ст. 247 Господарського процесуального кодексу України, при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи;7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно з ч. 6 ст. 250 Господарського процесуального кодексу України, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі.

У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Дослідивши матеріали справи, з урахуванням поданої відповідачем заяви, ціни, предмета та підстав позову, категорії і складності справи, суд дійшов висновку про необхідність розгляду цієї справи за правилами загального позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 234, 250 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Перейти до розгляду справи № 904/2322/20 за правилами загального позовного провадження.

2. Справу призначити до розгляду у підготовчому засіданні на 02.07.2020 о 14:40год.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Дніпропетровської області в залі судового засідання (кабінет № 3-303) за адресою: 49027, м. Дніпро, вул. Володимира Винниченка, 1.

3. До засідання подати:

Позивачу:

- первинну документацію на підтвердження поставки товару, відповідно до додатків № 1, № 2 до договору (видаткові накладні, товарно-транспортні накладні, докази оплати поставленого товару);

- письмові пояснення щодо строків поставки товару за наданими видатковими накладними, з урахуванням умов додатків № 1, № 2 до договору;

- докази на підтвердження оплати відповідачем вартості поставленого товару, на суму 49 662 грн. 00 коп.;

- відповідь на відзив та докази її направлення відповідачу.

Відповідачу:

- відзив на позовну заяву та докази його направлення позивачу;

- первинну документацію на підтвердження поставки позивачем товару, відповідно до додатків № 1, № 2 до договору (видаткові накладні, товарно-транспортні накладні, докази оплати поставленого товару);

- докази оплати заборгованості за позовом - у разі наявності;

- документи, що посвідчують правовий статус юридичної особи.

У разі неможливості надати витребувані судом документи - надати письмові пояснення з цього приводу.

4. Запропонувати учасникам справи заяви, клопотання, заперечення, пояснення щодо суті спору та в межах питань підготовчого/судового засідання подавати суду у письмовому вигляді з доказами надсилання на адресу іншим учасникам справи, з використанням дистанційних каналів зв`язку, з дотриманням визначених законом чи судом процесуальних строків та відповідно до вимог, серед іншого, статей 169, 170 ГПК України.

5. Звернути увагу сторін, що у разі подання документів електронною поштою на електронну адресу суду, такі документи повинні відповідати вимогам ст. 7 Закону України "Про електронні документи та електронний документообіг".

6. Явку у засідання повноважних представників учасників судового процесу визнати обов`язковою.

7. Роз`яснити учасникам справи про можливість суду прийняти рішення за наслідком підготовчого/судового засідання за відсутності їх представників за умов повного використання ними процесуальних прав, обов`язків та за наявності від них відповідних заяв.

8. Повідомити учасників справи, що у випадку безпосередньої участі представників у судовому засіданні обов`язковою є наявність засобів особистого захисту (масок, рукавичок тощо).

9. Звернути увагу учасників справи на необхідність надання cуду в письмовому порядку інформації про засоби зв`язку (електронна адреса, номер телефону, інші можливі засоби) для їх повідомлення щодо розгляду справи;

10. Обмежити на період дії карантину доступ до приміщення суду осіб, які не є представниками учасників справи (вільних слухачів).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Інформацію про дату та час розгляду справи можна отримати за електронною адресою суду: http://dp.arbitr.gov.ua/sud5005/spisok/csz\

Суддя І.А. Рудь

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення02.06.2020
Оприлюднено04.06.2020
Номер документу89593914
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —904/2322/20

Ухвала від 02.07.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Рудь Ірина Анатоліївна

Ухвала від 02.06.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Рудь Ірина Анатоліївна

Ухвала від 02.06.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Рудь Ірина Анатоліївна

Ухвала від 06.05.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Рудь Ірина Анатоліївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні