Ухвала
від 01.06.2020 по справі 819/371/15-а
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

Справа № 819/371/15-a

01 червня 2020 рокум.Тернопіль Тернопільський окружний адміністративний суд, в складі головуючого судді Баб`юка П.М. розглянувши в порядку письмового провадження питання про заміну первісного відповідача його правонаступником в адміністративній справі за позовною заявою фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 до Тернопільської об`єднаної податкової інспекції Головного Управління Державної фіскальної служби в Тернопільській області про скасування рішення,

ВСТАНОВИВ:

До Тернопільського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 до Тернопільської об`єднаної податкової інспекції Головного Управління Державної фіскальної служби в Тернопільській області про скасування рішення.

Ухвалою суду від 06 травня 2020 року судове засідання в даній справі призначено 01 червня 2020 року о 11:00 год.

01 червня 2020 року від представника відповідача надійшло клопотання про здійснення заміни відповідача - Тернопільської об`єднаної податкової інспекції Головного Управління Державної фіскальної служби в Тернопільській області на його правонаступника - Головне управління ДПС України у Тернопільській області та відкладення розгляду справи.

В судове засідання позивач не прибув, про час і місце розгляду справи повідомлявся належним чином, причини неприбуття до суду не повідомив, клопотань про відкладення розгляду справи до суду не надходило.

У зв`язку з неявкою у судове засідання всіх осіб, які беруть учать у справі, суд, керуючись частиною четвертою статті 229 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) не здійснював фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу та розглянув дану справу в порядку письмового провадження відповідно до частини дев`ятої статті 205 КАС України.

Відповідно до статті 52 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Судом встановлено, що за Постановою Кабінету Міністрів України від 18.12.2018 №1200 утворено Державну податкову службу України та Державну митну службу України, внаслідок реорганізації Державної фіскальної служби України шляхом поділу.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України "Про утворення територіальних органів Державної податкової служби" від 19.06.2019 №537, вирішено реорганізувати територіальні органи Державної фіскальної служби України шляхом їх приєднання до відповідних територіальних органів Державної податкової служби згідно відповідного переліку.

Разом з тим, розпорядженням Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 № 682-р "Питання Державної податкової служби" погоджено пропозицію Міністерства фінансів щодо можливості забезпечення здійснення Державною податковою службою покладених на неї постановою Кабінету Міністрів України від 6 березня 2019 року № 227 "Про затвердження положень про Державну податкову службу України та Державну митну службу України" функцій і повноважень Державної фіскальної служби, що припиняється, з реалізації державної податкової політики, державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового законодавства, а також законодавства з питань сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування та законодавства з інших питань, контроль за дотриманням якого покладено на Державну податкову службу.

Також, відповідно до наказу Державної податкової служби України від 28.08.2019 №36 "Про початок діяльності Державної податкової служби України", розпочато виконання Державною податковою службою України функцій і повноважень Державної фіскальної служби України, що припиняється.

За розпорядженням Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 №682-р "Питання Державної податкової служби" ДПС України видала наказ від 28.08.2019 №36 "Про початок діяльності Державної податкової служби України".

Наказом Головного управління ДПС у Тернопільській області від 29.08.2019 №9 розпочало діяльність Головне управління ДПС у Тернопільській області.

Таким чином, у межах спірних правовідносин Головне управління ДПС у Тернопільській області є правонаступником відповідача - Тернопільської об`єднаної податкової інспекції Головного Управління Державної фіскальної служби в Тернопільській області.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне допустити заміну відповідача - Тернопільської об`єднаної податкової інспекції Головного Управління Державної фіскальної служби в Тернопільській області його правонаступником - Головним управлінням ДПС у Тернопільській області та задовольнити клопотання представника відповідача.

У зв`язку з наведеним, судом визнано за необхідне відкласти судове засідання у даній справі.

Відповідно до частини 8 статті 205 КАС України про відкладення розгляду справи постановляється ухвала.

Керуючись статтями 52, 205, 223, 229, 248 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання Головного управління ДПС у Тернопільській області про заміну відповідача на його правонаступника - задовольнити.

Замінити первісного відповідача у справі Тернопільську об`єднану податкову інспекцію Головного Управління Державної фіскальної служби в Тернопільській області на його правонаступника - Головне управління ДПС у Тернопільській області.

Відкласти розгляд справи на 10 червня 2020 року о 11:00 год., який відбудеться в залах судових засідань Тернопільського окружного адміністративного суду за адресою м.Тернопіль, вул. Грушевського, 6.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Оскарження ухвали окремо від рішення суду не допускається. Заперечення на ухвалу може бути включене до апеляційної скарги на рішення суду.

Головуючий суддя Баб`юк П.М.

копія вірна

Суддя Баб`юк П.М.

Дата ухвалення рішення01.06.2020
Оприлюднено03.06.2020
Номер документу89597493
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування рішення

Судовий реєстр по справі —819/371/15-а

Ухвала від 24.09.2020

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баб'юк Петро Михайлович

Ухвала від 24.09.2020

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баб'юк Петро Михайлович

Ухвала від 16.07.2020

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баб'юк Петро Михайлович

Ухвала від 10.06.2020

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баб'юк Петро Михайлович

Ухвала від 01.06.2020

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баб'юк Петро Михайлович

Ухвала від 06.05.2020

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баб'юк Петро Михайлович

Ухвала від 09.04.2020

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баб'юк Петро Михайлович

Постанова від 17.03.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Хохуляк В.В.

Ухвала від 13.03.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Хохуляк В.В.

Ухвала від 10.05.2016

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Костенко М.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні