Ухвала
від 20.05.2020 по справі 495/2774/20
БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 495/2774/20

Номер провадження 1-кс/495/1112/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 травня 2020 рокум. Білгород-Дністровський

Слідчий суддя Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області ОСОБА_1

при секретарі судового засідання - ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Білгород-Дністровському клопотання слідчого СВБілгород-ДністровськогоВП ГУНПв Одеськійобласті майораполіції ОСОБА_3 про проведення огляду,

В С Т А Н О В И В:

19.05.2020 року слідчий СВ Білгород-Дністровського ВП ГУНП в Одеській області майор поліції ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області з погодженим прокурором Білгород-Дністровської місцевої прокуратури клопотанням про проведення огляду.

В клопотанні зазначено, що 28.12.2019 Білгород-Дністровським ВП ГУНП в Одеській області 21.11.2017 зареєстровано заявупредставника Громадської організації"Майбутнє за нами" ОСОБА_4 про те, що на території м. Білгород-Дністровський, Білгород-Дністровського району та Саратського району,без відповідних документів дозвільного характеру, незаконно здійснюють господарську діяльність, наступні АЗС/АГЗСП,що розташована на 83 км дороги Одеса - Рені біля АЗС "Бєст - Фюєл"в с. МонашіБілгород-Дністровському району, АЗС "ЧервонаКалина", що розташована в с. Старокозаче Білгород-Дністровського районута інші.

В порядку ст. 214 КПК України, відомості по даному факті, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019160240003076 від 28.12.2019 за правовою кваліфікацією передбаченою ст. 272 ч. 1 КК України, тобто грубе порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві.

Під час досудового розслідування встановлено, що товариство з обмеженою відповідальністю (далі ТОВ) «БестФьюел», код ЄДРПОУ: 38381144, облаштувавши автомобільну заправну станцію по вул. Малиновського, 5/Д, № 4 в с. СтарокозачеБілгород-Дністровського району Одеської області, без отримання відповідних дозвільних документів, здійснює господарську діяльність, чим грубо порушує правила безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві.

Підставою для проведення огляду є необхідність здобуття та фіксації доказів, які прямо чи непрямо підтверджують існування чи відсутність обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні (ст. 91 КПК України), та інших обставин, які мають значення для кримінального провадження, а також достовірність чи недостовірність, можливість чи неможливість використання інших доказів.

На підставі наведеного слідчий просить клопотання задовольнити.

В судове засідання слідчий та прокурор не з`явилися, надали до суду письмову заяву з проханням розглядати дане клопотання за їх відсутності та на підставі доданих копій матеріалів до клопотання, а також зазначили, що клопотання підтримують, просять його задовольнити.

Вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді. У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: 1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; 3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 4) підстави для обшуку; 5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; 6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) індивідуальні або родові ознаки речей, документів, іншого майна або осіб, яких планується відшукати, а також їхній зв`язок із вчиненим кримінальним правопорушенням. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання. Клопотання про обшук розглядається у суді в день його надходження за участю слідчого або прокурора.

Враховуючи вищевикладене та те, що слідчим надано достатньо даних, які дають підстави вважати, що огляд автомобільної заправної станції ТОВ «БестФьюел», код ЄДРПОУ: 38381144, по вул. Малиновського, 5/Д, № 4 в с. Старокозаче Білгород-Дністровського району Одеської області, може позитивно вплинути на хід проведення досудового розслідування по кримінальному провадженню, внесеному до ЄРДР № 12019160240003076, слідчий суддя дійшов до висновку про необхідність задоволення клопотання.

Керуючись ст. 234, 237 КПК України, суд

ВСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВБілгород-ДністровськогоВП ГУНПв Одеськійобласті майораполіції ОСОБА_3 про проведення огляду - задовольнити.

Надати прокурорам Білгород-Дністровської місцевої прокуратури Одеської області ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 ,слідчому слідчого відділу Білгород-Дністровського ВП ГУНП в Одеській області майору поліції ОСОБА_3 , а також за доручення слідчого, іншим співробітникам Національної поліції України, із залученням спеціалістів дозвіл на проведення огляду автомобільної заправної станції ТОВ «БестФьюел»,код ЄДРПОУ:38381144,по вул.Малиновського,5/Д,№ 4в с.Старокозаче Білгород-Дністровськогорайону Одеськоїобласті,а саме території земельної ділянки, будівель, споруд, приміщень, обладнання, ємкостей з паливо-мастильними матеріалами тощо, з метою виявлення та фіксації відомостей, щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.272 КК України.

Строк дії ухвали один місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.05.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу89605896
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення огляду

Судовий реєстр по справі —495/2774/20

Ухвала від 20.05.2020

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Мишко В. В.

Ухвала від 20.05.2020

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Мишко В. В.

Ухвала від 20.05.2020

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Мишко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні