Ухвала
від 02.06.2020 по справі 766/5650/20
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 766/5650/20

н/п 2/766/7362/20

УХВАЛА

про залучення співвідповідача

02.06.2020 року м.Херсон

Херсонський міський суд Херсонської області у складі:

головуючої судді Войцеховської Я.В.

при секретарі Кобець А.І.

розглянувши у відкритому судовому засідання в порядку спрощеного позовного провадження клопотання позивача про залучення співвідповідача у справі за позовом ОСОБА_1 до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Берегиня" про стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу ,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Херсонського міського суду Херсонської області перебуває справа за позовом ОСОБА_1 до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Берегиня" про стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу .

Від позивача надійшло клопотання про залучення до участі у справі в якості співвідповідача Державне підприємство Державне науково-виробниче підприємство Винконсервпроект , оскільки він поновлений на посаді виконуючого обов`язки директора даного підприємства і останнє, станом на дату звернення позивача до суду з даним клопотанням, не перебуває в процесі припинення.

В судове засідання позивач не з`явився, надав заяву про розгляд справи за його відсутності.

Представник відповідача в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, причини неявки суду не повідомив. Клопотань на адресу суду від нього не надходило.

Суд, ознайомившись з матеріалами справи, вважає, що клопотання позивача про залучення співвідповідача підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно зіст.51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає за необхідне клопотання позивача задовольнити та залучити до участі у справі в якості співвідповідача Державне підприємство Державне науково-виробниче підприємство Винконсервпроект , оскільки з матеріалів справи вбачається, що позивач поновлений на посаді виконуючого обов`язки директора даного підприємства , правонаступником якого є Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Берегиня". На даний час ДП Винконсервпроект не перебуває в процесі припинення.

Керуючись ст.51 ЦПК України, суд ,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання позивача про залучення до участі у справі співвідповідача - задовольнити.

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Берегиня" про стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу в якості співвідповідача - Державне підприємство Державне науково-виробниче підприємство Винконсервпроект ( 73025 м.Херсон вул.Червонофлотська ( Богородицька), 124).

Призначити судове засідання по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Берегиня", ДП Державне науково-виробниче підприємство Винконсервпроект про стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу на 07 липня 2020 року на 13:00 год. у приміщенні Херсонського міського суду Херсонської області (м. Херсон, вул. Маяковського, 6/29, зал 504)

Співвідповідач ДП Державне науково-виробниче підприємство Винконсервпроект має право протягом 15 календарних днів з дня отримання даної ухвали, але не пізніше 07.07.2020року надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Співвідповідач має право в цей же строк надіслати позивачу, за наявності - іншим відповідачам, третім особам копії відзиву та доданих до нього документів.

Роз`яснити співвідповідачу ДП Державне науково-виробниче підприємство Винконсервпроект , що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Відповідно до п. 3 Розділу ХІІ ЦПК України процесуальні строки продовжуються на строк дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Повідомити учасників справи про можливість отримання інформації щодо справи на веб-сторінці офіційного веб-порталу судової влади України за адресою: https://court.gov.ua/fair/sud2125.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Я.В.Войцеховська

СудХерсонський міський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення02.06.2020
Оприлюднено04.06.2020
Номер документу89614772
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —766/5650/20

Ухвала від 18.02.2021

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Войцеховська Я. В.

Ухвала від 04.02.2021

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Войцеховська Я. В.

Рішення від 29.10.2020

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Войцеховська Я. В.

Ухвала від 02.06.2020

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Войцеховська Я. В.

Ухвала від 13.04.2020

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Войцеховська Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні