Ухвала
від 28.04.2020 по справі 607/6914/20
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28.04.2020 Справа №607/6914/20

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю слідчого СВ Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , розглянувши в залі суду у м. Тернополі клопотання слідчого СВ Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 про проведення огляду,-

ВСТАНОВИВ:

До слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області з клопотанням про проведення огляду земельної ділянки, з кадастровим номером 6110100000:02:026:0034, яка розташована м. Тернопіль на куті вул. Вояків дивізії «Галичина» та проспекту Степана Бандери, в межах кримінального провадження № 42020211180000053 від 27.03.2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України, звернувся слідчий СВ Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , за погодженням прокурора Тернопільської місцевої прокуратури ОСОБА_4 .

Частиною 2 ст. 9 КПК України встановлено, що прокурор, керівник органу досудового розслідування, слідчий зобов`язані всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження.

Як зазначено у клопотанні, на адресу СВ ТВП ГУ НП в Тернопільській області надійшли матеріали із Тернопільської місцевої прокуратури, за фактом можливого зловживання службовим становищем посадовими особами Тернопільської міської ради при передачі в оренду земельної ділянки за кадастровим номером 6110100000:02:026:0034 ПП «ВІВА-Плюс».

Окрім того, в соціальній мережі facebook на сторінці ОСОБА_5 опублікована стаття «Колись там мала бути транспортна розв`язка, але не судилося», що викликала значний резонанс у суспільстві, в якій зазначено, що на повороті з проспекту Степана Бандери до вулиці Вояків дивізії «Галичина» не буде транспортної розв`язки, бо на цьому місці розпочалося будівництво.

Необхідність звернення до суду з вказаним клопотанням обумовлена тим, що для проведення повного та всебічного досудового розслідування у даному кримінальному провадженні та дослідження усіх обставин справи, виникла необхідність у проведенні огляду земельної ділянки за кадастровим номером 6110100000:02:026:0034, загальною площею 0.007 га, що знаходиться за адресою : м. Тернопіль на куті вул. Вояків дивізії «Галичина» та проспекту Степана Бандери із залученням відповідних спеціалістів: Тернопільського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, а також володільця (користувача) вказаної земельної ділянки з метою підтвердження або спростування відомостей про факти недотримання вимог чинного законодавства під час здійснення діяльності на даній земельній ділянці, зокрема під час виконання будівельних та інших робіт, відтак, слідчий просив клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Вивчивши доводи клопотання та додані до нього матеріали, беручи до уваги надані слідчим пояснення, слідчий суддя вважає, що клопотання не підлягає задоволенню з огляду на наступне.

Згідно ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Керуючись вимогами кримінального процесуального законодавства, беручи до уваги зміст заявленого клопотання та долучених до клопотання документів, а також пояснення слідчого, слідчий суддя зазначає, що слідчим не доведено мети відшукання будь-яких доказів для встановлення обставин, передбачених ст. 91 КПК України, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, не вбачається наявності реальних обґрунтованих підстав для проведення огляду в частині необхідності виявлення конкретних відомостей чи документів, які могли б виступити доказами вчинення кримінального правопорушення, не слідує вказівок на вчинення слідчими всіх необхідних дій, спрямованих на проведення огляду за правилами, встановленими ст.. 237 КПК України, відсутні підстави для задоволення заявленого клопотання з огляду на його передчасність, оскільки слідчим не було надано жодних відомостей про власника (-ів) вказаної земельної ділянки, не зазначено про отримані, в тому числі, оперативним шляхом, дані щодо фактичних володільців/користувачів вказаної земельної ділянки, на якій вже розпочато будівництво, не зазначено про звернення органами досудового розслідування щодо проведення огляду вказаної земельної ділянки у добровільному порядку та наявність відмови за таким зверненням, або ж наявність будь-яких перешкод, які виникли чи могли б виникнути у випадку здійснення огляду самостійно слідчими, що потребувало б отримання відповідного дозволу за ухвалою слідчого судді за умови неможливості іншими способами досягнути мети, яку переслідує орган досудового розслідування.

З урахуванням вищевикладеного, керуючись загальними засадами здійснення кримінального провадження та його завдання, слідчий суддя приходить до висновку про відсутність підстав для задоволення клопотання слідчого про дозвіл на огляд земельної ділянки з кадастровим номером 6110100000:02:026:0034, загальною площею 0.007 га, що знаходиться за адресою : м. Тернопіль на куті вул. Вояків дивізії «Галичина» та проспекту Степана Бандери.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 84-86, 94, 237, 309 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

У задоволені клопотання слідчого СВ Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 про проведення огляду відмовити.

Ухвала є остаточною, оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.04.2020
Оприлюднено08.02.2023
Номер документу89637272
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення огляду

Судовий реєстр по справі —607/6914/20

Ухвала від 28.04.2020

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Братасюк В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні