Ухвала
від 01.06.2020 по справі 627/1253/19
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД


Справа № 627/1253/19 Головуючий 1-ї інстанції: ОСОБА_1

Провадження №11-кп/818/2459/20 Доповідач: ОСОБА_2

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01 червня 2020 року м.Харків

Суддя судовоїпалати зрозгляду кримінальнихсправ Харківськогоапеляційного суду ОСОБА_2 ,перевіривши клопотання ОСОБА_3 пропоновлення строкуна подачуапеляційної скарги навирок Краснокутськогорайонного судуХарківської областівід 3 лютого 2020 року,

В С Т А Н О В И В :

Вироком Краснокутськогорайонного судуХарківської областівід 3 лютого 2020 року ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , було визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 246 КК України, та призначено йому покарання у виді трьох років позбавлення волі, задоволено цивільний позов Національного природного парку «Слобожанський», стягнуто з ОСОБА_3 на користь держави збитки в сумі 129176 гривень та судові витрати в сумі 8635.

Не погодившисьз вирокомсуду,засуджений ОСОБА_3 через канцелярію ДУ «Харківський слідчий ізолятор» подав клопотання, в якому просить поновити строк подачі апеляційної скарги, мотивуючи це тим, що йому не було надано можливості ознайомитися із матеріалами кримінального провадження № 12019220360000425, після ознайомлення із якими буде подана апеляційна скарга.

Відповідно доч.1ст.392КПК Українив апеляційномупорядку можутьбути оскарженісудові рішення,які булиухвалені судамипершої інстанціїі ненабрали законноїсили,а саме: вироки, крім випадків, передбаченихстаттею 394цього Кодексу. Положення ст. 395 КПК України визначають порядок та строки апеляційного оскарження. З приписів вказаної статті випливає, що на вирок суду може бути подана апеляційна скарга протягом тридцяти днів з дня його проголошення, а для особи, яка перебуває під вартою, строк подачі апеляційної скарги обчислюється з моменту вручення їй копії судового рішення.

Відповідно до ч. 1 ст. 117 КПК України пропущений із поважних причин строк повинен бути поновлений за клопотанням заінтересованої особи ухвалою слідчого судді, суду. Пунктом 4 частини 3статті 399 КПК Українипередбачено, що апеляційна скарга подана після закінчення строку апеляційного оскарження повертається, якщо особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку або суд апеляційної інстанції за заявою особи не знайде підстав для його поновлення. Зі змісту викладених вимог кримінального процесуального закону слідує, що разом з клопотанням про поновлення строку апеляційного оскарження судового рішення особа повинна подати також і апеляційну скаргу. Звернення із клопотанням про поновлення строку на апеляційне оскарження судового рішення нерозривно пов`язане із подачею апеляційної скарги на це судове рішення. Як вбачається з матеріалів справи ОСОБА_3 звернувся лише із клопотанням про поновлення строку на подання апеляційної скарги. Разом з тим, засудженим не подано до суду самої апеляційної скарги в розумінні положеньст.396 КПК України. За таких обставин, підстав для розгляду клопотання засудженого про поновлення строку апеляційного оскарження вироку за відсутністю апеляційної скарги не вбачається. При цьому, слід зазначити, що засуджений не позбавлений права повторного подання звернення з клопотанням про поновлення строку на апеляційне оскарження вироку з дотриманням викладених вище вимог кримінального процесуального закону.

Керуючись ст.399КПК України, суддя,-

У Х В АЛ И В :

Клопотання засудженого ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , про поновлення строку на апеляційне оскарження вироку Краснокутськогорайонного судуХарківської областівід3лютого 2020року повернути особі, яка його подала. Копію ухвали про повернення клопотання надіслати засудженому ОСОБА_3 разом з клопотанням та усіма доданими до нього матеріалами.

Ухвала можебути оскарженав касаційномупорядку доКасаційного кримінальногосуду ВерховногоСуду протягомтрьох місяцівз дняпроголошення,а обвинуваченим,який перебуваєпід вартою,-у тойже строкз днявручення йомукопії ухвали.

Суддя Харківського

апеляційного суду ОСОБА_2

СудХарківський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення01.06.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу89648350
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти довкілля Незаконна порубка лісу

Судовий реєстр по справі —627/1253/19

Ухвала від 01.06.2020

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Яковлева В. С.

Вирок від 03.02.2020

Кримінальне

Краснокутський районний суд Харківської області

Вовк Л. В.

Ухвала від 17.01.2020

Кримінальне

Краснокутський районний суд Харківської області

Вовк Л. В.

Ухвала від 28.11.2019

Кримінальне

Краснокутський районний суд Харківської області

Вовк Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні