Ухвала
від 01.06.2020 по справі 760/11915/20
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 760/11915/20

1-кс-4278/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01 червня 2020 року слідчий суддя Солом`янського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши матеріали справи за скаргою Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «ЛОБАНОВСЬКОГО 6-В» на бездіяльність уповноважених осіб слідчого відділу Солом`янського управління поліції Головного управління Національної поліції України в місті Києві, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, -

В С Т А Н О В И В:

27.05.2020 року до Солом`янського районного суду м. Києва надійшла скарга ОСББ «ЛОБАНОВСЬКОГО 6-В» на бездіяльність уповноважених осіб СВ Солом`янського УП ГУ НП України в місті Києві, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Вимоги скарги мотивовані тим, що 15.05.2020 року Головою правління ОСББ «ЛОБАНОВСЬКОГО6-В» ОСОБА_3 до Солом`янського УП ГУ НП України в м. Києві було подано заяву про кримінальне правопорушення за ч. 2 ст. 191 КК України.

Заява була зареєстрована за № 28172 від 18.05.2020 року, а 24.05.2020 року передана до відділу державної служби по боротьбі з економічною злочинністю Солом`янського управління поліції, але відомості за якою до Єдиного реєстру досудових розслідувань не внесені.

Заявник просить зобов`язати уповноважених осіб слідчого відділу Солом`янського УП ГУ НП України в м. Києві внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за заявою ОСОБА_3 ,поданою вінтересах ОСББ «ЛОБАНОВСЬКОГО 6-В» від 15.05.2020 року про кримінальне правопорушення.

Представник заявника у судове засідання не з`явився, подав через канцелярію суду заяву з якої вбачається, що він вимоги скарги підтримує в повному обсязі та просить проводити розгляд справи без його участі.

Представник Солом`янського УП ГУ НП України в м. Києві в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду скарги Солом`янське УП ГУ НП України в м. Києві повідомлене належним чином.

Відповідно до чинного процесуального законодавства відсутність слідчого не є перешкодою для розгляду скарги.

Дослідивши матеріали скарги, слідчий суддя приходить до наступного.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 303 КПК України на досудовому провадженні можуть бути оскаржені бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення, у неповерненні тимчасово вилученого майна згідно з вимогами статті 169 цього Кодексу, а також у нездійсненні інших процесуальних дій, які він зобов`язаний вчинити у визначений цим Кодексом строк, заявником, потерпілим, його представником чи законним представником, підозрюваним, його захисником чи законним представником, представником юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, володільцем тимчасово вилученого майна.

Слідчим суддею встановлено, що 15.05.2020 року Голова правління ОСББ «ЛОБАНОВСЬКОГО6-В» ОСОБА_3 звернувся до Солом`янського УП ГУ НП України в м. Києві з заявою про кримінальне правопорушення, яка була зареєстрована за № 28172 від 18.05.2020 року.

Згідно з вимогами ч. 1 ст. 214 КПК України слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування. Слідчий, який здійснюватиме досудове розслідування, визначається керівником органу досудового розслідування.

Однак протягом 24 годин та станом на день подання скарги відповідні відомості про вчинення злочину за заявою ОСОБА_3 ,поданою вінтересах ОСББ «ЛОБАНОВСЬКОГО 6-В» до Єдиного реєстру досудових розслідувань не були внесені.

Відповідно до ч. 4 ст. 214 КПК України слідчий, прокурор, інша службова особа, уповноважена на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, зобов`язані прийняти та зареєструвати таку заяву чи повідомлення. Відмова у прийнятті та реєстрації заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається.

Підпунктом 1 п. 3.1. розділу І Положення про порядок ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань, затвердженого наказом Генеральної прокуратури України від 17.08.2012 року № 69 «Про Єдиний реєстр досудових розслідувань», передбачено внесення відомостей про повідомлення про вчинені кримінальні правопорушення до Реєстру у термін, визначений ч. 1 ст. 214 КПК України.

З огляду на наведене, скарга підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 214, 303-307, 309 КПК України, Положенням про порядок ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань, затвердженого наказом Генеральної прокуратури України від 06 квітня 2016 року № 139 Про Єдиний реєстр досудових розслідувань, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Скаргу Об`єднанняспіввласників багатоквартирногобудинку «ЛОБАНОВСЬКОГО6-В»на бездіяльністьуповноважених осібслідчого відділуСолом`янського управлінняполіції Головногоуправління Національноїполіції Українив містіКиєві,яка полягаєу невнесеннівідомостей прокримінальне правопорушеннядо Єдиногореєстру досудовихрозслідувань задовольнити.

Зобов`язати уповноважену особу Солом`янського УП ГУ НП в м. Києві, до компетенції якої входить внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань:

- не пізніше 24 годин після отримання копії ухвали внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення, зазначеного в заяві від 15 травня 2020 року, поданій ОСББ «ЛОБАНОВСЬКОГО 6-В», яка зареєстрована в Солом`янському УП ГУ НП в м. Києві 18 травня 2020 року за № 28172;

- розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей та надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення01.06.2020
Оприлюднено08.02.2023
Номер документу89663193
СудочинствоКримінальне
Сутькримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань

Судовий реєстр по справі —760/11915/20

Ухвала від 01.06.2020

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Калініченко О. Б.

Ухвала від 01.06.2020

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Калініченко О. Б.

Ухвала від 28.05.2020

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Калініченко О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні