Ухвала
від 05.06.2020 по справі 588/433/20
ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 588/433/20

провадження № 2/588/211/20

У Х В А Л А

05 червня 2020 року Тростянецький районний суд Сумської області у складі:

головуючої судді Щербаченко М.В.,

за участю секретаря судового засідання Безкоровайної А.С.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

розглянувши у судовому засіданні в залі суду у м.Тростянці матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_3 в інтересах ОСОБА_4 до Семереньківської сільської ради Тростянецького району Сумської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог ОСОБА_5 про визнання права власності на нерухоме майно за набувальною давністю,

У С Т А Н О В И В:

У провадженні Тростянецького районного суду Сумської області перебуває цивільна справа за указаним позовом, в якому представник позивача адвокат Сумцов Є.С. просить суд визнати за ОСОБА_1 право власності на нежитлову сільськогосподарську будівлю, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 за набувальною давністю.

Під час судового розгляду справи судом установено, що за даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно спірне нежитлове приміщення належить на праві приватної власності ТОВ "Агрофірма "Семереньки".

Судом на обговорення поставлено питання про заміну неналежного відповідача - Семереньківської сільської ради - належним ТОВ "Агрофірма Семереньки".

Позивач та його представник ОСОБА_2 просили суд вирішити питання залучення указаного товариства відповідачем у справі.

Інші учасники справи не з`явились, повідомлені належним чином про час і місце розгляду справи.

Заслухавши думку позивача та його представника, дослідивши матеріали справи, суд дійшов таких висноків.

В силу вимог частин 2, частини 4 статті 51 ЦПК України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Відповідачем за позовом про визнання права власності за набувальною давністю є попередній власник майна або особа, яка вважає себе власником майна.

Семереньківська сільська рада за матерілами справи не є власником спірного нерухомого майна і не оспорює право на це майно позивача.

Проте, ТОВ "Агрофірма Семереньки" у листі від 25.05.2020 № 156 повідомило суду про те, що вважає себе власником нежитлових будівель за адресою: АДРЕСА_1 .

Отже, оскільки рішення у цій справі може вплинути на права та інтереси ТОВ "Агрофірма Семереньки", саме указане товариство має відповідати за позовними вимогами заявленими адвокатом Сумцовим Є.С. в інтересах ОСОБА_1 .

З огляду на викладене, суд дійшов висновку про необхідінсть заміни первісного неналежного відповідача у цій справі - на ТОВ "Агрофірма Семереньки", що є підставою для відкладення судового розгляду та надання часу Товариству подати відзив на позовну заяву.

На підставі викладеного, керуючись вимогами статей 51, 260, 261 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Замінити первісного неналежного відповідача Семереньківську сільську раду Тростянецького району належним відповідачем Товариством з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Семереньки" (код 33486731, адреса:вул.Центральна, 2а у с.Печини Тростянецького району Сумської області.

Відкласти судовий розгляд до 10 год. 00 хв. 25 червня 2020 року.

Надіслати Товариству з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Семереньки" копію позовної заяви разом з копіями доданих до неї документів та запропонувати подати відзив на позов протягом 15 днів із дня отримання копії цієї ухвали. Копію відзиву та доданих до нього документів відповідач повинен також надіслати позивачу та іншим учасникам справи.

Роз`яснити Товариству з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Семереньки", що у разі не надання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Установити позивачу семиденний строк з дня отримання копії відзиву (у разі його надіслання відповідачем) для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам статті 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Установити відповідачу семиденний строк з дня отримання копії відповіді на відзив (у разі його надіслання позивачем) для подання заперечень, які мають відповідати вимогам статті 178 ЦПК України, копії яких одночасно з поданням до суду повинні бути надіслана іншим учасникам справи.

Строки щодо зміни предмета або підстави позову, збільшення або зменшення розміру позовних вимог, подання доказів, витребування доказів, подання відзиву та відповіді на відзив, заперечення, пояснень третьої особи щодо позову або відзиву, продовжуються на строк дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, а саме за такою веб-адресою сторінки - http://court.gov.ua/fair/sud1818.

У судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя М.В.Щербаченко

СудТростянецький районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення05.06.2020
Оприлюднено09.06.2020
Номер документу89666798
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —588/433/20

Рішення від 08.09.2020

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Щербаченко М. В.

Рішення від 08.09.2020

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Щербаченко М. В.

Ухвала від 05.06.2020

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Щербаченко М. В.

Ухвала від 30.03.2020

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Щербаченко М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні