Ухвала
від 09.06.2020 по справі 142/335/20
ПІЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 142/335/20

Номер провадження 2/142/312/20

У Х В А Л А

про відкриття провадження

09 червня 2020 року смт. Піщанка

Суддя Піщанського районного суду Вінницької області Щерба Н. Л., отримавши позовну заяву ОСОБА_1 , яка зареєстрована та проживає в АДРЕСА_1 , представник позивача - адвокат Купрій Олександр Миколайович, який зареєстрований та проживає в АДРЕСА_2 , до ОСОБА_2 , який проживає в АДРЕСА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: "Фермерське господарство "Каїта В. П.", що знаходиться в смт. Крижопіль Крижопільського району Вінницької області, вул. Олександра Савченка, 13/г, про визнання договору оренди землі недійсним, та додані до неї матеріали, -

ВСТАНОВИВ:

04 червня 2020 року до Піщанського районного суду Вінницької області надійшла позовна заява підписана представником - адвокатом Купрієм О. М. подана в інтересах ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: "Фермерське господарство "Каїта В. П." про визнання договору оренди землі недійсним.

У вказаній позовній заяві представник позивача просить суд визнати недійсним договір оренди землі б/н від 28.03.2019 року, укладений між ОСОБА_1 , яка зареєстрована та проживає в АДРЕСА_4 (паспорт НОМЕР_1 , виданий 10 липня 1997 року Піщанським РВ УМВС України у Вінницькій області, податковий номер НОМЕР_2 ), та ОСОБА_2 , адреса та місцезнаходження: АДРЕСА_5 , паспорт НОМЕР_3 , виданий 13 серпня 1996 року Ужгородським МВ УМВС України в Закарпатській області, ідентифікаційний код НОМЕР_4 , з одночасним припиненням іншого речового права 31272825 щодо земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 2,4117 га, кадастровий номер 0523283400:04:001:0095, яка розташована на території Чорноминської сільської ради Піщанського району Вінницької області.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 04 червня 2020 року її було передано для розгляду судді Щербі Н Л.

В частині 1 ст. 187 ЦПК України передбачено, що за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу.

За положеннями ч. 1 ст. 11 ЦПК України, суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов`язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Відповідно до ч. 2 ст. 267 ЦПК України, заява про захист цивільного права або інтересу має бути прийнята судом до розгляду незалежно від спливу позовної давності.

Беручи до уваги, що спір підвідомчий суду, дана справа підсудна Піщанському районному суду Вінницької області, враховуючи, що позовна заява та додані до неї документи оформлені з дотриманням вимог ст. 175, ст. 177 ЦПК України, не вбачаю підстав, які б перешкоджали прийняттю позовної заяви до розгляду та відкриттю провадження у справі.

Беручи до уваги відсутність клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження, враховуючи зміст позовних вимог, вважаю за доцільне розгляд даної цивільної справи здійснювати в порядку загального позовного провадження.

На виконання вимог, викладених в ч. 1 ст. 196 ЦПК України, де зазначено, що для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання, в даній справі слід призначити підготовче судове засідання, про дату і час якого повідомити учасників справи.

Відповідно до положень ч. 2 ст. 196 ЦПК України, дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій. Підготовче засідання має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Відповідно до п. 10 ч. 2 ст. 187 ЦПК України про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються, в тому числі, строк надання пояснень третіми особами, яких було залучено при відкритті провадження у справі.

Згідно положень ч. 3 ст. 187 ЦПК України якщо при відкритті провадження у справі було вирішено питання про залучення третіх осіб, позивач не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі повинен направити таким третім особам копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання або до початку розгляду справи по суті в порядку спрощеного позовного провадження.

Крім того, згідно положень ч. 2 ст. 187 ЦПК України під час відкриття провадження суд вирішує заяви і клопотання позивача, що надійшли разом із позовною заявою, якщо їх вирішення не потребує виклику сторін. Разом з позовною заявою до суду надійшло клопотання представника позивача, в якому він просить суд витребувати від "Фермерського господарства "Каїта В. П.", код ЄДРПОУ 37338130, юридична адреса та місцезнаходження: вул. Олександра Савченка, буд. 13/г, смт. Крижопіль Крижопільського району Вінницької області, поштовий індекс 24600, оригінал угоди від 21.01.2019 року про розірвання договору оренди землі від 28.03.2019 року, об`єктом оренди якого є земельна ділянка загальною площею 2,4117 га, кадастровий номер 0523283400:04:001:0095, та витребувати у ОСОБА_2 оригінал договору оренди землі від 28.03.2019 року, щодо земельної ділянки сільськогосподарського призначення, загальною площею 2,4117 га, кадастровий номер 0523283400:04:001:0095, яка розташована на території Чорноминської сільської ради Піщанського району Вінницької області.

Враховуючи, що документи, які просить витребувати представник позивача знаходяться у відповідача по справі та в третьої особи, суд приходить до висновку, вказане клопотання не можливо вирішити без врахування думки сторін по справі, а тому його слід вирішити у підготовчому засіданні.

Керуючись ч. 7 ст. 7, ст. 11, ч. 8 ст. 43, ст. ст. 44, 49, 53, 71, 83, 84, 85, 86, 91, 93, 95, 183, 185, 187, 189, 190-193, 196, 199, 257, ч. 2 ст. 261, ст. ст. 272, 353-355 ЦПК України, п. 8 ч. 11, 15.5 розділу ХІІІ перехідних положень ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 , яка зареєстрована та проживає в АДРЕСА_1 , представник позивача - адвокат Купрій Олександр Миколайович, який зареєстрований та проживає в АДРЕСА_2 , до ОСОБА_2 , який проживає в АДРЕСА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: "Фермерське господарство "Каїта В. П.", що знаходиться в смт. Крижопіль Крижопільського району Вінницької області, вул. Олександра Савченка, 13/г, про визнання договору оренди землі недійсним.

Відкрити провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , яка зареєстрована та проживає в АДРЕСА_1 , представник позивача - адвокат Купрій Олександр Миколайович, який зареєстрований та проживає в АДРЕСА_2 , до ОСОБА_2 , який проживає в АДРЕСА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: "Фермерське господарство "Каїта В. П.", що знаходиться в смт. Крижопіль Крижопільського району Вінницької області, вул. Олександра Савченка, 13/г, про визнання договору оренди землі недійсним.

Розгляд справи провести в порядку загального позовного провадження.

Почати підготовче провадження з дня постановлення цієї ухвали.

Проведення підготовчого засідання призначити на 10 годину 00 хвилин 07 липня 2020 року в залі №2 Піщанського районного суду Вінницької області (смт. Піщанка Вінницької області, вул. Вишнева, 5).

Роз`яснити учасникам справи право на підставі ч. 7 ст. 7 ЦПК України, звернутись до суду з клопотанням про проведення розгляду справи у закритому судовому засіданні з метою запобігання розголошенню відомостей про інтимні чи інші особисті сторони життя учасників справи.

Учасникам справи надіслати копії ухвали про відкриття провадження у справі (в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення) протягом двох днів з дня її складення у відповідності до ч. 5 ст. 272 ЦПК України.

Відповідачам разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі одночасно надіслати копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Зобов`язати позивача відповідно до ч. 3 ст. 187 ЦПК України не пізніше двох днів з дня вручення йому копії ухвали про відкриття провадження у справі направити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання.

Встановити відповідачу строк для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову, протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії цієї ухвали.

Зобов`язати відповідачаа одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу.

У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

У строк для подання відзиву відповідач має право подати зустрічний позов.

Запропонувати третій особі подати пояснення щодо позову в строк, що не перевищує п`яти днів з дня отримання копії позовної заяви з додатками, а щодо відзиву протягом п`яти днів з дня його отримання. Копія пояснень та доданих до них документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана одночасно з надсиланням пояснень до суду.

Учасники справи мають право надати відповідь на пояснення третіх осіб, свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив-до закінчення підготовчого провадження.

Роз`яснити учасникам справи їх право на поставлення в першій заяві по суті справи, що ними подається до суду, не більше десяти запитань іншому учаснику справи про обставини, що мають значення для справи. Учасник справи, якому поставлено питання позивачем, зобов`язаний надати вичерпну відповідь окремо на кожне питання по суті.

Роз`яснити учасникам справи, якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

Позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Роз`яснити учасникам справи, що вони можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на веб-сторінці Піщанського районного суду на веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: https://court.gov.ua/fair/sud0219.

Ухвала набирає законної сили в порядку, передбаченому ст. 261 ЦПК України.

Ухвала суду є остаточною та оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення09.06.2020
Оприлюднено10.06.2020
Номер документу89697837
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договору оренди землі недійсним, та додані до неї матеріали

Судовий реєстр по справі —142/335/20

Ухвала від 16.11.2022

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Щерба Н. Л.

Ухвала від 21.05.2021

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Щерба Н. Л.

Ухвала від 25.03.2021

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Щерба Н. Л.

Ухвала від 15.12.2020

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Щерба Н. Л.

Ухвала від 19.11.2020

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Щерба Н. Л.

Ухвала від 11.08.2020

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Щерба Н. Л.

Ухвала від 09.06.2020

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Щерба Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні