Ухвала
від 05.06.2020 по справі 759/8903/20
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. КИЄВА

пр. № 2-н/759/282/20

ун. № 759/8903/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 червня 2020 року суддя Святошинського районного суду м. Києва Петренко Н.О., ознайомившись із заявою Комунального підприємства з експлуатації і ремонту житлового фонду Житло-сервіс про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованість за житлово-комунальні послуги,

ВСТАНОВИВ:

Представник заявника КП Житло-сервіс звернувся до Святошинського районного суду м. Києва з позовом до відповідача про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги у розмірі 985,88 грн. та витрати по сплаті судового збору.

Відповідно до п. 5 ст. 165 ЦПК України у разі якщо боржником у заяві про видачу судового наказу вказана фізична особа, яка не має статусу підприємця, суддя не пізніше двох днів з дня надходження такої заяви, крім випадків подання заяви про видачу судового наказу в електронній формі до боржника, який має офіційну електронну адресу, звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання фізичної особи - боржника.

Відповідно до ч. 1 ст. 27 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Відповідно до п.4 ПЛЕНУМ ВИЩОГО СПЕЦІАЛІЗОВАНОГО СУДУ УКРАЇНИ З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ Постанови від 23.12.2011 N 14 Про практику розгляду судами заяв у порядку наказного провадження заява про видачу судового наказу подається до суду за загальними правилами підсудності, встановленими главою 1 розділу III ЦПК . Зокрема, заява подається до суду за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання фізичної особи або за зареєстрованим у встановленому порядку місцем її перебування чи місцезнаходженням юридичної особи.

За даними Реєстру територіальної громади м. Києва стало відомо, що ОСОБА_1 зареєстрована за адресою АДРЕСА_1 .

Відповідно до ч. 8 ст. 165 ЦПК України якщо за результатами розгляду отриманих судом відомостей про місцезнаходження боржника - юридичної особи або фізичної особи - підприємця буде встановлено, що заява про видачу судового наказу не підсудна цьому суду, суд не пізніше десяти днів з дня надходження заяви постановляє ухвалу про передачу заяви про видачу судового наказу разом з доданими до неї документами за підсудністю.

Враховуючи вищевикладене, заява про видачу судового наказу КП Житло-сервіс про стягнення заборгованості за житлово-комунальні-послуги з ОСОБА_1 не відноситься до територіальної юрисдикції (підсудності) Святошинського районного суду м. Києва, суд вважає за необхідне передати її разом з доданими до неї документами за підсудністю до Дніпровського районного суду м. Києва, оскільки боржник зареєстрований у Дніпровському районі м. Києва.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 27, 165, 352, 353 ЦПК України ,суд

ПОСТАНОВИВ:

Заяву Комунального підприємства з експлуатації і ремонту житлового фонду Житло-сервіс про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованість за житлово-комунальні послуги направити за підсудністю до Дніпровського районного суду м. Києва ( 02105, м. Київ, вул. Сергієнка, 3)

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду через Святошинського районний суду міста Києва, апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення .

Учасники справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення відповідної ухвали суду.

Суддя Н.О. Петренко

СудСвятошинський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення05.06.2020
Оприлюднено10.06.2020
Номер документу89699888
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —759/8903/20

Судовий наказ від 02.11.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Виниченко Л. М.

Ухвала від 05.06.2020

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Петренко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні