Ухвала
від 04.06.2020 по справі 923/354/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРCОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Театральна,18, м. Херсон, 73000,

тел./0552/26-47-84, 49-31-78, факс 49-31-78, веб сторінка: ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


У Х В А Л А

04 червня 2020 року Справа № 923/354/20

Господарський суд Херсонської області у складі судді Нікітенка С.В. при секретарі Фінаровій О.Л., розглянувши у підготовчому засіданні справу

за позовом: Заступника керівника Новокаховської місцевої прокуратури Херсонської області в інтересах держави в особі позивача - Відділу освіти, культури, молоді та спорту Скадовської районної державної адміністрації,

до відповідача-1 - Комунальної установи "Скадовський районний центр фінансово-господарського обслуговування закладів та установ освіти",

до відповідача-2 - Товариства з обмеженою відповідальністю "ФЕСТ МОУШЕН ГРУП",

про визнання недійсними додаткових угод та стягнення 49914,90 грн.

За участю представників сторін:

від прокуратури - прокурор відділу прокурату Херсонської області Коваленко Т.О., посвідчення № 056019 від 25.03.20

від позивача - не з`явився;

від відповідача-1 - Черній Е.В., довіреність від 02.06.2020;

від відповідача-2 - не з`явився.

У відповідності до ч.1 п.1 статті 222 Господарського процесуального кодексу України здійснюється повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

в с т а н о в и в:

Ухвалою від 15 квітня 2020 року суд прийняв позовну заяву прокурора до розгляду та відкрив провадження у справі. Розгляд справи 923/354/20 визначено здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Ухвалою від 14.05.2020 суд відклав підготовче засідання у справі на 04.06.2020.

За приписами ч.3.ст. 120 Господарського процесуального кодексу України, виклики і повідомлення здійснюються шляхом вручення ухвали в порядку, передбаченому цим Кодексом для вручення судових рішень.

Відповідно до ч. 6 ст. 242 Господарського процесуального кодексу України у випадку розгляду справи за матеріалами в паперовій формі судові рішення надсилаються в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

Так, ухвала суду від 14.05.2020, направлена на адресу учасників провадження рекомендованою поштою з повідомленням про вручення.

У призначене підготовче засідання прибув прокурор відділу прокурату Херсонської області та повноважний представник КП "Скадовський районний центр фінансово-господарського обслуговування закладів та установ освіти".

Позивач, явку свого уповноваженого представника у підготовче засідання не забезпечив, про причин неявки не повідомив, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, що підтверджено повернутим на адресу суду поштовим повідомленням з відміткою про вручення поштового відправлення - ухвали суду від 14.05.2020.

Відповідач-2 у підготовче засідання не прибув, до суду повернулась копія ухвали від 14.05.2020, яка була направлена на адресу відповідача-2 з відміткою пошти про відсутність адресанта за зазначеною адресою.

Відповідно до ч. 4 ст. 13 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних з вчиненням чи не вчиненням нею процесуальних дій.

18 травня 2020 року до суду від Новокаховської місцевої прокуратури Херсонської області надійшла заява про зміну предмета позову, в якій прокурор просить суд вважати, що при звернення з позовом, прокурором допущено в резолютивній частині позовної заяви технічну помилку в даті укладання додаткової угоди №1-а, помилково зазначено дату угоди 01.10.2018, замість вірної 01.10.2019. За таких обставин просить суд прийняти заяву про зміну предмета позову та вважати пункт 3 резолютивної частини позовної заяви викладеної у наступній редакції :

"Стягнути з ТОВ "ФЕСТ МОУШЕН ГРУП" 49914,90 грн., які отримані в результаті виконання укладених додаткових угод № 1 від 25.09.2019, №2 від 26.09.2019 № 1-а від 01.10.2019, № 2-а від 02.10.2019 до Договору про закупівлю № 10-т від 10.09.2019, укладеного між комунальною установою Скадовський районний центр фінансово-господарського обслуговування закладів та установ освіти" та ТОВ "ФЕСТ МОУШЕН ГРУП" в дохід районного бюджету за наступними реквізитами: КУ "Скадовський РЦФГО" вул. Сергіївська, 4, м. Скадовськ, Херсонська область, 75700, код ЄДРПОУ 38073190, р/р НОМЕР_1 НОМЕР_2 в ГУ ДКСУ в Херсонській області".

04 червеня 2020 року у підготовчому засіданні прокурором подано заяву про зміну назви відповідача-2. Так, у поданій заяві прокурор зазначає, що відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань за кодом юридичної особи 42005671 зареєстровано юридичну особу ТОВ "ВІП ШТУКАТУР", а не ТОВ "ФЕСТ МОУШЕН ГРУП". За таких обставин, просить суд здійснити зміну назви відповідача-2 у справі № 923/352/20, з ТОВ "ФЕСТ МОУШЕН ГРУП", на належну - Товариство з обмеженою відповідальністю "ВІП ШТУКАТУР".

У підготовчому засіданні прокурором підтримано заявлені клопотання, представник відповідача-1 не заперечує проти задоволення вказаних клопотань.

Розглянувши заяву прокурора про зміну предмета позову, суд дійшов висновку про задоволення вказаної заяви, з огляду на наступне.

Відповідно до ч. 3 ст. 46 ГПК України до закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви. У справі, що розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, зміна предмета або підстав позову допускається не пізніше ніж за п`ять днів до початку першого судового засідання у справі

Відповідно до прохальної частиною заяви про зміну предмета позову слідує, що підстави позову, обставини якими обґрунтовуються позовні вимоги, докази, покладені в основу позову, прокурором не змінюються, фактично прокурором внесено виправлення в резолютивну частину позовної заяви, а саме виправлено дату договору №1-а від 01.10.2019.

При цьому, суд вказує, що подана заява не містить додаткових підстав позову, які виходять за рамки предмету доказування у цій справі, а викликана необхідністю у випаленні описки.

З огляду на викладене, беручи до уваги додержання прокурором процедури звернення з даною заявою (надано докази її направлення відповідачеві), стадію розгляду (підготовче провадження), суд вважає за можливе прийняти дану заяву прокурора до розгляду, після чого предмет позову вважається викладеним у запропонованій прокурором редакції.

Щодо поданої прокурором у справі заяви про зміну назви відповідача-2, то судом встановлено наступне.

Відповідно вимог ст. 52 Господарського процесуального кодексу України у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення юридичної особи шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідного учасника справи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку правонаступник замінив. Про заміну або про відмову в заміні учасника справи його правонаступником суд постановляє ухвалу.

Сама лише зміна найменування юридичної особи не означає її реорганізації, якщо при цьому не змінюється організаційно-правова форма даної особи. Водночас, зміна найменування юридичної особи тягне за собою необхідність у державній реєстрації змін до установчих документів, порядок проведення якої викладено у статті 29 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців".

Судом встановлено, що згідно інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, стосовно відповідача-2 08.05.2020 відбулась зміна назви даної юридичної особи. Вказані зміни було зареєстровано після відкриття провадження у справі №923/354/20.

За вказаних обставин, суд вважає за необхідне здійснити зміну назви відповідача-2 на належну - Товариство з обмеженою відповідальністю "ВІП ШТУКАТУР".

Відповідно до статті 113 Господарського процесуального кодексу України строки, в межах яких вчиняються процесуальні дії, встановлюються законом, а якщо такі строки законом не визначені, - встановлюються судом.

Згідно ст. 177 Господарського процесуального кодексу України підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання. Завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті. Підготовче провадження має бути проведене протягом 60 днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на 30 днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

За приписами ст.ст. 161-168 Господарського процесуального кодексу України при розгляді справи судом в порядку позовного провадження учасники справи викладають письмово свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення та міркування у заявах, копії яких з доданими до них документами необхідно надсилати іншим учасникам справи одночасно з поданням до суду.

З огляду на викладене, у зв`язку з необхідністю забезпечення реалізації всіма учасниками процесу своїх процесуальних прав і обов`язків, з метою належного повідомлення відповідача-2 про розгляд справи, суд відкладає підготовче засідання у справі та продовжує строк проведення підготовного провадження на 30 днів

Керуючись ст.ст. 46, 52, 177, 182, 183, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд -

п о с т а н о в и в:

1. Задовольнити заяву прокурора про зміну предмета позову, вважати п. 3 прохальної частини позовної заяви викладеної у наступній редакції:

"Стятнути з ТОВ "ФЕСТ МОУШЕН ГРУП" 49914,90 грн., які отримані в результаті виконання укладених додаткових угод № 1 від 25.09.2019, №2 від 26.09.2019 № 1-а від 01.10.2019, № 2-а від 02.10.2019 до Договору про закупівлю № 10-т від 10.09.2019, укладеного між комунальною установою Скадовський районний центр фінансово-господарського обслуговування закладів та установ освіти" та ТОВ "ФЕСТ МОУШЕН ГРУП" в дохід районного бюджету за наступними реквізитами: КУ "Скадовський РЦФГО" вул. Сергіївська, 4, м. Скадовськ, Херсонська область, 75700, код ЄДРПОУ 38073190, р/р НОМЕР_1 НОМЕР_2 в ГУ ДКСУ в Херсонській області".

2. Задовольнити заяву прокурора про зміну назви відповідача.

3. Змінити назву відповідача-2 у справі №923/352/20, з Товариства з обмеженою відповідальністю "ФЕСТ МОУШЕН ГРУП" на - Товариство з обмеженою відповідальністю "ВІП ШТУКАТУР" (код ЄДРПОУ 42005671, адреса: 08130, Київська область, Києво-Святошинський район, с. Петропавлівська Борщагівка, вул. Черкаська, буд. 26).

4. Продовжити строк проведення підготовчого провадження у справі № 923/354/20 на 30 днів.

5. Відкласти підготовче засідання у справі та повідомити учасників справи, що підготовче засідання у справі призначено на 02 липня 2020 року о 10:00 год., яке відбудеться в залі судових засідань № 207 Господарського суду Херсонської області (м. Херсон, вул. Театральна, 18).

6. Копію ухвали надіслати сторонам у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена у порядку і строк, встановлені ст. ст. 256, 257 Господарського процесуального кодексу України, з урахуванням положень п. 4 розділу Х Прикінцевих положень Господарського процесуального кодексу України.

Ухвалу підписано 09.06.2020.

Суддя С.В. Нікітенко

Дата ухвалення рішення04.06.2020
Оприлюднено10.06.2020
Номер документу89704543
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсними додаткових угод та стягнення 49914,90 грн.

Судовий реєстр по справі —923/354/20

Рішення від 22.09.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Нікітенко С. В.

Ухвала від 06.07.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Нікітенко С. В.

Ухвала від 04.06.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Нікітенко С. В.

Ухвала від 14.05.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Нікітенко С. В.

Ухвала від 15.04.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Нікітенко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні