Ухвала
від 03.06.2020 по справі 163/1811/20
ЛЮБОМЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 163/1811/20

Провадження № 2-о/163/24/20

ЛЮБОМЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

04 червня 2020 року місто Любомль

Суддя Любомльського районного суду Волинської області Чишій С.С., вивчивши заяву ОСОБА_1 про встановлення юридичного факту (заінтересована особа Любомльський об`єднаний районний військовий комісаріат),

в с т а н о в и в :

Заявник просить встановити факт належності йому диплома кваліфікованого робітника серії НОМЕР_1 , диплома молодшого спеціаліста № НОМЕР_2 , посвідчення оператора комп`ютерного набору № НОМЕР_3 та посвідчення учасника бойових дій серії НОМЕР_4 , у яких його прізвище замість правильного ОСОБА_2 зазначене як ОСОБА_2 .

Дослідження змісту заяви та доданих матеріалів дає підстави для такого висновку.

Згідно із ч.1 ст.318 ЦПК України заява повинна містити:

… 3) докази, що підтверджують факт.

Відповідно до ч.2 ст.318 ЦПК України до заяви додаються докази, що підтверджують викладені в заяві обставини … .

На підтвердження заявлених вимог заявник вказав, що невідповідність його прізвища у документах пов`язана із допущеною помилкою у паспортному документів зразка 1994 року, який він поміняв у 2016 році та у новому паспорті його прізвище було приведено у відповідність до даних свідоцтва про народження.

Проте, всупереч вимогам ст.318 ЦПК України, доказів таких обставин щодо зазначення прізвища у попередньо виданому паспорті як " ОСОБА_2 " заявник до заяви не додав, тим самим не дотримав вимог ст.318 ЦПК України.

Крім цього, у заяві заявник вказує про необхідність встановлення заявленого юридичного факту для підтвердження його трудового стажу та права на пільги, які передбачені учасникам бойових дій.

Заінтересованою особою у заяві заявник визначив Любомльський об`єднаний районний військовий комісаріат, однак жодним чином не обґрунтував матеріально-правової або державної чи громадської заінтересованості цієї особи у справі.

За змістом ч.3 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Згідно із ч.ч.1-3 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Таким чином, встановлено підстави для залишення заяви без руху для усунення недоліків: надання доказів, що підтверджують викладені в заяві обставини щодо прізвища заявника у попередньо виданому паспортному документі; наведення обґрунтування участі ІНФОРМАЦІЯ_1 як заінтересованої особи або визначення іншої такої особи з відповідним обґрунтуванням.

Керуючись ст.ст.185, 260, 294, 318 ЦПК України,

п о с т а н о в и в :

Заяву ОСОБА_1 про встановлення юридичного факту (заінтересована особа Любомльський об`єднаний районний військовий комісаріат) залишити без руху і надати заявнику для усунення недоліків заяви 10-денний строк з дня отримання копії даної ухвали.

Відповідно до п.3 Прикінцевих положень ЦПК України під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строки … залишення позовної заяви без руху продовжуються на строк дії такого карантину.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя С.С.Чишій

СудЛюбомльський районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення03.06.2020
Оприлюднено12.09.2022
Номер документу89708481
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —163/1811/20

Рішення від 03.09.2020

Цивільне

Любомльський районний суд Волинської області

Чишій С. С.

Ухвала від 24.06.2020

Цивільне

Любомльський районний суд Волинської області

Чишій С. С.

Ухвала від 03.06.2020

Цивільне

Любомльський районний суд Волинської області

Чишій С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні