Вирок
від 09.06.2020 по справі 760/11761/20
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Провадження №1-кп/760/2193/20

Справа №760/11761/20

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 червня 2020 року Солом`янський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю сторін кримінального провадження:

прокурора ОСОБА_3 ,

захисника - ОСОБА_4 ,

обвинуваченої ОСОБА_5 ,

розглянувши упідготовчому судовомузасіданні вм.Києві кримінальнепровадження пообвинуваченню ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки смт. Городище, Житомирської області, українки, громадянки України, заміжня, зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 та проживаючої за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судима,

у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27, ч.1 ст.358, ч.4 ст.358 КК України,

ВСТАНОВИВ:

як встановленов судовомузасіданні,що згідно наказу №13 від 28.02.2020 року, ОСОБА_5 прийнята на роботу та призначена на посаду продавця продовольчих товарів, до продуктового магазину ФОП « ОСОБА_6 » код НОМЕР_1 , за адресою: АДРЕСА_2 .

Так, в березні 2020 року, в невстановлену слідством дату та час, ОСОБА_5 , маючи на меті призначення на посаду та подальшого допуску до роботи на посаді продавця продовольчих товарів в магазині « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за адресою: АДРЕСА_2 , однак не бажаючи проходити обов`язковий медичний огляд у медичній установі, який визначений Порядком проведення обов`язкових профілактичних медичних оглядів та видачі особистих медичних книжок, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2001 р. № 559, Інструкцією щодо заповнення форми первинної облікової документації №1-ОМК «Особиста медична книжка», затвердженої Наказом Міністерства охорони здоров`я України №150 від 21.02.2013, всупереч положень ст. 21 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» від 06.04.2000, вирішила підробити та використати завідомо підроблений документ, а саме: особисту медичну книжку.

Реалізуючи свій злочинний умисел спрямований на пособництво в підроблені офіційного документу, та подальше його використання, ОСОБА_5 , в березні 2020 року, у невстановлений день та час, перебуваючи на відкритій ділянці місцевості за адресою: м. Київ неподалік станції метро «Шулявська», зустрілася із невстановленою досудовим розслідуванням особою, з якою попередньо у телефонній розмові домовилася про виготовлення особистої медичної книжки, шляхом внесення до неї завідомо неправдивих відомостей щодо проходження нею обов`язкового медичного огляду у «Комунальному некомерційному підприємстві «Консультативно-діагностичний центр» Оболонського району м. Києва (ідентифікаційний код 05494828), після чого сприяла невстановленій слідством особі, у вчиненні злочину, шляхом надання останній власних анкетних даних (прізвища, імені та по-батькові), особистої фотокартки розмірами 3х4.

В подальшому, у той же невстановлений день та час у березні 2020 року, невстановлена досудовим розслідуванням особа, перебуваючи на відкритій ділянці місцевості, за вище вказаною адресою передала ОСОБА_5 , завідомо підроблену особисту медичну книжку форми первинної облікової документації №1-ОМК, серії ААС №112561, тобто завідомо підроблений офіційний документ, який видається установою, яка має право видавати такий документ,а саме: закладом охорони здоров`я, де проводиться медичний огляд, та який надає право допуску до роботи працівникам окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких пов`язана з обслуговуванням населення, і може призвести до поширення інфекційних хвороб, до якої були внесені завідомо неправдиві відомості, щодо проходження медичного огляду ОСОБА_5 , у «Комунальному некомерційному підприємстві Оболонського району м. Києва (ідентифікаційний код 05494828) «Консультативно-діагностичний центр « на ім`я ОСОБА_5 , з відповідним відтиском печатки, записаними анкетними даними (прізвищем, іменем та по-батькові), та вклеєною особистою фотокарткою ОСОБА_5 , чим порушено встановлений законодавством порядок складання, видачі і використання офіційних документів, визначений Порядком проведення обов`язкових профілактичних медичних оглядів та видачі особистих медичних книжок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2001 р. №559, Інструкцією щодо заповнення форми первинної облікової документації №1-ОМК «Особиста медична книжка», затвердженою Наказом Міністерства охорони здоров`я України №150 від 21.02.2013, ст. 21 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» від 06.04.2000.

В ході проведення досудового розслідування, відповідно до довідки за вих. №810, встановлено, що «Комунальне некомерційне підприємство Оболонського району м. Києва (ідентифікаційний код 05494828) «Консультативно-діагностичний центр», особисту медичну книжку серії ААС №112561 на ім`я ОСОБА_5 не видавало.

В подальшому, ОСОБА_5 , в березні 2020 року, в невстановлену слідством дату та час, перебуваючи в приміщенні магазину «Продукти», який знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Янгеля 2, маючи на меті призначення на посаду та подальшого допуску до роботи у вищевказаному магазині на посаді продавця продовольчих товарів, однак не проходячи обов`язковий медичний огляд у медичній установі, який визначений Порядком проведення обов`язкових профілактичних медичних оглядів та видачі особистих медичних книжок, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2001 р. № 559, Інструкцією щодо заповнення форми первинної облікової документації №1-ОМК «Особиста медична книжка», затвердженої Наказом Міністерства охорони здоров`я України №150 від 21.02.2013, всупереч положень ст. 21 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» від 06.04.2000, реалізовуючи свій злочинний умисел, надала (використала) ФОП - ОСОБА_6 , зазначену вище, завідомо підроблену особисту медичну книжку форми первинної облікової документації №1-ОМК, серії ААС №112561, тобто завідомо підроблений офіційний документ, який видається установою, яка має право видавати такий документ, а саме: закладом охорони здоров`я, де проводився медичний огляд і який надає право допуску до роботи працівникам окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких пов`язана з обслуговуванням населення, і може призвести до поширення інфекційних хвороб, до якої були внесені завідомо неправдиві відомості, щодо проходження медичного огляду ОСОБА_5 , у «Комунальному некомерційному підприємстві Оболонського району м. Києва (ідентифікаційний код 05494828) «Консультативно-діагностичний центр», з відповідним відтиском печатки.

В ході проведення досудового розслідування, відповідно до довідки за вих. №810, встановлено, що «Комунальне некомерційне підприємство Оболонського району м. Києва (ідентифікаційний код 05494828) «Консультативно-діагностичний центр», особисту медичну книжку серії ААС №112561 на ім`я ОСОБА_5 не видавало.

Таким чином ОСОБА_5 , своїми умисними діями, які виразились у пособництві в підробленні офіційного документа, який видається установою, яка має право видавати чи посвідчувати такі документи, і який надає права, вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 358 КК України.

Крім того, ОСОБА_5 , своїми умисними діями, які виразились у використанні завідомо підробленого офіційного документа, який видається установою, яка має право видавати такі документи, і який надає права, вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 358 КК України.

25.05.2020 між прокурором Київської місцевої прокуратури №9 м. Києва ОСОБА_3 та підозрюваною ОСОБА_5 укладена угода про визнання винуватості.

Згідно з вказаною угодою ОСОБА_5 беззастережно визнала свою винуватість у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5ст.27,ч.1ст.358,ч.4ст.358КК України в обсязі підозри.

Також вказаною угодою сторони погодили ОСОБА_5 покарання за ч.5ст.27,ч.1ст.358КК України у виді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п`ятдесят) грн. 00 коп.; за ч.4 ст.358 КК України у виді штрафу в розмірі 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 680 (шістсот вісімдесят) грн. 00 коп. На підставі ч.1 ст.70 КК України, шляхом повного складання покарань, погодили призначити остаточне покарання ОСОБА_5 у виді штрафу розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п`ятдесят) грн. 00 коп.

Розглядаючи питання про затвердження угоди про визнання винуватості суд виходив з наступного.

Згідно з ч.2 ст.468 КПК України у кримінальному провадженні може бути укладена угода між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим про визнання винуватості.

Згідно з ч.4 ст.469 КПК України угода про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам.

Так, злочин у вчиненні якого обвинувачена ОСОБА_5 визнала себе винуватою, відповідно до ст.12 КК України, є злочином невеликої тяжкості.

При цьому судом з`ясовано, що обвинувачена ОСОБА_5 цілком визнає права, визначені п.1 ч.4 ст.474 КПК України, наслідки укладення та затвердження даної угоди, передбачені ч.2 ст.473 КПК України, характер обвинувачення, вид покарання, а також інші заходи, які будуть застосовані до неї у разі затвердження угоди судом.

Суд переконався, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дії будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді.

Також судом встановлено, що умови даної угоди відповідають вимогам Кримінального процесуального кодексу України та Кримінальному кодексу України.

З огляду на викладене суд дійшов висновку про можливість затвердження угоди про визнання винуватості між прокурором та підозрюваною ОСОБА_5 і призначення останній узгодженої сторонами міри покарання.

Керуючись ст.ст. 373,374,475 КПК України, суд

ЗАСУДИВ:

затвердити угоду від 25.05.2020 між прокурором Київської місцевої прокуратури №9 ОСОБА_3 та підозрюваною ОСОБА_5 .

ОСОБА_5 визнати винуватою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27, ч.1 ст.358, ч.4 ст.358 КК України та призначити узгоджене сторонами покарання:

ч.5ст.27,ч.1ст.358КК України у виді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п`ятдесят) грн. 00 коп.;

за ч.4 ст.358 КК України у виді штрафу в розмірі 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 680 (шістсот вісімдесят) грн. 00 коп.

На підставі ч.1 ст.70 КК України шляхом повного складання призначених покарань остаточно призначити ОСОБА_5 покарання у виді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 (вісімсот п`ятдесят) грн. 00 коп.

Речовий доказ медична книжка серії ААС №112561 на ім`я ОСОБА_5 , з ознаками підробки зберігати при матеріалах кримінального провадження.

Вирок може бути оскаржений до Київського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.06.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу89736130
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —760/11761/20

Вирок від 09.06.2020

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Макуха А. А.

Ухвала від 29.05.2020

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Макуха А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні