Ухвала
від 09.06.2020 по справі 120/740/20-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Вінниця

09 червня 2020 р. Справа № 120/740/20-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Шаповалової Тетяни Михайлівни,

за участю:

секретаря судового засідання: Ковальова В.О.,

представника позивача: Шеховцева Є.С.,

представника відповідачів: Ваколюка О.С., Лірника І.І.,

представника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю БІЗНЕС ЮА ГРУП : ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи за позовом Громадської організації МАРОДЕРСТВУ.НІ до Виконавчого комітету Вінницької міської ради, Департаменту архітектури та містобудування Вінницької міської ради, третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю БІЗНЕС ЮА ГРУП , про визнання незаконними та скасування рішення і наказу,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом Громадської організації МАРОДЕРСТВУ.НІ до Виконавчого комітету Вінницької міської ради, Департаменту архітектури та містобудування Вінницької міської ради, третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю БІЗНЕС ЮА ГРУП , про визнання незаконними та скасування рішення і наказу.

У позовній заяві позивач просить:

визнати незаконним та скасувати рішення Виконавчого комітету Вінницької міської ради № 2402 від 19.09.2019 року Про скасування рішення виконкому міської ради від 19.09.2019 року № 2402 Про надання ТОВ БІЗНЕС ЮА ГРУП вихідних даних - містобудівних умов та обмежень на проектування реконструкції будівель адміністративного корпусу та торгового центру під торгово-офісну будівлю з прибудовою за адресою: проспект Юності, 18, м. Вінниця ;

визнати незаконним та скасувати наказ Департаменту архітектури та містобудування Вінницької міської ради № 203 від 23.09.2019 року Про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об`єкта будівництва реконструкції будівель адміністративного корпусу та торгового центру під торгово-офісну будівлю з прибудовою за адресою: проспект Юності, 18, м. Вінниця ТОВ БІЗНЕС ЮА ГРУП .

Ухвалою суду 26.02.2020 року прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін на 25.03.2020 року, встановлено відповідачу строк на подання відзиву на позовну заяву, а також зобов`язано позивача надати суду копії установчого документу - Статуту Громадської організації МАРОДЕРСТВУ.НІ . Також цією ухвалою залучено третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю БІЗНЕС ЮА ГРУП .

09.06.2020 року представником позивача подано клопотання про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів - Товариство з обмеженою відповідальністю Вінницьке СКТБ ОПК , посилаючись на те, що судове рішення у даній справі може вплинути на права та обов`язки цього товариства, оскільки замовником по об`єкту виступає не тільки Товариство з обмеженою відповідальністю БІЗНЕС ЮА ГРУП , а й інше підприємство Товариство з обмеженою відповідальністю Вінницьке СКТБ ОПК .

У судовому засіданні представником позивача підтримано клопотання щодо залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів - Товариство з обмеженою відповідальністю Вінницьке СКТБ ОПК .

Судом з`ясовано думку представників відповідачів та третьої особи, які не заперечили щодо заявленого клопотання щодо залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів - Товариство з обмеженою відповідальністю Вінницьке СКТБ ОПК .

Вирішуючи заявлене клопотання, суд виходить з таких підстав.

Так, відповідно до ч. 2 ст. 49 КАС України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Враховуючи наведене, суд приходить до висновку про його обґрунтованість та, як наслідок, наявність підстав для залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів - Товариство з обмеженою відповідальністю Вінницьке СКТБ ОПК , оскільки замовником по об`єкту за адресою: проспект Юності, 18, у м. Вінниця, виступає не тільки Товариство з обмеженою відповідальністю БІЗНЕС ЮА ГРУП , а й інше підприємство Товариство з обмеженою відповідальністю Вінницьке СКТБ ОПК , а тому прийняття судового рішення за результатами розгляду даної справи може вплинути на її права та обов`язки.

Керуючись ст. 47, 48, 159, 248, 256 КАС України, суд,

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів - Товариство з обмеженою відповідальністю Вінницьке СКТБ ОПК (код ЄДРПОУ 00243872, проспект Юності, будинок 18, м. Вінниця, 21021)

Встановити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів Товариству з обмеженою відповідальністю Вінницьке СКТБ ОПК 5-денний строк з дня отримання копії позовної заяви та відзиву на позовну заяву для подання письмових пояснень в порядку ст. 165 КАС України.

Копію ухвали суду надіслати (надати) учасникам справи.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Повний текст ухвали складено та підписано суддею: 11.06.2020

Суддя Шаповалова Тетяна Михайлівна

Дата ухвалення рішення09.06.2020
Оприлюднено11.06.2020
Номер документу89738373
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання незаконними та скасування рішення і наказу

Судовий реєстр по справі —120/740/20-а

Рішення від 02.07.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Шаповалова Тетяна Михайлівна

Ухвала від 09.06.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Шаповалова Тетяна Михайлівна

Ухвала від 27.04.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Шаповалова Тетяна Михайлівна

Ухвала від 25.03.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Шаповалова Тетяна Михайлівна

Ухвала від 26.02.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Шаповалова Тетяна Михайлівна

Ухвала від 26.02.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Шаповалова Тетяна Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні