Рішення
від 02.06.2020 по справі 946/8725/19
ІЗМАЇЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 946/8725/19

Провадження № 2/946/331/20

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02 червня 2020 року Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

в складі: головуючого судді - Бурнусуса О.О.,

за участю: секретаря судового засідання - Коробко О.Д.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду міста Ізмаїла в загальному порядку цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області про визнання права власності на спадкове майно, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом, яким просила:

- встановити факт постійного проживання спадкоємця ОСОБА_2 разом зі спадкодавцем, його бабусею - ОСОБА_3 на час відкриття спадщини, тобто станом на ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 ;

- визнати за ОСОБА_1 в порядку спадкування за заповітом та законом після смерті батька ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 , право власності на:

- земельну ділянку площею 0,48 га, яка розташована на території Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області, переданої для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (Державний акт на право приватної власності на землю серії Р1 № 478810, виданий 01.11.2002 року Муравлівською сільською радою Ізмаїльського району Одеської області);

- земельну ділянку площею 1,99 га, яка розташована на території Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області, переданої для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (Державний акт на право приватної власності на землю серії Р1 № 478810, виданий 01.11.2002 року Муравлівською сільською радою Ізмаїльського району Одеської області);

- земельну ділянку площею 0,48 га, яка розташована на території Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області, передану для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (Державний акт на право приватної власності на землю серії Р1 № 478813, виданий 14.08.2006 року Муравлівською сільською радою Ізмаїльського району Одеської області);

- земельну ділянку площею 1,99 га, яка розташована на території Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області, передану для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (Державний акт на право приватної власності на землю серії Р1 № 478813, виданий 14.08.2006 року Муравлівською сільською радою Ізмаїльського району Одеської області);

- земельну ділянку площею 0,48 га, яка розташована на території Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області, передану для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (Державний акт на право приватної власності на землю серії Р1 № 478812, виданий 14.08.2006 року Муравлівською сільською радою Ізмаїльського району Одеської області);

- земельну ділянку площею 1,99 га, яка розташована на території Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області, передану для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (Державний акт на право приватної власності на землю серії Р1 № 478812, виданий 14.08.2006 року Муравлівською сільською радою Ізмаїльського району Одеської області);

- житловий будинок з надвірними спорудами та господарськими будівлями, розташований за адресою: АДРЕСА_2 .

В судове засідання позивач ОСОБА_1 не з`явилась, про час та місце розгляду справи повідомлялась належним чином, надала суду заяву про розгляд справи за її відсутності, якою позовні вимоги підтримує в повному обсязі та просить позов задовольнити.

Представник відповідача Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, надав суду клопотання про розгляд справи за його відсутності.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що позов ОСОБА_1 до Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області про визнання права власності на спадкове майно, необхідно задовольнити, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 4 ЦПК України - кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Згідно до ч. 1 ст. 5 ЦПК України - здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором.

Відповідно до ч. 3 ст. 12 ЦПК України - кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Статтею 76 ЦПК України визначено, що доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

Ухвалою Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області від 21.05.2020 року закрито підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області про визнання права власності на спадкове майно та справу призначено до судового розгляду по суті в загальному позовному провадженні.

В судовому засіданні встановлено, що ОСОБА_3 належало наступне майно:

- земельна ділянка площею 0,48 га, яка розташована на території Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області, передана для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка належала ОСОБА_3 на підставі Державного акту на право приватної власності на землю серії Р1 № 478810, виданого 01.11.2002 року Муравлівською сільською радою Ізмаїльського району Одеської області, зареєстрованого в Книзі записів реєстрації державних актів на право приватної власності на землю за ОД № 10-12-119;

- земельна ділянка площею 1,99 га, яка розташована на території Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області, передана для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка належала ОСОБА_3 на підставі Державного акту на право приватної власності на землю серії Р1 № 478810, виданого 01.11.2002 року Муравлівською сільською радою Ізмаїльського району Одеської області, зареєстрованого в Книзі записів реєстрації державних актів на право приватної власності на землю за ОД № 10-12-119.

Відповідно до актового запису про смерть № 23 від 03.08.2005 року, складеного виконавчим комітетом Муравліської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області, ОСОБА_3 померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Після смерті ОСОБА_3 згідно ст.1220 ЦК України відкрилася спадщина на спадкове майно, до якої входить вищезазначене спадкове майно.

Відповідно до ст. 1216 ЦК України - спадкуванням є перехід прав та обов`язків (спадщини) від фізичної особи, яка померла (спадкодавця), до інших осіб (спадкоємців).

Статтею 1217 ЦК України визначено, що спадкування здійснюється за заповітом або за законом.

Згідно ч. 1 ст. 1220 ЦК України - спадщина відкривається внаслідок смерті особи або оголошення її померлою.

Відповідно до ч. 1 ст. 1222 ЦК України - спадкоємцями за заповітом і за законом можуть бути фізичні особи, які є живими на час відкриття спадщини, а також особи, які були зачаті за життя спадкодавця і народжені живими після відкриття спадщини.

Статтею 1233 ЦК України передбачено, що заповітом є особисте розпорядження фізичної особи на випадок своєї смерті.

Відповідно до заповіту, посвідченого 14.06.2005 року секретарем Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області, зареєстрованого в реєстрі за № 87, ОСОБА_3 , заповіла усе її майно, де б воно не було та з чого б воно не складалося, і взагалі, все те, що на день смерті буде їй належати і на що вона за законом матиме право - ОСОБА_4 .

Частиною 1 ст. 1241 ЦК України, встановлено, що малолітні, неповнолітні, повнолітні непрацездатні діти спадкодавця, непрацездатна вдова (вдівець) та не працездатні батьки спадкують, незалежно від змісту заповіту, половину частки, яка належала кожному з них у разі спадкування за законом (обов`язкова частка).

Після смерті ОСОБА_3 відповідно до ст. 1241 ЦК України, осіб, які мають право на обов`язкову частку у спадщині, незалежно від змісту заповіту немає.

Враховуючи вимоги ч.2 ст. 1223 ЦК України, у зв`язку з тим, що особа, яка визначена у заповіті не прийняла спадщину, за законом одержують особи, визначені у статтях 1261-1265 цього Кодексу.

Спадкоємцем за законом першої черги відповідно до ст. 1261 ЦК України після смерті ОСОБА_3 є:

- син ОСОБА_5 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 , що підтверджено актовим записом про смерть № 12 від 25.09.1991 року, складеного виконавчим комітетом Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області, тобто до відкриття спадщини після смерті його матері ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Згідно до вимог ч.1 ст.1266 ЦК України, внуки, правнуки спадкодавця спадкують ту частку спадщини, яка належала б за законом їхнім матері, батькові, бабі, дідові, якби вони були живими на час відкриття спадщини.

Спадкоємцем за правом представлення після смерті ОСОБА_3 являється:

- онук ОСОБА_2 що підтверджено актовим записом про народження ОСОБА_5 № 17 від 24.06.1955 року, складеного виконавчим комітетом Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області та актовим записом про народження ОСОБА_2 № 13 від 15.07.1978 року, складеного виконавчим комітетом Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області.

Відповідно до ч. 3 ст. 1268 ЦК України - спадкоємець, який постійно проживав разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини, вважається таким, що прийняв спадщину, якщо протягом строку, встановленого статтею 1270 цього Кодексу, він не заявив про відмову від неї.

Факт постійного проживання спадкоємця ОСОБА_2 разом зі спадкодавцем, його бабусею - ОСОБА_3 на час відкриття спадщини, тобто станом на ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , підтверджений довідкою, наданою виконавчим комітетом Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області від 29.05.2020 року за № 155, тому ОСОБА_2 вважається таким, що фактично прийняв спадщину відповідно до вимог ч. 3 ст. 1268 ЦК України.

Відповідно до свідоцтва про смерть серії НОМЕР_1 , виданого 25.02.2008 року Муравлівською сільською радою Ізмаїльського району Одеської області ОСОБА_6 померла ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Після смерті ОСОБА_6 згідно ст. 1220 ЦК України відкрилась спадщина на спадкове майно, яка складається з:

- земельної ділянки площею 0,48 га, яка розташована на території Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області, переданої для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка належала ОСОБА_6 на підставі Державного акту на право приватної власності на землю серії Р1 № 478813, виданого 14.08.2006 року Муравлівською сільською радою Ізмаїльського району Одеської області, зареєстрованого в Книзі записів реєстрації державних актів на право приватної власності на землю за № 01.06.521.00011;

- земельної ділянки площею 1,99 га, яка розташована на території Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області, переданої для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка належала ОСОБА_6 на підставі Державного акту на право приватної власності на землю серії Р1 № 478813, виданого 14.08.2006 року Муравлівською сільською радою Ізмаїльського району Одеської області, зареєстрованого в Книзі записів реєстрації державних актів на право приватної власності на землю за № 01.06.521.00011;

- житлового будинку з надвірними спорудами та господарськими будівлями, розташованого за адресою: АДРЕСА_2 , який належав ОСОБА_6 , що підтверджується довідкою № 503, виданою 13.09.2019 року виконавчим комітетом Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області.

Статтею 1217 ЦК України визначено, що спадкування здійснюється за заповітом або за законом.

Згідно ч. 1 ст. 1220 ЦК України - спадщина відкривається внаслідок смерті особи або оголошення її померлою.

Частиною 1 статті 1225 ЦК України визначено, що право власності на земельну ділянку переходить до спадкоємців на загальних підставах, із збереженням її цільового призначення.

Відповідно до ч. 2 ст. 1223 ЦК України - у разі відсутності заповіту, визнання його недійсним, неприйняття спадщини або відмови від її прийняття спадкоємцями за заповітом, а також у разі не охоплення заповітом усієї спадщини право на спадкування за законом одержують особи, визначені у статтях 1261-1265 цього Кодексу.

Згідно витягу зі Спадкового реєстру (заповіти/спадкові договори), наданого Ізмаїльською державною нотаріальною конторою, інформація про заповіт, складений та посвідчений від імені ОСОБА_6 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_4 - відсутня.

Згідно ч. 1 ст. 1222 ЦК України - спадкоємцями за заповітом і за законом можуть бути фізичні особи, які є живими на час відкриття спадщини, а також особи, які були зачаті за життя спадкодавця і народжені живими після відкриття спадщини.

Відповідно до ст. 1261 ЦК України - у першу чергу право на спадкування за законом мають діти спадкодавця, у тому числі зачаті за життя спадкодавця та народжені після його смерті, той з подружжя, який його пережив, та батьки.

Спадкоємцем за законом першої черги відповідно до ст. 1261 ЦК України після смерті ОСОБА_6 являється:

- син ОСОБА_2 , що підтверджено актовим записом про народження № 13 від 15.07.1978 року, складеного виконавчим комітетом Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області.

Згідно до ч. 1 ст. 1270 ЦК України - для прийняття спадщини встановлюється строк у шість місяців, який починається з часу відкриття спадщини.

Відповідно до ч. 3 ст. 1268 ЦК України - спадкоємець, який постійно проживав разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини, вважається таким, що прийняв спадщину, якщо протягом строку, встановленого статтею 1270 цього Кодексу, він не заявив про відмову від неї.

Як було з`ясовано судом, ОСОБА_2 на час відкриття спадщини постійно проживав разом із спадкодавцем за адресою: АДРЕСА_2 , що підтверджено довідкою № 502 від 13.09.2019 року, наданою виконавчим комітетом Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області, тобто вважається таким, який прийняв спадщину.

Відповідно до свідоцтва про смерть серії НОМЕР_2 , виданого 12.05.2008 року Муравлівською сільською радою Ізмаїльського району Одеської області, ОСОБА_2 помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Після смерті ОСОБА_2 згідно ст. 1220 ЦК України відкрилась спадщина на спадкове майно до якої входить:

- земельна ділянка площею 0,48 га, яка розташована на території Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області, передана для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка належала ОСОБА_3 на підставі Державного акту на право приватної власності на землю серії Р1 № 478810, виданого 01.11.2002 року Муравлівською сільською радою Ізмаїльського району Одеської області, зареєстрованого в Книзі записів реєстрації державних актів на право приватної власності на землю за ОД № 10-12-119, яку ОСОБА_2 фактично прийняв після смерті ОСОБА_3 , але юридично не оформив;

- земельна ділянка площею 1,99 га, яка розташована на території Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області, передана для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка належала ОСОБА_3 на підставі Державного акту на право приватної власності на землю серії Р1 № 478810, виданого 01.11.2002 року Муравлівською сільською радою Ізмаїльського району Одеської області, зареєстрованого в Книзі записів реєстрації державних актів на право приватної власності на землю за ОД № 10-12-119, яку ОСОБА_2 фактично прийняв після смерті ОСОБА_3 , але юридично не оформив;

- земельна ділянка площею 0,48 га, яка розташована на території Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області, передана для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка належала ОСОБА_6 на підставі Державного акту на право приватної власності на землю серії Р1 № 478813, виданого 14.08.2006 року Муравлівською сільською радою Ізмаїльського району Одеської області, зареєстрованого в Книзі записів реєстрації державних актів на право приватної власності на землю за № 01.06.521.00011, яку ОСОБА_2 фактично прийняв після смерті ОСОБА_6 , але юридично не оформив;

- земельна ділянка площею 1,99 га, яка розташована на території Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області, передана для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка належала ОСОБА_6 на підставі Державного акту на право приватної власності на землю серії Р1 № 478813, виданого 14.08.2006 року Муравлівською сільською радою Ізмаїльського району Одеської області, зареєстрованого в Книзі записів реєстрації державних актів на право приватної власності на землю за № 01.06.521.00011, яку ОСОБА_2 фактично прийняв після смерті ОСОБА_6 , але юридично не оформив;

- земельна ділянка площею 0,48 га, яка розташована на території Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області, передана для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка належала ОСОБА_2 на підставі Державного акту на право приватної власності на землю серії Р1 № 478812, виданого 14.08.2006 року Муравлівською сільською радою Ізмаїльського району Одеської області, зареєстрованого в Книзі записів реєстрації державних актів на право приватної власності на землю за № 01.06.521.00009;

- земельна ділянки площею 1,99 га, яка розташована на території Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області, передана для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка належала ОСОБА_2 на підставі Державного акту на право приватної власності на землю серії Р1 № 478812, виданого 14.08.2006 року Муравлівською сільською радою Ізмаїльського району Одеської області, зареєстрованого в Книзі записів реєстрації державних актів на право приватної власності на землю за № 01.06.521.00009;

- житловий будинок з надвірними спорудами та господарськими будівлями, розташований за адресою: АДРЕСА_2 , який належав ОСОБА_6 , що підтверджується довідкою № 503, виданою 13.09.2019 року виконавчим комітетом Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області та який ОСОБА_2 фактично прийняв після смерті ОСОБА_6 , але юридично не оформив.

Відповідно до ст. 1216 ЦК України - спадкування є перехід прав та обов`язків (спадщини) від фізичної особи, яка померла (спадкодавця), до інших осіб (спадкоємців).

Статтею 1217 ЦК України визначено, що спадкування здійснюється за заповітом або за законом.

Згідно ч. 1 ст. 1220 ЦК України - спадщина відкривається внаслідок смерті особи або оголошення її померлою.

Частиною 1 статті 1225 ЦК України визначено, що право власності на земельну ділянку переходить до спадкоємців на загальних підставах, із збереженням її цільового призначення.

Відповідно до ч. 1 ст. 1235 ЦК України встановлено, що заповідач може призначити своїми спадкоємцями одну або кілька фізичних осіб, незалежно від наявності у нього з цими особами сімейних, родинних відносин, а також інших учасників цивільних відносин.

Відповідно до заповіту, посвідченого 30.04.2008 року секретарем Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області ОСОБА_7 ., зареєстрованого в реєстрі за № 108, ОСОБА_2 заповів земельну ділянку розміром 2,47 га, належну йому на підставі Державного акту серії Р1 № 478812, зареєстрований в Книзі записів реєстрації державних актів на право приватної власності на землю за № 01.06.521.00009 - ОСОБА_1 .

Згідно до інформаційної довідки зі Спадкового реєстру (заповіти/спадкові договори), наданої Ізмаїльською державною нотаріальною конторою, заповіт ОСОБА_2 від 30.04.2008 року, зареєстрований за № 108 не змінювався та не скасовувався.

Після смерті ОСОБА_2 відповідно до ст. 1241 ЦК України, осіб, які мають право на обов`язкову частку у спадщині, незалежно від змісту заповіту немає.

Враховуючи вимоги ч.2 ст. 1223 ЦК України, у зв`язку з тим, що не вся спадщина охоплена заповітом, за законом одержують особи, визначені у статтях 1261-1265 цього Кодексу.

Спадкоємцем за законом першої черги відповідно до ст. 1261 ЦК України після смерті ОСОБА_2 являється:

- донька ОСОБА_1 , що підтверджується свідоцтвом про народження серії НОМЕР_3 , повторно виданим відділом державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Ізмаїльського міськрайонного управління юстиції в Одеській області, свідоцтвом про шлюб серії НОМЕР_4 , виданим Ізмаїльським міськрайонним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Одеській області, згідно якого ОСОБА_1 замінила прізвище на ОСОБА_1 та рішенням Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області від 03.12.2018 року яким встановлено факт того, що ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 є рідним батьком ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_5 .

На підставі ч. 4 ст. 1268 ЦК України, малолітня, неповнолітня, недієздатна особа, а також особа, цивільна дієздатність якої обмежена, вважаються такими, що прийняли спадщину, крім випадків, встановлених частинами другою-четвертою статті 1273 цього Кодексу.

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , на час відкриття спадщини була малолітньою, тобто відповідно до вимог ч. 4 ст. 1268 ЦК України позивач вважається такою, яка фактично прийняла спадщину.

Згідно із п. 23 Постанови Пленуму Верховного суду України від 30.05.2008 року № 7 "Про судову практику у справах про спадкування", за наявності умов для одержання в нотаріальній конторі свідоцтва про право на спадщину вимоги про встановлення факту та визнання права на спадщину судовому розглядові не підлягають. У разі відмови нотаріуса в оформленні права на спадщину особа може звернутись до суду за правилами позовного провадження.

Приймаючи до уваги, що іншим (крім судового) шляхом захистити права позивача неможливо, суд приходить до висновку про обґрунтованість заявлених позивачем вимог про визнання права власності на спадкове майно та право позивача на спадщину таким, що підлягає захисту в зв`язку з чим задовольняє позов.

Судом не виявлено обставин, що суперечать закону або порушують права, свободи чи інтереси інших осіб.

Керуючись ст.ст. 12, 13, 133, 141, 259, 263-265 ЦПК України, суд,-

ВИРІШИВ:

Позов ОСОБА_1 (паспорт № НОМЕР_5 , орган, що видав № 5119 від 27.12.2017 року, РНОКПП - НОМЕР_6 , мешкає за адресою: АДРЕСА_1 ) до Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області (розташована за адресою: Одеська область, Ізмаїльський район, с. Муравлівка, вул. Кутузова, 17, код ЄДРПОУ - 04378557) про визнання права власності на спадкове майно - задовольнити.

Встановити факт постійного проживання спадкоємця ОСОБА_2 разом зі спадкодавцем - ОСОБА_3 на час відкриття спадщини, тобто станом на ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 .

Визнати за ОСОБА_1 в порядку спадкування за заповітом та законом після смерті батька ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 , право власності на:

- земельну ділянку площею 0,48 га, яка розташована на території Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області, передану для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, згідно державного акту на право приватної власності на землю серії Р1 № 478810 від 01.11.2002 року;

- земельну ділянку площею 1,99 га, яка розташована на території Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області, передану для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, згідно державного акту на право приватної власності на землю серії Р1 № 478810 від 01.11.2002 року;

- земельну ділянку площею 0,48 га, яка розташована на території Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області, передану для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, згідно державного акту на право приватної власності на землю серії Р1 № 478813 від 14.08.2006 року;

- земельну ділянку площею 1,99 га, яка розташована на території Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області, передану для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, згідно державного акту на право приватної власності на землю серії Р1 № 478813 від 14.08.2006 року;

- земельну ділянку площею 0,48 га, яка розташована на території Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області, передану для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, згідно державного акту на право приватної власності на землю серії Р1 № 478812 від 14.08.2006 року;

- земельну ділянку площею 1,99 га, яка розташована на території Муравлівської сільської ради Ізмаїльського району Одеської області, передану для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, згідно державного акту на право приватної власності на землю серії Р1 № 478812 від 14.08.2006 року;

- житловий будинок з надвірними спорудами та господарськими будівлями, розташований за адресою: АДРЕСА_2 .

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. Апеляційна скарга подається апеляційному суду через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Повний текст рішення складено та підписано 11.06.2020 року.

Суддя: О.О.Бурнусус

СудІзмаїльський міськрайонний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення02.06.2020
Оприлюднено12.06.2020
Номер документу89746854
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —946/8725/19

Рішення від 02.06.2020

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Бурнусус О. О.

Рішення від 02.06.2020

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Бурнусус О. О.

Ухвала від 21.05.2020

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Бурнусус О. О.

Ухвала від 23.01.2019

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Бурнусус О. О.

Ухвала від 06.12.2019

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Бурнусус О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні