Ухвала
від 11.06.2020 по справі 280/5324/19
ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

11 червня 2020 року м. Дніпросправа № 280/5324/19

Третій апеляційний адміністративний суд

у складі колегії суддів: головуючого - судді Щербака А.А. (доповідач),

суддів: Баранник Н.П., Малиш Н.І.,

розглянувши в порядку письмового провадження заяву ОСОБА_1 про роз`яснення судового рішення постанови Третього апеляційного адміністративного суду від 26 травня 2020 року у справі за позовом ОСОБА_1 до інспекції з благоустрою Запорізької міської ради, Виконавчого комітету Запорізької міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів - Товариство з обмеженою відповідальністю Інтерсервіс центр про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити дії,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся з позовом до інспекції з благоустрою Запорізької міської ради, Виконавчого комітету Запорізької міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів - ТОВ Інтерсервіс центр про визнання протиправною бездіяльності інспекції з благоустрою Запорізької міської ради щодо проведення перевірки об`єкту благоустрою за адресою АДРЕСА_2 біля приміщення 32 та підвалу 9 (прибудинкова територія).

Про зобов`язання Виконавчого комітету Запорізької міської ради на найближчому засіданні ухвалити рішення щодо негайного звільнення прибудинкової території житлового будинку від тимчасової споруди що включає в себе металеві опори, навіс та огорожу за адресою АДРЕСА_2 та використовується як місце для ведення господарської діяльності.

Рішенням Запорізького окружного адміністративного суду від 17 лютого 2020 року в задоволенні позову відмовлено.

Позивачем була подана апеляційна скарга, просить рішення суду першої інстанції скасувати позов задовольнити.

Постановою Третього апеляційного адміністративного суду від 26 травня 2020року було апеляційну скаргу ОСОБА_1 залишено без задоволення.

Рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 17 лютого 2020 року у справі за позовом ОСОБА_1 до інспекції з благоустрою Запорізької міської ради, Виконавчого комітету Запорізької міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів - Товариство з обмеженою відповідальністю Інтерсервіс центр про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити дії залишено без змін.

ОСОБА_1 була подана заява про роз`яснення судового рішення.

В заяві зазначено, що рішення є не зовсім зрозумілим в резолютивні частині стосовно того які документи на самопредставництво Уфімцевої К.Ю., які є в матеріалах справи, ким завірені, чи завірені суддею Максименко Л.Я., та в якому документі суд побачив погодження з Департаментом архітектури, а не узгодження. Або виправити помилку у рішенні, щодо узгодження, а не погодження.

Заявник просить роз`яснити резолютивну частину рішення апеляційного адміністративного суду у справі 280/5324/19 від 26 травня 2020року в частині того, які саме документи містять матеріали справи, які завірені належним чином щодо самопредставництва Уфімцевої К.Ю. представляти у суді першої інстанції відповідачів - орган владних повноважень.

Також просить виправити помилку щодо погодження на узгодження, або пояснити посилання на дію, якої не було.

Колегія суддів доходить висновку, що заява про роз`яснення рішення задоволенню не підлягає.

Відповідно до ч.1 ст. 254 КАС України за заявою учасника справи, державного виконавця суд роз`яснює ухвалене ним судове рішення, яке набрало законної сили, не змінюючи змісту судового рішення, шляхом постановлення ухвали.

Роз`яснення судом ухваленого ним рішення здійснюється з метою усунення такого недоліку, як незрозумілість судового рішення, що перешкоджає його належному виконанню.

З заяви про роз`яснення судового рішення вбачається, що перед судом поставлено питання про роз`яснення того, чому суд не задовольнив апеляційну скаргу позивача, тобто поставлено питання, які стосуються обґрунтування прийнятого рішення.

Проте КАС України передбачає можливість роз`яснення судового рішення, а не обґрунтування його ухвалення, про що фактично просить позивач.

У разі незгоди позивача з ухваленим судовим рішенням, він не позбавлений процесуальної можливості оскаржити таке рішення у випадках та в порядку, визначених КАС України.

З огляду на викладене суд приходить до висновку про відсутність підстав для задоволення заяви позивача про роз`яснення судового рішення.

Керуючись ст. 254 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

В задоволенні заяви ОСОБА_1 про роз`яснення постанови Третього апеляційного адміністративного суду від 26 травня 2020 року у справі за позовом ОСОБА_1 до інспекції з благоустрою Запорізької міської ради, Виконавчого комітету Запорізької міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів - Товариство з обмеженою відповідальністю Інтерсервіс центр про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити дії відмовити.

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дати її прийняття та може бути оскаржена безпосередньо до суду касаційної інстанції в строк, передбачений ст. 329 КАС України.

Головуючий - суддя А.А. Щербак

суддя Н.П. Баранник

суддя Н.І. Малиш

СудТретій апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.06.2020
Оприлюднено12.06.2020
Номер документу89750692
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —280/5324/19

Постанова від 18.09.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Желєзний І.В.

Ухвала від 16.09.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Желєзний І.В.

Ухвала від 13.08.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Желєзний І.В.

Ухвала від 13.08.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Желєзний І.В.

Ухвала від 09.07.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стрелець Т.Г.

Ухвала від 08.07.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стрелець Т.Г.

Ухвала від 11.06.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Щербак А.А.

Ухвала від 02.06.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Щербак А.А.

Постанова від 02.06.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Щербак А.А.

Постанова від 02.06.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Щербак А.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні