Ухвала
від 10.06.2020 по справі 202/1713/20
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/1713/20

Провадження №1-кс/202/4262/2020

УХВАЛА

Іменем України

10 червня 2020 року слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_3

розглянувши у судовому засіданні в залі суду м. Дніпро клопотання слідчого СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 , погоджене прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку, в рамках кримінального провадження № 42019042630000013 від 23.01.2019 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 199, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

До Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання слідчого СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 , погоджене прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку.

В провадженні СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області перебувають матеріали досудового розслідування, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42019042630000013 від 23.01.2019 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 199, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України, а саме: за фактом вчинення групою осіб, на території Індустріального району м. Дніпра збуту лікеро-горілчаної продукції з підробленими марками акцизного податку України; за фактом вчинення особами, які з раніше розподіленими ролями, здійснюють незаконне виготовлення спирту етилового, алкогольних напоїв з підробленими марками акцизного податку України, незаконне зберігання, транспортування з метою збуту та збут незаконно виготовленого спирту етилового і алкогольних напоїв з підробленими марками акцизного податку України; за фактом вчинення групою осіб незаконного виготовлення спирту етилового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів з підробленими марками акцизного податку України, незаконне зберігання, транспортування з метою збуту та збут незаконно виготовлених спирту етилового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів з підробленими марками акцизного податку України; за фактом вчинення групою осіб, які діючи за попередньою змовою, здійснюють незаконний збут підакцизних товарів із використанням підроблених марок акцизного податку України.

Проведеними слідчими (розшуковими) діями встановлено, осіб, причетних до організації незаконного збуту тютюнової продукції з підробленими марками акцизного податку до числа яких входять мешканці міста Дніпро, які займаються незаконним збутом тютюнової продукції з підробленими марками акцизного податку України, яку в подальшому реалізовують на території міста Дніпра та Дніпропетровської області. Для здійснення своєї незаконної діяльності встановлені особи організували місце для зберігання та реалізації незаконної продукції, яке розташовано за адресою: м. Дніпро, вул.Калинова, 14.

Тому, слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: м. Дніпро, вул.Калинова, 14, право власності на яке відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно зареєстровано за ТОВ «Калина-Дніпро», ТОВ«Калина-Буд» і ТОВ «Торг Інвест», з метою відшукання і вилучення речей та документів, що мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами у кримінальному провадженні, а саме: контрафактних пачок цигарок, незаконно виготовлених тютюнових виробів з марками акцизного податку, які містять ознаки підробки, сировину для їх виготовлення (марки акцизного збору, упаковки, етикетки та інше), знаряддя для виготовлення незаконної продукції, документів та чернеток щодо підтвердження протиправної діяльності, а також походження, реалізації даної продукції, магнітних та електронних носіїв інформації, комп`ютерної техніки, серверів (за наявності локальної комп`ютерної мережі), іншого обладнання, що використовується для здійснення злочинної діяльності та на якому міститься інформація щодо вчинення вказаного злочину, засобів мобільного зв`язку осіб причетних до вказаної злочинної діяльності, грошових коштів, отриманих від незаконної діяльності, пов`язаної з реалізацією незаконно виготовлених підакцизних товарів, які сприятимуть швидкому, повному і неупередженому розслідуванню у кримінальному провадженні, і самостійно чи в сукупності з іншими доказами матимуть суттєве значення для встановлення В судовому засіданні прокурор підтримав клопотання та просив його задовольнити.

Заслухавши думку прокурора, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання про надання дозволу на проведення обшуку, підлягає частковому задоволенню з наступних підстав.

Згідно з положеннями ст. 8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод кожен має право на повагу до свого приватного і сімейного життя, до свого житла і кореспонденції. Органи державної влади не можуть втручатись у здійснення цього права, за винятком випадків, коли втручання здійснюється згідно із законом і є необхідним у демократичному суспільстві в інтересах національної та громадянської безпеки чи економічного добробуту країни, для запобігання заворушенням чи злочинам, для захисту здоров`я чи моралі або для захисту прав і свобод інших осіб.

Відповідно до ст. 30 Конституції України не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

Відповідно до ч. 5 ст. 9 КПК України кримінальне процесуальне законодавство України застосовується з урахуванням практики Європейського суду з прав людини.

У п. 42 рішення Європейського суду з прав людини від 13.01.2011 року у справі "Михалкова та інші проти України" розтлумачено, що за статтею 1 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод держава зобов`язана "гарантувати кожному, хто потребує під її юрисдикцією, права і свободи, визначені у Конвенції", що також опосередковано вимагає наявності будь-якої форми ефективного розслідування. Розслідування має бути ретельним, безстороннім і сумлінним. Розслідування повинне забезпечити встановлення винних осіб та їх покарання. Органи державної влади повинні вжити всіх заходів для отримання всіх наявних доказів, які мають відношення до події, показань очевидців, доказів експертиз. Будь-які недоліки у розслідуванні, які підривають його здатність встановити відповідальну особу, створюють ризик недодержання такого стандарту.

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установленихчастиною третьоюцієї статті.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

Відповідно доч.1ст.235КПК Україниухвала слідчогосудді продозвіл наобшук житлачиіншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Відповідно до ч. 5 ст. 236 КПК України обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку. За рішенням слідчого чи прокурора може бути проведено обшук осіб, які перебувають в житлі чи іншому володінні, якщо є достатні підстави вважати, що вони переховують при собі предмети або документи, які мають значення для кримінального провадження.

Враховуючи викладене, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого є законним, обґрунтованим і таким, що відповідає вимогам ч. 3 ст. 234 КПК України та підлягає частковому задоволенню, оскільки стороною обвинувачення доведені обставини, передбачені ч. 5 ст. 234 КПК України, а проведення обшуку за місцем зберігання та реалізації фальсифікованої продукції, в торгівельному павільйоні за адресою: м. Дніпро, вул.Калинова, 14, що на праві власності належить Товариству з обмеженою відповідальністю «КАЛИНА-ДНІПРО» код ЄДРПОУ 41470747, Товариству з обмеженою відповідальністю «КАЛИНА-БУД» код ЄДРПОУ 41597081, Товариству з обмеженою відповідальністю «ТОРГ ІНВЕСТ» код ЄДРПОУ 23934490, з метою відшукання і вилучення речей та документів, що мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами у кримінальному провадженні, а саме: контрафактних пачок цигарок, незаконно виготовлених тютюнових виробів з марками акцизного податку, які містять ознаки підробки, документів та чернеток щодо підтвердження протиправної діяльності, а також походження, реалізації даної продукції, магнітних та електронних носіїв інформації, комп`ютерної техніки, серверів (за наявності локальної комп`ютерної мережі), засобів мобільного зв`язку осіб причетних до вказаної злочинної діяльності.

Разом з тим, стороною обвинуваення не доведено, що іншій речі, зазначені у клопотанні, мають значення для досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, тому в цій частині клопотання задоволенню не підлягає.

Керуючись ст. 8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, ст. 30 Конституції України, ст. ст. 110, 107, 131-132, 233-235, 237, 309 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 , погоджене прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку, в рамках кримінального провадження № 42019042630000013 від 23.01.2019 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 199, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України задовольнити частково.

Надати слідчому СВ Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 , прокурору Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_3 , слідчим групи слідчих та прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні № 42019042630000013, дозвіл на проведення обшуку за місцем зберігання та реалізації фальсифікованої продукції, в торгівельному павільйоні за адресою: м. Дніпро, вул.Калинова, 14, що на праві власності належить Товариству з обмеженою відповідальністю «КАЛИНА-ДНІПРО» код ЄДРПОУ 41470747, Товариству з обмеженою відповідальністю «КАЛИНА-БУД» код ЄДРПОУ 41597081, Товариству з обмеженою відповідальністю «ТОРГ ІНВЕСТ» код ЄДРПОУ 23934490, з метою відшукання і вилучення речей та документів, що мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами у кримінальному провадженні, а саме: контрафактних пачок цигарок, незаконно виготовлених тютюнових виробів з марками акцизного податку, які містять ознаки підробки, документів та чернеток щодо підтвердження протиправної діяльності, а також походження, реалізації даної продукції, магнітних та електронних носіїв інформації, комп`ютерної техніки, серверів (за наявності локальної комп`ютерної мережі), засобів мобільного зв`язку осіб причетних до вказаної злочинної діяльності.

В іншій частині клопотання відмовити.

Строк дії ухвали до 08 липня 2020 року включно.

Повний текст ухвали оголошено о 14 годині 55 хвилин 11 червня 2020 року.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.06.2020
Оприлюднено08.02.2023
Номер документу89754515
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку, в рамках кримінального провадження № 42019042630000013 від 23.01.2019 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 199, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України

Судовий реєстр по справі —202/1713/20

Ухвала від 12.04.2022

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 03.07.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 03.07.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 01.07.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 01.07.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 01.07.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 01.07.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 30.06.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 30.06.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 30.06.2020

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні