Ухвала
від 09.06.2020 по справі 725/2605/20
ПЕРШОТРАВНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІВЦІВ

Єдиний унікальний номер 725/2605/20

Номер провадження 2/725/422/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09.06.2020 року Суддя Першотравневого районного суду м.Чернівці Іщенко І. В., розглянувши заяву ОСОБА_1 , адвоката який діє в інтересах ОСОБА_2 , про забезпечення доказів, -

В С Т А Н О В И В :

В провадженні суду перебуває справа за позовом ОСОБА_2 до Комунального підприємства Міжнародний аеропорт Чрнівці імені Леоніда Каденюка про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на посаді, стягнення коштів за час вимушеного прогулу.

Позивачем разом з позовом було подано клопотання про витребування доказів, з метою підтвердження позовних вимог, просив: витребувати у Комунального підприємства "Міжнародний аеропорт Чернівці їм. Леоніда Каденюка", ЄДРПОУ 21418761, за юридичною адресою : 58018м. Чернівці вул. Чкалова, 30, належним чином завірені копії: Рішення (сесії) виконкому Чернівецької міської ради та Статуту з останніми змінами та доповненнями, якими регламентується створення та діяльність юридичної особи станом на день звернення із адвокатським запитом; Всі договори (контракти, накази), згідно яких здійснювала свою трудову діяльність ОСОБА_2 з її початку з 17.06.2013 року, в тому числі про просування по службі тощо; Посадові (службові) обов`язки ОСОБА_2 на займаній посаді за весь період роботи з підписами останньої про ознайомлення з цими посадовими (службовими) обов`язками; Договори про матеріальну відповідальність між Підприємством та ОСОБА_2 за весь період її роботи з підписами про ознайомлення та отримання копій цих договорів; Наказ про призначення та висновок проведеного службового розслідування по факту недобросовісного виконання ОСОБА_2 своїх посадових обов`язків головного бухгалтера; Наказ про призначення та висновки проведеної інвентаризації, внаслідок якої було встановлений факт нанесення значної матеріальної шкоди ОСОБА_2 за час виконання службових повноважень головного бухгалтера Підприємства; Нормативно-правове обґрунтування (положення, інструкції, правила тощо), згідно яких була організована та проведена зазначена інвентаризація матеріальних цінностей на Підприємстві; Акти прийому-передачі матеріальних цінностей з підписами ОСОБА_2 за час її роботи на займаній посаді; Посадові обов`язки за основними посадами членів інвентаризаційної комісії, які проводили інвентаризацію; Письмові пояснення головного бухгалтера Савіної Л.В., надані під час інвентаризації та за її результатами; Наказ про звільнення ОСОБА_2 з займаної посади із зазначенням підстав звільнення; Належним чином завірені копії підстав, які стали приводом для звільнення ОСОБА_2 ; Протокол засідання та рішення профкому Підприємства з питанням надання згоди на звільнення ОСОБА_2 за ініціативою адміністрації; Службова характеристика на ОСОБА_2 за період її роботи на посаді головного бухгалтера Підприємства; Посадова (службова) особа Підприємства, її функціональні обов`язки, накази про призначення на посаду тощо, яка відповідальна за ведення та облік матеріальних цінностей на Підприємстві; Табелі обліку робочого часу ОСОБА_2 за період часу лютий-травень 2020 р. включно; Довідку про заробітну плату та інші відповідні платежі з грудня 2019 року для подальшого обрахування належних до відшкодування виплат у зв`язку із незаконним звільненням.

Відповідно до ч. 2 ст. 77 ЦПК України предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Відповідно до ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Для розгляду справи по суті суду необхідно ознайомитися із вищезгаданими документами.

За таких обставин суд вважає за необхідне витребувати клопотання про витребування доказів задовольнити.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.84 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Зобов`язати Комунальне підприємство Міжнародний аеропорт Чрнівці імені Леоніда Каденюка (ЄДРПОУ 21418761, за юридичною адресою : 58018м. Чернівці вул. Чкалова, 30) надати на адресу суду, в строк до 23.06.2020 року 10год. 30хв. належним чином завірені копії:

Рішення (сесії) виконкому Чернівецької міської ради та Статуту з останніми змінами та доповненнями, якими регламентується створення та діяльність юридичної особи станом на день звернення із адвокатським запитом;

-Всі договори (контракти, накази), згідно яких здійснювала свою трудову діяльність ОСОБА_2 з її початку з 17.06.2013 року, в тому числі про просування по службі тощо.

-Посадові (службові) обов`язки ОСОБА_2 на займаній посаді за весь період роботи з підписами останньої про ознайомлення з цими посадовими (службовими) обов`язками.

-Договори про матеріальну відповідальність між Підприємством та ОСОБА_2 за весь період її роботи з підписами про ознайомлення та отримання копій цих договорів.

-Наказ про призначення та висновок проведеного службового розслідування по факту недобросовісного виконання ОСОБА_2 своїх посадових обов`язків головного бухгалтера.

-Наказ про призначення та висновки проведеної інвентаризації, внаслідок якої було встановлений факт нанесення значної матеріальної шкоди ОСОБА_2 за час виконання службових повноважень головного бухгалтера Підприємства .

-Нормативно-правове обґрунтування (положення, інструкції, правила тощо), згідно яких була організована та проведена зазначена інвентаризація матеріальних цінностей на Підприємстві.

-Акти прийому-передачі матеріальних цінностей з підписами ОСОБА_2 за час її роботи на займаній посаді.

-Посадові обов`язки за основними посадами членів інвентаризаційної комісії, які проводили інвентаризацію.

-Письмові пояснення головного бухгалтера Савіної Л.В., надані під час інвентаризації та за її результатами.

-Наказ про звільнення ОСОБА_2 з займаної посади із зазначенням підстав звільнення.

-Належним чином завірені копії підстав, які стали приводом для звільнення ОСОБА_2

-Протокол засідання та рішення профкому Підприємства з питанням надання згоди на звільнення ОСОБА_2 за ініціативою адміністрації.

-Службова характеристика на ОСОБА_2 за період її роботи на посаді головного бухгалтера Підприємства.

-Посадова (службова) особа Підприємства, її функціональні обов`язки, накази про призначення на посаду тощо, яка відповідальна за ведення та облік матеріальних цінностей на Підприємстві.

-Табелі обліку робочого часу ОСОБА_2 за період часу лютий-травень 2020 р. включно.

-Довідку про заробітну плату та інші відповідні платежі з грудня 2019 року для подальшого обрахування належних до відшкодування виплат у зв`язку із незаконним звільненням.

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Роз`яснити, що відповідно до ст.84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Першотравневого

районного суду м.Чернівці І. В. Іщенко

Дата ухвалення рішення09.06.2020
Оприлюднено12.06.2020

Судовий реєстр по справі —725/2605/20

Ухвала від 26.05.2021

Чернівецький апеляційний суд

Височанська Н. К.

Ухвала від 20.05.2021

Чернівецький апеляційний суд

Височанська Н. К.

Ухвала від 16.02.2021

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Іщенко І. В.

Постанова від 28.12.2020

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Височанська Н. К.

Ухвала від 09.12.2020

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Височанська Н. К.

Ухвала від 09.12.2020

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Височанська Н. К.

Ухвала від 06.11.2020

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Височанська Н. К.

Ухвала від 28.10.2020

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Височанська Н. К.

Рішення від 28.09.2020

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Іщенко І. В.

Ухвала від 09.06.2020

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Іщенко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні