Ухвала
від 12.06.2020 по справі 758/6532/20
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/6532/20

Категорія

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

12 червня 2020 року Подільський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді - Захарчук С. С. ,

за участю секретаря судового засідання - Комар К. П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову у справі за його позовом до товариства з обмеженою відповідальністю АК Консалтинг , треті особи: публічне акціонерне товариство Енергобанк , товариство з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Інвест Балтик Груп , товариство з обмеженою відповідальністю Ю.ЕФ. Кепітал Партнерс Україна про стягнення суми, -

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про забезпечення позову у справі за його позовом до ТОВ АК Консалтинг про стягнення суми.

У заяві просить забезпечити позов, шляхом накладення арешту на грошові кошти ТОВ АК Консалтинг , у тому числі ті, що знаходяться на будь-якому банківському рахунку зазначеного товариства, в розмірі 57 046 475 грн., накладення арешту на будинок (літ. А), розташованого за адресою: АДРЕСА_1 .

Обгрунтовуючи заяву, посилається на те, що невжиття заходів забезпечення позову може призвести до утруднення або неможливості виконання рішення суду у разі задоволення позову.

Посилаючись на зазначені обставини, просив заяву задовольнити.

Частиною 1 ст. 153 ЦПК України передбачено, що заява про забезпечення позову розглядається судом без повідомлення учасників справи.

Вивчивши заяву та додані до неї документи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 2 ст. 149 ЦПК України забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Як роз`яснив Пленум Верховного Суду України у постанові від 22 грудня 2006 року № 9 Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову забезпечення позову - це сукупність процесуальних дій, які гарантують виконання рішення суду у разі задоволення позовних вимог.

Відповідно до п. 4 зазначеної постанови розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд (суддя) має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з`ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам.

Ураховуючи те, що доказів того, що невжиття таких заходів забезпечення позову як: накладення арешту на грошові кошти ТОВ АК Консалтинг , у тому числі ті, що знаходяться на будь-якому банківському рахунку зазначеного товариства, в розмірі 57 046 475 грн., накладення арешту на будинок (літ. А), розташованого за адресою: АДРЕСА_1 може призвести до утруднення або неможливості виконання рішення суду або ефективного захисту або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся до суду, правових підстав для задоволення заяви про забезпечення позову немає.

Керуючись ст. ст. 149-153, 261 ЦПК України,-

П О С Т А Н О В И В :

У задоволенні заяви ОСОБА_1 про забезпечення позову у справі за його, ОСОБА_2 позовом до товариства з обмеженою відповідальністю АК Консалтинг , треті особи: публічне акціонерне товариство Енергобанк , товариство з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Інвест Балтик Груп , товариство з обмеженою відповідальністю Ю.ЕФ. Кепітал Партнерс Україна про стягнення суми - відмовити.

Ухвала може бути оскаржено до Київського апеляційного суду через Подільський районний суд м. Києва.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення - 12.06.2020.

Ухвала суду набирає законної сили відповідно до ст. 261 ЦПК України.

СуддяС. С. Захарчук

Дата ухвалення рішення12.06.2020
Оприлюднено14.06.2020
Номер документу89795077
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення суми

Судовий реєстр по справі —758/6532/20

Ухвала від 02.03.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Захарчук С. С.

Постанова від 15.09.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Пікуль Антоніна Адольфівна

Ухвала від 05.08.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Пікуль Антоніна Адольфівна

Ухвала від 05.08.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Пікуль Антоніна Адольфівна

Ухвала від 29.07.2020

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Захарчук С. С.

Ухвала від 17.07.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Пікуль Антоніна Адольфівна

Ухвала від 06.07.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Пікуль Антоніна Адольфівна

Ухвала від 12.06.2020

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Захарчук С. С.

Ухвала від 12.06.2020

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Захарчук С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні