Ухвала
від 15.06.2020 по справі 912/1913/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

вул.В`ячеслава Чорновола, 29/32, м.Кропивницький, Україна, 25022,

тел/факс: 32-05-11/24-09-91 E-mail: inbox@kr.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

15 червня 2020 рокуСправа № 912/1913/20

Господарський суд Кіровоградської області у складі судді Вавренюк Л.С., розглянувши матеріали позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "СТ "Галактика" 04053, м. Київ, вул. Січових Стрільців, буд. 77, оф. 728

до відповідача Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області 25015,

м. Кропивницький, вул. Полтавська, буд. 38

про стягнення 784 896,00 грн

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду Кіровоградської області надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю "СТ "Галактика" до Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області про стягнення заборгованості в сумі 784 896,00 грн. за Договором підряду № 63/19 від 15 квітня 2019 (далі- Договір), з покладенням на відповідача витрат по сплаті судового збору та судових витрат на професійну правничу допомогу.

В обґрунтування позовних вимог позивач послався на невиконання Службою автомобільних доріг у Кіровоградській області зобов`язань за Договором в частині здійснення опати за надані за завданням відповідача послуги (роботи) за період червень-листопад 2019.

Також у позовній заяві Товариство з обмеженою відповідальністю "СТ "Галактика" просить заличити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Гранбуд Лідер", з яким укладений Договір субпідряду № 02/05/2019-СУБ від 02.05.2019.

Відповідно до ч. 1 ст. 50 Господарського процесуального кодексу України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору (ч. 2 ст. 50 Господарського процесуального кодексу України).

Згідно приписів ч. 3 ст. 50 Господарського процесуального кодексу України у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Частина 4 ст. 50 Господарського процесуального кодексу України передбачає, що про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

У вирішенні відповідного питання суд має з`ясовувати, чи буде у зв`язку з прийняттям судового рішення з даної справи таку особу наділено новими правами чи покладено на неї нові обов`язки, або змінено її наявні права та/або обов`язки, або позбавлено певних прав та/або обов`язків у майбутньому.

Господарський суд враховує, що предметом спору у даній справі є невиконання Службою автомобільних доріг у Кіровоградській області зобов`язань за Договором в частині здійснення оплати за надані послуги.

Разом з тим, позивач вказує, що оскільки між ним та Товариством з обмеженою відповідальністю "Гранбуд Лідер" укладено договір субпідряду на виконання робіт, що визначені Договором, від оплати відповідачем виконаних робіт (послуг) позивачу залежить оплата останнім послуг за Договором Субпідряднику - Товариству з обмеженою відповідальністю "Гранбуд Лідер".

З огляду на норми ст. 50 Господарського процесуального кодексу України, та мотивів, наведених в обгрутнування залучення до участі у справі у якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача, господарський суд вважає за можливе задовольнити клопотання позивача та залучити до участі у справі в якості третьої особи - Товариство з обмеженою відповідальністю "Гранбуд Лідер", оскільки рішення у справі може вплинути на його права або обов`язки щодо позивача.

Розглянувши матеріали позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "СТ "Галактика", господарський суд дійшов висновку, що вказану заяву слід розглядати за правилами загального позовного провадження.

Керуючись статтями 12, 50, 120, 162, 164-167, 176, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі № 912/1913/20.

2. Справу № 912/1913/20 розглядати за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на 13.07.2020 об 11:00.

4. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Кіровоградської області за адресою: 25022, м. Кропивницький, вул. В`ячеслава Чорновола, 29/32, в залі суд. засідань № 204.

5. На підставі ст. 50 Господарського процесуального кодексу України, залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Гранбуд Лідер" (01133, м. Київ, бульвар Лесі Українки, б. 34, оф. 305, ЄДРПОУ 42109243).

6 Відповідно до ст. ст. 165, 167 Господарського процесуального кодексу України відповідач має право подати відзив на позовну заяву, з дотриманням правил, встановлених частинами третьою - шостою вказаної статті, та заперечення на відповідь позивача на відзив, з дотриманням наведених правил.

Встановити строк для подання відзиву на позов з усіма документами (доказами) до нього - протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Встановити строк для подання заперечення на відповідь позивача на відзив (якщо така буде подана) - протягом 5 днів з дня отримання відповіді на відзив.

До відома відповідача - у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 9 ст. 165 Господарського процесуального кодексу України).

7 Відповідно до ст. 166 Господарського процесуального кодексу України встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив відповідача - протягом 5 днів з дня його отримання.

До відповіді на відзив застосовуються правила, встановлені частинами третьою - шостою статті 165 Господарського процесуального кодексу України.

8. Відповідно до ст. 166 Господарського процесуального кодексу України встановити третій особі строк для подання пояснень - на протязі 15 днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі.

9. До відома учасників справи - порядок подання доказів у справі визначено ст. 80 Господарського процесуального кодексу України, якою, зокрема передбачено, що докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Докази, які не додані до позовної заяви чи до відзиву на неї, якщо інше не передбачено цим Кодексом, подаються через канцелярію суду або в судовому засіданні з клопотанням про їх приєднання до матеріалів справи.

10. Копії документів (матеріалів) повинні бути належним чином засвідчені відповідно до вимог пункту 5.27 ДСТУ 4163-2003.

11. Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud5013.

12. Повідомити учасників справи про відсутність у суду технічної можливості забезпечення учасникам справи права брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

13. Повідомити учасників справи про відсутність у суду технічної можливості надавати інформацію про веб-адресу судового рішення у Єдиному державному реєстрі судових рішень, одночасно з врученням (надсиланням/видачі) копії повного або скороченого такого рішення до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

14. Повідомити учасників справи про можливість ознайомитись з електронною копією судового рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень за його веб-адресою: http://reyestr.court.gov.ua.

15. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

16. Копії ухвали направити на електрону пошту:

Позивачу - office@klawyers.com.ua;

Відповідачеві - sadko@ukravtodor.gov.ua;

Третій особі, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору - granbud.lider@gmail.com.

Суддя Л.С. Вавренюк

Дата ухвалення рішення15.06.2020
Оприлюднено16.06.2020
Номер документу89798608
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 784 896,00 грн

Судовий реєстр по справі —912/1913/20

Ухвала від 13.07.2020

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Вавренюк Л.С.

Ухвала від 15.06.2020

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Вавренюк Л.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні