Ухвала
від 12.06.2020 по справі п/320/119/20
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

12 червня 2020 року м.Київ П/320/119/20

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Головенко О.Д., розглянувши в порядку письмового провадження клопотання про закриття провадження у адміністративній справі за позовом Головного управління Державної податкової служби у Київській області до Приватного акціонерного товариства "Компанія Інтерлогос" про стягнення податкового боргу,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Головне управління Державної податкової служби у Київській області з позовом до Приватного акціонерного товариства "Компанія Інтерлогос" про стягнення податкового боргу у розмірі 911 922,12 грн.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 09.01.2020 провадження у справі відкрито за правидами спрощеного позовного провадження без повідмолення учасників справи.

07.05.2020 від представника відповідача надійшло клопотання про закриття провадження у справі у зв"язку з тим, що сума боргу частково сплачена та іншу частину боргу відповідно до рішення від 06.05.2020 № 3/10-36-10 розстрочено.

18.05.2020 від представника позивача надійшло клопотання про закриття провадження у справі, оскільки борг у межах даного позовного провадження відсутній.

Пунктом 2 ч. 1 ст. 238 КАС України визначено, що суд закриває провадження у справі якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

Враховуючи заявленні клопотання та факт відсутності податової заборгованості, суд вважає за можливе закрити провадження у даній справі.

Крім того позивач просить суд присудити всі понесені у справі витрати із відповідача, а саме сплачений судовий збір у розмірі 13 678,83 грн (платіжне доручення від 12.07.2019 № 3425 на суму 19 210,00 грн).

Відповідно до ч. 1 ст. 140 КАС України у разі відмови позивача від позову понесені ним витрати відповідачем не відшкодовуються, а витрати відповідача за його заявою стягуються із позивача, крім випадків, коли позивач звільнений від сплати судових витрат. Однак якщо позивач відмовився від позову внаслідок задоволення його відповідачем після подання позовної заяви, то суд за заявою позивача присуджує всі понесені ним у справі витрати із відповідача.

З урахуванням того, що дії відповідача, які були спрямовані ним щодо погашення суми боргу було вчинено після відкриття провадження у справі, суд вважає за необхідне сплачену суму судового збору стягнути з Приватного акціонерного товариства "Компанія Інтерлогос".

Керуючись ст. 238, 243, 248, 256 КАС України, суд

у х в а л и в:

1.Провадження в адміністративній справі Головного управління Державної податкової служби у Київській області до Приватного акціонерного товариства "Компанія Інтерлогос" про стягнення податкового боргу - закрити.

2.Стягнути з Приватного акціонерного товариства "Компанія Інтерлогос" (код ЄДРПОУ 23712217) на користь Головного управління Державної податкової служби у Київській області (код ЄДРПОУ 43141377) сплачену суму судового збору у розмірі 13 678 (тринадцять тисяч шістсот сімдесят вісім) грн 83 коп.

3.Копію ухвали видати (надіслати) особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженнні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного ухвали.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII «Перехідні положення» Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Київський окружний адміністративний суд.

Відповідно до пункту 3 розділу VI «Прикінцеві положення» Кодексу адміністративного судочинства України процесуальні строки, визначені для порядку оскардження рішення, продовжуються на строк дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Суддя Головенко О.Д.

Дата ухвалення рішення12.06.2020
Оприлюднено17.06.2020

Судовий реєстр по справі —п/320/119/20

Ухвала від 12.06.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Головенко О.Д.

Ухвала від 09.01.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Головенко О.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні