Ухвала
від 15.06.2020 по справі 320/3723/20
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залучення третьої особи

15 червня 2020 року м. Київ № 320/3723/20

Суддя Київського окружного адміністративного суду Журавель В.О., розглянувши адміністративну справу за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області до Української спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 з поглибленим вивченням окремих предметів Обухівської районної ради Київської області про застосування заходів реагування,

в с т а н о в и в:

29 квітня 2020 р. до Київського окружного адміністративного суду звернулось Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області (далі - позивач) з позовом до Української спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 з поглибленим вивченням окремих предметів Обухівської районної ради Київської області (далі - відповідач), в якому просить суд:

- застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) будівлі відповідача за адресою: Київська область, Обухівський район, м. Українка, вул. Юності, буд. 7, шляхом зобов`язання відповідача повністю зупинити експлуатацію вказаного об`єкта до повного усунення порушень зазначених в акті від 28 січня 2019 р. № 29 .

Ухвалою судді Київського окружного адміністративного суду від 30 квітня 2020 р. відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання на 15 червня 2020 р.

15 червня 2020 р. сторони в судове засідання не прибули.

Ураховуючи положення ч. 9 ст. 205 КАС України, підготовче засідання проведено судом без участі представників сторін у порядку письмового провадження за наявними у справі доказами. Судом встановлена наявність підстав для залучення до участі у справі третіх осіб.

При вирішенні питання щодо наявності підстав для залучення в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача суд бере до уваги наступне.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 49 КАС України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Судом встановлено, що Відділ освіти, молоді та спорту Обухівської районної державної адміністрації Київської області та Обухівська районна рада Київської області, щодо Української спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 з поглибленим вивченням окремих предметів Обухівської районної ради Київської області є органами управління/засновниками, що підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

За таких обставин питання подальшої діяльності Української спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 з поглибленим вивченням окремих предметів Обухівської районної ради Київської області стосуються вказаних органів влади та місцевого самоврядування.

Із урахуванням зазначеного суд вважає, що рішення суду по цій справі може вплинути на права та обов`язки Відділу освіти, молоді та спорту Обухівської районної державної адміністрації Київської області та Обухівської районної ради Київської області.

За таких обставин суд вважає за необхідне вказаних суб`єктів владних повноважень залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

Ураховуючи викладене та керуючись статтями 49, 165, 229, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Відділ освіти, молоді та спорту Обухівської районної державної адміністрації Київської області (код ЄДРПОУ - 02143732, адреса: вул. Володимира Чаплінського, буд. 7, м. Обухів, Київська обл., 08700) та Обухівську районну раду Київської області (код ЄДРПОУ - 04362705, адреса: вул. Малишка, буд. 10, м. Обухів, Київська обл., 08700).

2. Зобов`язати Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області направити позовну заяву з додатками до Відділу освіти, молоді та спорту Обухівської районної державної адміністрації Київської області та Обухівської районної ради Київської області, і надати до суду докази про підтвердження направлення позовної заяви з додатками.

3. Запропонувати третім особам подати суду письмові пояснення щодо позову протягом десяти днів з дня одержання копій даної ухвали та копії позовної заяви з додатками.

4. Звернути увагу третіх осіб, що копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

5. Призначити підготовче засідання на 31 серпня 2020 року об 11:15 год.

Судове засідання відбуватиметься в приміщенні Київського окружного адміністративного суду (адреса: м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26, 1-й під`їзд, 6-й поверх).

6. Викликати для участі в підготовчому засіданні учасників справи (їх представників).

7. Копію ухвали надіслати сторонам та третім особам.

8. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Журавель В.О.

Дата ухвалення рішення15.06.2020
Оприлюднено17.06.2020
Номер документу89800011
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування

Судовий реєстр по справі —320/3723/20

Рішення від 22.12.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 22.03.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 15.06.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 30.04.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні