Ухвала
від 12.06.2020 по справі 201/2547/20
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Єдиний унікальний номер судової справи 201/2547/20

Номер провадження 1-кп/201/1126/2020

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 червня 2020 року м. Дніпро

вул. Паторжинського, 18- а

Жовтневий районний суд м. Дніпропетровська у складі:

Головуючого - судді ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

за участю сторін кримінального провадження:

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Дніпрі кримінальне провадження, відомості про яке внесені 15 лютого 2020 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020040650000374 за обвинуваченням:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Великомихайлівка Покровського району Дніпропетровської області, який має повну середню освіту, одруженого, маючого на утриманні малолітню дитину ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , працюючого на посаді водія навантажувача у ТОВ «Шоколадна компанія «МИР», раніше не судимого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 ,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

12 лютого 2020 року о 12 годині 00 хвилин, ОСОБА_4 , працюючи на посаді водія навантажувача у ТОВ «Шоколадна компанія «МИР», знаходячись на території складських приміщень вказаного підприємства за адресою: м. Дніпро, вул. Лазаряна, 3, виявив на стелажах продукцію «Стрейч плівку для ручної обмотки» у формі рулонів, що належить ТОВ «Шоколадна компанія «МИР», яку визначив об`єктом свого злочинного посягання.

Далі, цього ж дня, ОСОБА_4 знаходячись на території складського приміщення вказаного підприємства, розташованого за адресою: мю Дніпро, вул. Лазаряна, 3, реалізуючи раптово виниклий злочинний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна (крадіжку), діючи умисно, з корисливих мотивів, користуючись тим, що за його діями ніхто не спостерігає та вони є таємними для оточуючих, маючи вільний доступ до вказаного складського приміщення, протягом часу з 12 години 00 хвилин до 18 години 00 хвилин, за допомогою навантажувача на якому працював, підвіз до паркану, яким огороджена територія складських приміщень, та перекинув через паркан продукцією, що належить ТОВ «Шоколадна компанія «МИР», а саме «Стрейч плівку для ручної обмотки», маркування RS 15 у кількості 144 рулонів, вагою 316, 80 кг на загальну суму 15483 гривень 92 копійок.

Доводячи свій злочинний умисел до кінця, в той же день, ОСОБА_4 дочекавшись закінчення робочого часу, приблизно о 18 годині 00 хвилин покинув територію складських приміщень, після чого погрузив до автомобілю викрадену ним «Стрейч плівку для ручної обмотки», маркування RS 15 у кількості 144 рулонів, вагою 316, 80 кг та з місця скоєння злочину зник, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд, чим спричинив ТОВ «Шоколадна компанія «МИР» матеріальну шкоду на загальну суму 15 483 гривень 92 копійок.

Умисні дії ОСОБА_4 , які виразилися у таємному викраденні чужого майна (крадіжці), кваліфікуються за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України.

В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_4 вину в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України визнав повністю і суду показав, що працює у ТОВ «Шоколадна компанія «МИР» з 2010 року, спочатку вантажником, а згодом був переведений на посаду водія навантажувача. Вказав, що його робоче місце знаходиться у складському приміщенні ТОВ «Шоколадна компанія «МИР» за адресою: м. Дніпро, вул. Лазаряна, 3, до якого він мав безперешкодний доступ. Зазначив, що територія складських приміщень цього підприємства огороджена парканом. 12 лютого 2020 року, перебуваючи на робочому місці, виявив у складському приміщенні стрейч-плівку у рулонах та вирішив її вкрасти. З цією метою, переконавшись, що його діями ніхто не спостерігає, знаходячись на території складського приміщення вказаного підприємства, протягом часу з 12 години 00 хвилин до 18 години 00 хвилин, брав зі стелажів рулони стрейч-плівки та за допомогою навантажувача відвозив їх до паркану та перекидав за паркан для того, щоб після закінчення робочого часу безперешкодно вивезти викрадені ним рулони. Загалом за цей період він перекинув через паркан, яким огороджена територія складських приміщень, 144 рулони стрейч-плівки. Дочекавшись закінчення робочого дня, приблизно о 18 годині, він покинув територію складських приміщень, підійшов до того місця куди перекинув стрейч-плівку, погрузив 144 рулони викраденої ним плівки в автомобіль та відвіз додому. Наступного дня викрадені 144 рулони стрейч-плівки він продав на Курчатовському ринку у м. Дніпрі за 8000 гривень, отримані кошти витратив на особисті потреби. Після того, як на роботі виявили крадіжку стрейч-плівки, він у повному обсязі відшкодував матеріальну шкоду підприємству. При цьому, не оспорював ні обставини скоєння ним кримінального правопорушення, що інкримінується, ні кількість та вартість викраденого майна, ні вину. Додав, що дотепер працює у ТОВ «Шоколадна компанія «МИР» на посаді водія навантажувача. В скоєному щиро розкаявся та просив призначити покарання у вигляді штрафу.

Представник потерпілого ТОВ «Шоколадна компанія «МИР» адвокат ОСОБА_6 у судовому засіданні зазначив, що про обставини кримінального правопорушення йому відомо лише зі слів керівництва цього підприємства, зокрема, те, що працівник ТОВ «Шоколадна компанія «МИР» ОСОБА_4 12 лютого 2020 року у робочий час викрав 144 рулони стрейч-плівки, загальна вартість яких становить 15 483 гривень 92 копійок. Підтвердив, що матеріальна шкода, заподіяна ТОВ «Шоколадна компанія «МИР», відшкодована у повному обсязі. Претензій матеріального та морального характеру до обвинуваченого не має, цивільний позов не заявляє. Просив призначити покарання на розсуд суду.

Крім зізнавальних показань обвинуваченого ОСОБА_4 , вина останнього у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України, підтверджується дослідженими під час судового розгляду наступними доказами.

Із витягу з кримінального провадження № 12020040650000374, вбачається, що 14 лютого 2020 року до Соборного ВП ДВП ГУ НП в Дніпропетровській області надійшла заява від ОСОБА_7 про те, що близько 12 години 00 хвилин за адресою: м. Дніпро, вул. Лазаряна, 3, ОСОБА_4 таємно, шляхом вільного доступу, вчинив крадіжку рулонів стрейч-плівки.

Відомості за вказаним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 15 лютого 2020 року, із правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 185 КК України.

З протоколу прийняття заяви ОСОБА_7 про вчинене кримінальне правопорушення від 14 лютого 2020 року встановлено, що 12 лютого 2020 року близько 12 години 00 хвилин за адресою: м. Дніпро, вул. Лазаряна, 3, ОСОБА_4 , таємно, шляхом вільного доступу, здійснив крадіжку стрейч-плівки.

Згідно до наказу ТОВ «Шоколадна компанія «МИР» від 01 липня 2014 року № 39-к ОСОБА_8 переведено з посади вантажника складу на посаду водія навантажувача з 01 липня 2014 року, з окладом згідно штатного розкладу.

З протоколу огляду місця події від 14 лютого 2020 року, проведеного слідчим Соборного відділу поліції ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_9 , в присутності понятих, за участю спеціаліста ОСОБА_10 , а також начальника охорони ОСОБА_7 , встановлено, що об`єктом огляду є складські приміщення ТОВ «Шоколадна компанія «МИР», розташовані по вул. Лазаряна, 3 м. Дніпро. Вхід до складського приміщення вільний, всередині складського приміщення ліворуч та праворуч, вздовж стін розташовані стелажі з різною фабричною продукцією, серед якої на полицях стелажів лежить в рулонах стрейчова харчова плівка у значній кількості. Над входом до складського приміщення розміщена камера відеоспостереження.

Поставною слідчого СВ Соборного ВП ДВП ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_11 у межах даного кримінального провадження призначено судово-товарознавчу експертизу.

Відповідно до висновку судово-товарознавчої експертизи № 647 від 05 березня 2020 року встановлено, що ринкова вартість «стрейч-плівки для ручної обмотки RS 15 у кількості 316, 8 кг складає 15483 гривень 92 копійки.

З протоколу проведення слідчого експерименту від 12 березня 2020 року та додатку до нього у вигляді фототаблиці, встановлено, що слідчим Соборного ВП ДВП ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_12 , в присутності понятих, проведений слідчий експеримент за участю підозрюваного ОСОБА_4 , під час якого останній з виїздом на територію складських приміщень, розташованих за адресою: АДРЕСА_3 , показав про обставини та спосіб вчинення ним крадіжки, а також вказав місце, де сховав викрадену ним стрейч-плівку.

12 березня 2020 року слідчим Соборного ВП ДВП ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_12 . ОСОБА_4 повідомлено про те, що він підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України.

З урахуванням наведеного, суд за своїм внутрішнім переконанням, яке ґрунтується на всебічному, повному й неупередженому дослідженні всіх обставин кримінального провадження, керуючись законом, оцінюючи кожний доказ з точки зору належності, допустимості, достовірності, а сукупність зібраних доказів - з точки зору достатності та взаємозв`язку для прийняття відповідного процесуального рішення дійшов до впевненого висновку що діяння, яке вчинено ОСОБА_4 дійсно мало місце, в його діях наявний склад кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України і обвинувачений винний у його вчиненні, оскільки він своїми умисними діями вчинив таємне викрадення чужого майна (крадіжку), а тому він підлягає покаранню за вчинення такого кримінального правопорушення.

При призначенні покарання обвинуваченому ОСОБА_4 , суд відповідно до положень ст. 65 КК України враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу обвинуваченого та обставини, що пом`якшують та обтяжують покарання.

Насамперед, суд враховує, що обвинувачений вчинив кримінальне правопорушення, яке відповідно до положень ст. 12 КК України відноситься до категорії злочинів середньої тяжкості.

Дослідивши дані про особу обвинуваченого, судом встановлено, що ОСОБА_4 має повну середню освіту, одружений, має на утриманні малолітнього сина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , працює на посаді водія навантажувача у ТОВ «Шоколадна компанія «МИР», раніше не судимий, на обліку в наркологічному та психоневрологічному диспансерах не перебуває.

Відповідно до положень п. п. 1, 2 ч. 1 ст. 66 КК України обставинами, що пом`якшують покарання обвинуваченого, суд визнає його щире каяття у скоєному та добровільне відшкодування завданих збитків.

Обставин, що обтяжують покарання обвинуваченого ОСОБА_4 , під час судового розгляду не встановлено.

Враховуючи ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу обвинуваченого та обставини, що пом`якшують його покарання, що наведені вище, суд приходить до висновку про можливість призначення ОСОБА_4 покарання у вигляді штрафу в межах санкції, передбаченої частиною 1 статті 185 КК України, оскільки саме таке покарання, на думку суду, буде найбільш необхідним і достатнім для його виправлення та попередження скоєння ним нових злочинів.

Речові докази у даному кримінальному провадженні відсутні.

Заходи забезпечення кримінального провадження під час досудового розслідування не застосовувалися.

Цивільний позов у даному кримінальному провадженні не заявлений.

З урахуванням викладеного, керуючись ст. ст. 368, 370- 374, 394 КПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

ОСОБА_4 визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України і призначити йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 100 (ста) неоподаткованих мінімумів доходів громадян у сумі 1700 (одна тисяча сімсот) гривень 00 копійок.

Вирок суду набирає законної сили після спливу тридцятиденного строку, встановленого ст. 395 КПК України для його оскарження. Подання апеляційної скарги на вирок суду зупиняє набрання ним законної сили та його виконання.

Вирок може бути оскаржений в порядку ст. 395 КПК України.

Апеляційну скаргу на вирок може бути подано до Дніпровського апеляційного суду через Жовтневий районний суд міста Дніпропетровська протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Копія вироку в порядку ст. 376 КПК України негайно після його проголошення вручається обвинуваченому та прокурору і не пізніше наступного дня після ухвалення надсилається учаснику судового провадження, який не був присутнім в судовому засіданні.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.06.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу89810889
СудочинствоКримінальне
Суть: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Великомихайлівка Покровського району Дніпропетровської області, який має повну середню освіту, одруженого, маючого на утриманні малолітню дитину ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , працюючого на посаді водія навантажувача у ТОВ «Шоколадна компанія «МИР», раніше не судимого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України

Судовий реєстр по справі —201/2547/20

Вирок від 12.06.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Ополинська І. Г.

Ухвала від 12.06.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Ополинська І. Г.

Ухвала від 17.03.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Ополинська І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні